کد خبر: 913314
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۸
بعد از راه‌اندازی کمپین‌های مختلف علیه کمیته امداد، میزان زکات فطریه پرداختی به این نهاد خدمت‌رسانی به مردم نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد داشت و همچنان رکورد‌های جدید ثبت می‌شود
مردم ترجیح می‌دهند مبالغ صدقات و خیرات خود را به جای آنکه در جیب سلبریتی‌ها و سایر مؤسسات خیریه معلوم‌الحال بریزند، به نهادی مطمئن که تعداد بالایی حسابرس و ناظر مالی دارد، بسپا‌رند
نیره ساری
پیرو تلاش‌های بی‌سابقه معاندان برای زیر سؤال بردن نهاد‌های مختلف و سلب اعتماد مردمی از آنها، در آستانه راهپیمایی روز قدس حاشیه سازی‌هایی درباره «کمک کمیته امداد از صندوق صدقات به افطار در غزه» صورت گرفت. خبری که با این توضیحات دست به دست می‌شد که کمیته امداد صدقات مردم ایران را در غزه و برای افطاری فلسطینیان هزینه می‌کند، آن هم در شرایطی که در ایران بسیاری از مردم به این کمک‌ها نیازمند هستند. شبهه ناقص با اطلاعات حداقلی که با توضیحات مشخص رئیس کمیته امداد پاسخ داده و اعلام شد: تنها صدقاتی از ایران به خارج از کشور منتقل می‌شود که روی آن‌ها از قبل نوشته شده باشد کمک برای فلسطین، یمن، لبنان و... به علاوه اینکه کمیته امداد در تعدادی از کشور‌های خارج از ایران هم نمایندگی دارد و پول آن صندوق‌ها را برای مردم همان جا هزینه می‌کند، اما به‌رغم تلاش‌ها از طریق جو‌سازی و برانگیختن احساسات مردمی در فضای مجازی برای سلب اعتماد عمومی علیه خانواده ۱۲ میلیونی کمیته امداد و سوق دادن مردم به سمت کمک از طریق سایر خیریه‌هایی که برخی از آن‌ها سابقه خوبی نداشته و بدنام هستند، همچنان شاهد رکورد‌زنی کمک‌های مردمی به این نهاد خدمت‌رسانی هستیم.
منفعت‌طلبان یکبار دیگر با هدف بی‌اعتبار کردن و کاستن از اعتماد مردم نسبت به نهاد‌های مختلف، کمپین علیه کمیته امداد را راه‌اندازی کردند تا به اسم عدالت‌خواهی ضمن سلب اعتماد مردم، احساسات مردمی را در فضای مجازی بر‌انگیزند. این گروه قصد داشتند با یک تیر دو نشان بزنند؛ یعنی هم کمک‌های خیرخواهانه به یک نهاد خیریه انقلابی را به حداقل ممکن برسانند و هم کاری کنند تا کمک‌رسانی از طریق سایر نهاد‌های به اصطلاح خیریه (شما بخوانید «شر» یه) صورت گیرد که به طور عمده دایره‌ای وسیعی از ضدنظام‌ها را در خود جای داده و شر آن مقدم بر خیر آن است.
انتشار فیلم کوتاه و انتشار برخی تصاویر در شبکه‌های مجازی در هفته منتهی به راهپیمایی روز قدس این ادعا را داشت که صدقات مردم ایران صرف هزینه افطار و سحری مردم غزه می‌شود؛ خبری که بلافاصله با واکنش پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد خمینی (ره) روبه‌رو شد و وی اعلام کرد: عرفاً و شرعاً حق نداریم ریالی از صدقات مردم را از شهری به شهر دیگر منتقل کنیم، چه برسد به خارج از کشور.
رئیس کمیته امداد در اینباره توضیح داد: تنها صدقاتی از ایران به خارج از کشور منتقل می‌شود که روی آن‌ها از قبل نوشته شده باشد کمک برای فلسطین، یمن، لبنان و... به علاوه اینکه کمیته امداد در تعدادی از کشور‌های خارج از ایران هم نمایندگی دارد و پول آن صندوق‌ها را برای مردم همان‌جا هزینه می‌کند.

غفلت مدعیان از قوانین کمیته امداد

توضیحات فتاح بیش از قبل غفلت مدعیان خیرخواهی را نسبت به برخی حقوق و قوانین برجسته ساخت؛ چراکه کمک‌های کمیته امداد خمینی به مردم فلسطین صرفاً از محل همان صندوق‌هایی صورت می‌گیرد که تنها مخصوص کمک به مردم همین منطقه است و در تمامی راهپیمایی‌ها، تشییع شهدا، نمازهایی، چون عید فطر و امثال آن، صندوق کمک به مردم فلسطین با نوشته‌ای جدا شده است. این یعنی مردم به دلخواه و پسند خود هرگونه کمکی را انجام می‌دهند.
نکته برجسته اینجاست که به‌رغم تلاش‌ها همچنان مردم ترجیح می‌دهند مبالغ صدقات و خیرات خود را به جای آنکه در جیب سلبریتی‌ها و سایر مؤسسات بریزند، به نهادی مطمئن که تعداد بالایی حسابرس و ناظر مالی دارد، بسپا‌رند. همچنان به‌رغم این تلاش‌ها برای سلب اعتماد، رکورد‌زنی کمک‌های مردمی در نهاد کمیته امداد ادامه دارد.
تهرانی‌ها رکورد پرداخت صدقه را زدند در‌حالی‌که پیشتر نیز خبر‌هایی از رکورد کمک‌های مردمی به کمیته امداد بیان شده و حتی اعلام کردند در ماه گذشته ۸۰ هزار حامی برای طرح اکرام ایتام و محسنان جذب شده است. طبق اطلاعات آماری فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) زکات فطره جمع‌آوری شده، امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته که ۹۰ درصد آن ۴۸ ساعت پس از جمع‌آوری در میان نیازمندان «همان محل» توزیع شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در ماه رمضان با کمک مردم و خیران طرح اطعام نیازمندان اجرا شد، افزود: امسال برای این طرح حدود ۶۵ میلیارد تومان هزینه شد که نسبت به سال گذشته حدود دو برابر رشد داشته است.
همچنین به گفته محسن ولیئی، مدیر‌کل کمیته امداد استان تهران صدقات مردمی در اردیبهشت ماه امسال ۱۳ درصد رشد داشته و مردم استان تهران بیش از ۳۹ میلیارد ریال در صندوق‌های صدقات کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز کردند که بیشترین آمار صدقات مردمی طی یک ماه از ابتدای شکل‌گیری کمیته امداد بوده است.

کمک به مظلومان یک وظیفه دینی و انسانی است

گذشته از توضیحات رئیس کمیته امداد و امر الهی کمک به مستمندان، موضوع کمک به فلسطین و لبنان کمک به مظلوم در برابر ظالم است، نه فقیر! مبنای این کمک‌ها فارغ از ملیت به واژه «نیاز» بر‌می‌گردد که به لحاظ شرعی، عرفی و انسانی کمک به فقیر فلسطینی و لبنانی همانقدر اهمیت دارد که کمک به فقیر ایرانی اهمیت دارد.
کمااینکه از نظر حقوقی با فرض پذیرش مبنای ملیت و سرپرستی دولت بر مردم خویش باز هم جنس کمک به فقرا در ایران و کمک به مظلوم در فلسطین و لبنان از یک جنس نیست. در زمینه فقر نیز وجود فقر در ایران جوازی برای عدم کمک به سایر فقرای غیر‌ایرانی نیز ایجاد نمی‌کند. در بهترین حالت چنین موضوعی ایجاد اولویت می‌کند؛ چراکه در غیر این صورت به خاطر تمام نشدن کامل فقر در ایران هیچگاه نباید به دیگران کمک کرد!
قطعاً همه کسانی که کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان و... را از طریق صندوق‌های کمیته امداد انتخاب می‌کنند به این امید هستند که روزی همه مردم مظلوم از چنگال ظالم رها شوند.
حال آنکه با تمام این توضیحات نمودار روند در‌آمد‌های اختصاصی و وجوهات واقعی کمیته امداد نشان می‌دهد که در‌آمد‌های این نهاد از ابتدا تاکنون همواره سیر صعودی قابل توجهی داشته است و هر ساله هم بر میزان اطمینان مردمی و کمک‌رسانی افزوده می‌شود. در همین راستاست که تکرار حمله‌های اینچنینی بعید به نظر نمی‌رسد، اما باز هم رو سیاهی به دشمنان ماند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
0
1
خیریه های دیگه کدوم هستند؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار