کد خبر: 908000
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲
دکتر واعظ موسوی

رییس کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک از برپایی دوره‌های روانشناسی برای مربیان اعزامی به بازیهای آسیایی جاکارتا اندونزی بعد از ماه مبارک رمضان خبر داد.

دکتر واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جایگاه روانشناسی در ورزش و این که آیا در این دوره از بازیها امکان اعزام روانشناس با کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی جاکارتا وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: این که بگوییم همراه کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی جاکارتا حتما باید از سوی کمیته ملی المپیک روانشناس نیز اعزام شود، دیدگاه درستی نیست. به اعتقاد من فدراسیونها همان طور که وظیفه دارند مربی یا سرمربی مهارت‌های فنی و تکنیکی را همراه تیم خود راهی جاکارتا کنند، باید نسبت به اعزام متخصصان مهارت‌های روانی نیز اقدام کنند. همان طور که فدراسیون شنا در این دوره از بازیها همراه تیم شنا یک متخصص روانشناس ورزشی اعزام می‌کند. زیرا به این امر اعتقاد دارد که حضور روانشناس کنار تیمی که مدتها با شناگران از نظر مهارت‌های روانی کار کرده است و نسبت به تک تک آنها شناخت دارد، در کسب نتایج شناگران تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.

وی گفت: این که ما به این مساله تاکید داشته باشیم که همراه کادر پزشکی اعزامی به بازیهای آسیایی جاکارتا یک روانشناس ورزشی نیز حضور داشته باشد تا ورزشکاران را از نظر مهارت‌های روانی مورد سنجش و ارزیابی قراردهد، ایده درستی نیست. مهارت‌های یک روانشناس ورزشی زمانی اثرگذار است که از قبل شناخت کافی نسبت به ورزشکاران داشته باشد و بداند در شرایط حساس و مهم چه مهارت‌هایی باید روی او پیاده کند تا مدالش را به راحتی از دست ندهد.

رییس کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک تصریح کرد: البته روانشناس به تنهایی برای کسب نتیجه خوب در بازیهای آسیایی کافی نیست. شاید یک ورزشکار به خاطر تغذیه بد مسابقات خود را واگذار کند و ورزشکاردیگر به دلیل نداشتن بدنسازی مناسب. به هر صورت ما اگر به دنبال افزایش مدالهای خود در بازیهای آسیایی هستیم باید مشارکتی از متخصصان مختلف علوم ورزشی کنار تیم حضور داشته باشند تا به ورزشکار کمک کنند تا در ثانیه‌های بازی رقابت را واگذار نکنند.

واعظ موسوی افزود: اگر یک مربی نسبت به مهارت‌های روانی اشراف داشته باشد و بداند در چه شرایطی در کنار آماده‌سازی ورزشکار خود از نظر مهارت‌های فنی، از مهارت روانی نیز استفاده کند، بسیاری از مشکلات ورزشکاران در شرایط حساس و مهم مرتفع خواهد شد. البته من نمی‌گویم یک مربی فنی خود باید مربی مهارت‌های روانی نیز باشد، بلکه با گذراندن دوره‌های مهارت‌های روانی بهتر می‌تواند به ورزشکار کمک کند و استرس‌های او را کاهش دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار