کد خبر: 938655
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹
معاون شهردار اصفهان خبر داد:
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: فرایند صدور پروانه ساختمانی به کمتر از یک ماه رسانده شده و تسهیل امور مهندسان و استفاده از فضای مجازی و عدم حضور مهندسان در گیشه‌های امور و نظام مهندسی در دستور کار بود و امروز محقق شده است.

سیداحمد حسینی‌نیا اظهار کرد: معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان برنامه‌ها و پروژه‌های شهرسازی را از سیاست‌گذاری تا اقدام را براساس سه رویکرد برنامه اصفهان 1400، برنامه سنجش پذیر شهردار اصفهان و مفهوم حق به شهر برنامه‌ریزی کرده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان افزود: برنامه‌ها در حوزه پژوهش و اجرا بارویکرد ضروریات و حقوق شهروندی با تکیه بر آن ادامه پیدا خواهد کرد، مباحث حفاظت از محیط زیست، تحقق شهر هوشمند، مشارکت فعال شهروندان، مشارکت زنان و تقویت حکمروایی شهری در این مفهوم و برنامه جامع دنبال خواهد شد.
وی عنوان کرد: کلیدواژه تحقق توسعه شهری بر مبنای برنامه سنجش پذیر شهردار تعریف شده است و یکی از مؤلفه‌های مهم تحقق‌پذیری است که به این منظور صرفاً به تولید سند و آمار بسنده نشود و تحقق‌پذیری طرح‌ها به عنوان هدف اصلی دنبال شود.
حسینی‌نیا بیان داشت: از دیگر موارد برنامه سنجش پذیر، بازآفرینی شهری و احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری است و در حوزه تسهیلات برنامه‌ریزی‌هایی شده است، اصفهان 2 هزار و 300 هکتار بافت فرسوده مصوبه شورای عالی معماری ایران دارد که 500 هکتار آن بافت تاریخی و باقی بافت‌های فرسوده روستایی و میانی است که نیازمند برنامه‌ریزی و نوسازی تحت عنوان توسعه درون‌زا است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: از جمله موضوعاتی که در برنامه سنجش پذیر باید محقق شود موضوع بهبود خدمات در صدور پروانه و گواهی ساخت است، در سه ماه گذشته فرایند صدور پروانه ساختمانی به کمتر از یک ماه رسانده شده و تسهیل امور مهندسان و استفاده از فضای مجازی و عدم حضور مهندسان در گیشه‌های امور و نظام مهندسی در دستور کار بود و امروز محقق شده است، همچنین تسهیل امور واحد ایستایی در معاونت شهرسازی به منظور تسهیل امور شهروندان و عدم مراجعه مکرر دنبال شده است.
وی با اشاره به بحث اخذ مصوبات کمسیون ماده 5 یادآور شد:  ضوابط و مقررات طرح تفصیلی شهر اصفهان در سال 90 و در بازه زمانی سال 94 تا 95 طرح تفصیلی مناطق 15 گانه استان ابلاغ شد، همانطور که در همه طرح‌ها دیده می‌شود گاهی مغایرت‌هایی با حقوق اکتسابی که در سال‌های قبل ایجاد شده لحاظ نشده و مستلزم این هست که در مراجع ذی صلاح قانونی رصد شود.
حسینی نیا اضافه کرد: از جمله مباحثی که در این طرح لحاظ نشده است موضوع کاهش رسیدگی به اخذ کمسیون مصوبات ماده 5 است که پیش از این بالغ بر 300 پرونده برای رسیدگی در صف بود و امروز با همکاری و همراهی استانداری و راه و شهرسازی، به کمتر از 50 مورد رسانده که این خود در جهت خدمت بهتر به شهروندان به منظور تسهیل امور شهروندان و مباحثی که با آن روبرو هستند، مؤثر خواهد بود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تاکید داشت: در برنامه اصفهان 1400 کلیدواژه‌های بازآفرینی شهری پایدار، بحث مناسب‌سازی فضاهای شهری و تحقق شهر زیست پذیر، شهر تاب آور و شهر هوشمند بر اساس شعار روز جهانی شهرسازی امسال تحت عنوان شهر تاب آور رصد می‌شود.
وی ادامه داد: شعار جهانی شهرسازی این نکته را گوشزد می‌کند که در شرایط فعلی خصوصاً در کلان‌شهرها که جمعیت شهرنشینی نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و مسائل و مشکلاتی که در حوزه فرونشت، زلزله‌خیزی و تغییرات اقلیمی با آن مواجه هستیم این دغدغه را ایجاد می‌کند که در خصوص مباحث تاب‌آوری شهرها، شهر امن و پایدار برنامه‌ریزی شود و در این حوزه دو قرارداد در حوزه پژوهشی با دو دانشگاه در دستور کار قرار دارد و بحث تغییرات اقلیمی و پهنه‌بندی اقلیمی شهر اصفهان و تهیه نقشه ریز پهنه‌بندی با تاکید بر مباحث فرونشست زمین در اصفهان بسته شده است.
حسینی نیا اذعان داشت: اداره شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان شامل اداره‌کل نظارت بر اجرای ضوابط شهرسازی (ضوابط شهرسازی، شهرسازی الکترونیک و پیشگیری از تخلفات ساختمانی)، اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای (طرح جامع تفصیلی، طرح حریم، مطالعات) و مدیریت کمیسیون‌های ماده 100 است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان عنوان کرد: در سه ماهه اخیر طرح جامع تفصیلی مصوبه استفاده از انرژی خورشیدی  در کمیسیون ماده 5 تأیید و در گروه‌های چهارگانه ساختمانی برنامه‌ریزی شد، همچنین مساله کوی فرزانگان در منطقه 14 که سال‌ها بلاتکلیف بود با تعامل با جهاد کشاورزی و جلسات متعدد در استانداری مصوبه آن در کارگروه امور زیربنایی دریافت شد تا مسأله ترافیک حوزه شمال اصفهان و گره ترافیکی منطقه 14 در مدت زمان کوتاهی حل شود، همچنین مصوبه عملیاتی شدن رینگ چهارم دریافت  شد.
وی اضافه کرد: همچنین طبق مصوبه شورای عالی معماری ایران درخصوص بلاتکلیفی زمین‌های کشاورزی و باغات داخل محدوده و اراضی بلاتکلیف در گستره ویژه در طرح تفصیلی که سال 90 مصوب شد تعیین تکلیف شود و پیرو آن در سال 94 در دو بند تحت عنوان تک پلاک‌های کشاورزی که در ساخت و ساز قرار می‌گیرند و پهنه‌های کشاورزی که در حال فراموشی بود، در مناطق 15،10، 14 و 2  با تکیه بر توان نیروها و کارشناسان حوزه طرح تفصیلی بدون اتکا بر نیروی برون‌سازمانی طرح تعیین تکلیف شد و قسمتی از این طرح‌ها در دستور کار بررسی و عملیاتی شدن آن و در نهایت ارسال به کمیسیون ماده 5 است.
حسینی نیا در مورد محور 45 متری حوزه غرب ابراز داشت: قرار بود که از دهه 80 طرحی باشد که بار ترافیکی را از خیابان امام خمینی به خیابان کهندژ هدایت کند، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان توانست در هفته گذشته این مصوبه را بعد از سال‌ها تعیین تکلیف کند و مصوبات عرض 45 متر دریافت شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اخذ مصوبه ناژوان در کارگروه امور زیربنایی اظهار کرد: اداره‌کل طرح‌های منطقه‌ای حریم موضوع ناژوان را بعد از 20 سال در  کارگروه امور زیربنایی مطرح و تعیین تکلیف شد، 12 محور در مبادی ورودی شناسایی و مصوبات یکی از مهم‌ترین محورها، به عنوان محور تشریفات به طول 13 کیلومتر دریافت شد تا یک ورودی در شأن جهان شهر اصفهان شروع در مدت زمان کوتاهی علمی‌ات اجرایی آن از جاده فرودگاه تا بزرگراه شهید بابایی بهره‌برداری شود.
وی افزود: مصوبه طرح اراضی کلنگان  نیز دریافت شده و به تأیید شورای عالی رسیده است،  اراضی پشتیبان مشاغل شهری در منطقه 12 هم تحت عنوان ساماندهی مشاغل شهری هم در منطقه 12 دریافت شد، همچنین در اداره مطالعات تدوین شیوه‌نامه پروژه محرک در دستور کار قرار گرفت و با همکاری اساتید دانشگاه در قالب مصوبه به شورای شهر ارسال شد.
حسینی نیا با بیان اینکه برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای سه جانبه بین استانداری، شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی امضا شده و در 14 گام برنامه جامع شهر اصفهان تدوین شد و 8 کانون در دستور کار این برنامه قرار می‌گیرد که به موضوعات شهرسازی، حمل و نقل، مدیریت بحران و دیگر پارامترها می‌پردازد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان درخصوص علت چرایی برنامه جامع جدید شهری تصریح کرد: برنامه جامع شهری جدید طرحی فرادستی است، طرح جامع کنونی در 1367 نوشته شده و مبتنی بر نیازهای آن زمان و نقشه‌های کالبدی شهری است و دغدغه‌های امروز شهر و مسائل مطرح امروزی مانند فرونشست، شهر زیست پذیر و مدیریت تشکیلات اراضی زمین در آن لحاظ نشده است، در تکامل آن‌ها باید برنامه جامع عقلانی، سیستم ارتباطی و مشارکتی تدوین کرد تا به نیاز امروز شهرها با نگاه مشارکتی مبتنی بر همه جانبه نگری هم پرداخته شود.
وی درخصوص اقدامات اداره مطالعات بیان کرد: دفاتر تسهیلگری بافت فرسوده و نهادهای خدمت رسان و نهادسازی در بافت‌ها، بازگشایی گلوگاه‌ها، انتشار کتاب قواعد شهری و برگزاری چندین نشست  در مورد زیباسازی شهری در بافت‌های تاریخی و زلزله‌خیزی ایران در سال‌های گذشته با تأکید بر زلزله‌خیزی اصفهان را می‌توان نام برد، تاکنون 5 دفتر تسهیلگری بافت فرسوده راه‌اندازی شده است و دفتر تسهیلگر حصه نیز به زودی آغاز به کار خواهد کرد.
حسینی نیا توضیح داد: برگزاری مراسم اعلام عمومی برنامه جامع و راه‌اندازی وب سایت برنامه جامع شهر اصفهان از دیگر برنامه‌های پژوهش اداره مطالعات و برنامه‌ریزی شهری اصفهان است، همچنین آسیب‌شناسی پژوهش‌هایی که در شهرسازی الکترونیک چه در مباحث شهروند و کاربر در دستور کار است و در مدیریتی که تحت عنوان معماری و طراحی شهری است در اصلاح فرایند شورای برنامه‌ریزی شهری و سیاست‌گذاری طرح‌های عمرانی پیگیری شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: احیای دولت‌خانه صفوی و پروژه شاخص پیاده‌سازی دروازه دولت در سال 98، امکان‌سنجی پروژه گردشگری گورت از دیگر اقدامات این حوزه مدیریتی است.
وی عنوان داشت: کمیته مناسب‌سازی فضاها با رویکرد اهمیت به معلولان، راه‌اندازی کمیته عالی طرح حرم حضرت زینب و جلساتی در خصوص پیگیری چشم‌انداز شهر در این مدیریت دنبال و  در اداره سیمای منظرشهری تصویب 75 طرح نما مبتنی بر طرح تفصیلی شهری انجام شده است.
حسینی نیا با اشاره به تشکیل گروه شهر دوستدار کودک مطرح کرد: این گروه فعالیت خوبی در جشنواره فیلم کودک و  هفته کودک انجام داد، همچنین در دی ماه امسال سیمنار آموزش ملی شهر دوستدار کودک با حضور کلان‌شهرها با حضور اساتید شهرهای فعال این حوزه از سوئد و آلمان به صورت دو زبانه با مشارکت یونیسف و وزارت کشور برگزار خواهد شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بیان داشت: از محورهای دبیرخانه شهرهای اسلامی تدوین ضوابط مؤلفه‌های شهر اسلامی و نگاه کالبدی است که مصوبات آن را از کمیسیون ماده 5 کسب شود و  جشنواره بزرگ سالانه معماری شهرسازی با تاکید بر واژه اصفهان برگزار شود.
وی درخصوص رویکرد  تولید مسکن در اصفهان اذعان داشت: امروزه در بحث توسعه پایدار شهری ضمن تاکید بر سه مؤلفه اقتصاد، اجتماع و محیط زیست است، در رویکردهای نوین شناسایی برای دنبال کردن ارتفاع پذیری، بارگذاری و تولید مسکن باید پهنه‌های زلزله‌خیز و در معرض فرونشست زمین هم در نظر گرفته ‌شود.
حسینی نیا خاطرنشان کرد: یکی از پارامترهای مهم دستور کار بازآفرینی شهری یا برنامه اقدام مشترک مبتنی بر بازآفرینی در بافت فرسوده و نگاه توسعه درونی درشهرها است که خود از توسعه افقی شهرها جلوگیری می‌کند و باعث توسعه درون‌زا می‌شود تا از اراضی در شهر استفاده بهتری داشت.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان آمار داد: ماهانه حدود 950 تا یک هزار و 100 پرونده وارد کمیسیون 100 می‌شود که نسبت به کلان‌شهرها پرونده‌های کمی است و نشان‌دهنده این است که مردم نسبت به قبل آگاه‌تر شده‌اند.
وی درباره اراضی جی شیر الحاق تحت عنوان اراضی 140 هکتاری حوزه شرق اصفهان ابراز داشت:  توسعه هوشمند یکی از رویکردهای مدیریت برای جلوگیری از رشد بی‌رویه و حاشیه‌نشینی و سکونت غیررسمی منطبق بر طرح توسعه پایدار حریم است، این معاونت هیچ‌گونه برنامه‌ای برای بارگذاری مسکونی ندارد، تمام بارگذاری‌ها در زمینه ورزشی گردشگری و نمایشگاهی است.
حسینی نیا تأکید داشت: طی 8 ماه گذشته روند صدور پروانه‌های ساختمانی از نظر تعداد با رشد 11 درصدی روبرو بوده است و 2 میلیون و 156 هزار متر مربع متراژ پروانه‌های صادر شده اصفهان است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار