کد خبر: 978331
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۶
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: کشور ایران همواره بیشترین و بی‌نظیرترین منابع را در اختیار داشته است؛ مشکل ما مالی نیست بلکه سیستم قاعده گذاری، برنامه ریزی و نداشتن نقشه راه برای اقتصاد است.

 شافعی در بیست و پنجمین همایش ملی صادرات غیرنفتی کشور در تبریز اظهار کرد: تا کنون 25 همایش ملی توسعه صادرات در کشور  برگزار شده ولی تغییر آنچنانی در وضعیت حاصل نشده و بعضی از مسائل اقتصادی به قوت خود باقی است.

وی افزود: مشکل ما بزرگ‌تر از مباحثی مثل اقتصاد کلان و خرد است؛ ما در سیستم قاعده گذاری مشکل داریم و تا تغییر نکند راه به جایی نخواهیم برد و اگر مسیر حرکت ما مسیر گذشته باشد نباید منتظر تغییر باشیم.

شافعی اذعان داشت: کشور ایران همواره بیشترین و بی‌نظیرترین منابع را در اختیار داشته است؛ مشکل ما مالی نیست بلکه سیستم قاعده گذاری، برنامه ریزی و نداشتن نقشه راه برای اقتصاد است.

وی با بیان اینکه در یک اقتصاد بلاتکلیف چندان هم نباید به آمارهای ارائه شده تکیه کرد؛ چرا آمار را به صورت سرانه مقایسه نمی شود، افزود: اگر قرار باشد صادرات خود را با مالزی مقایسه کنیم سالانه 600 میلیارد دلار ارز باید وارد کشور شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران متذکر شد: صادرات کنندگان ما صادرات با اعمال شاقه انجام می دهند؛ اینها نیاز به کمک ندارند اما توقع دارند سنگ ها را از جلوی پایشان بردارند؛ فعال اقتصادی و صادرکننده که در یک میدان نابرابر رقابت می کند باید حمایت شود.

وی افزود: در این امور تعدد متولی زیاد است ولی یک پاسخگو وجود ندارد، همه دخیل هستند ولی پاسخگو نیستند.

شافعی اضافه کرد: اینهمه در مورد رونق تولید صحبت می‌کنند ولی رونق تولید با توصیه، حرف و شعار ایجاد نمی‌شود بلکه باید زمینه‌ها را فراهم کرد.

این فعال اقتصادی یادآور شد: تمام سیستم پاداش دهی کشور در خدمت کارهای غیرمولد است و تا زمانی که کارهای واسطه گری هست ناخودآگاه تولید دچار وقفه خواهد شد.

شافعی گفت: در برنامه‌ریزی‌ها و بودجه ریزی اگر قرار باشد نفت کنار گذشته شود ساختار جغرافیایی و بومی‌سازی نسخه‌ها هم باید مدنظر قرار گیرد لحاظ شود و دخالت‎های منطقه‌ای در مرکز پیوند بخورد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر