کد خبر: 885441
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
دبیرکل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت تأکید کرد ایران به توافق هسته‌ای (برجام) پایبند بوده است‌. از سوی دیگر از آنجایی که پیشرفت‌‌‌‌هایی در کنگره در زمینه وضع تحریم‌های جدید علیه ایران حاصل نشده است، مشاوران کاخ سفید می‌گویند احتمال می‌رود که دونالد ترامپ در 23 دی ماه، امریکا را به طور کامل از برجام خارج کند. 

کنگره احتمالاً ضرب‌الاجل رسیدگی به تقاضاهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای اتخاذ یک موضع سخت‌تر در قبال برجام را فراموش می‌کند و با تحریم‌های جدید علیه تهران موافقت نمی‌کند و تعیین آینده برجام را مجدداً به ترامپ محول می‌کند.  به گزارش فارس،‌ روزنامه امریکایی «واشنگتن‌تایمز‌» اقدام جمهوریخواهان برای ایجاد «عاملی‌» که بتواند تحریم‌های شدیدی را علیه ایران که طبق برجام لغو شده بود، مجدداً وضع کند، تا پایان ضرب‌الاجل غیررسمی 60 روزه‌ یعنی دیروز راه به جایی نبرد. روز سه‌شنبه، پایانی بود که از سوی کنگره وضع شده بود تا در صورت عدم تأیید برجام از سوی دولت، کنگره در این مدت درباره سرنوشت آن از جمله بازگرداندن تحریم‌‌‌ها تصمیم‌گیری کند.

طبق گزارش واشنگتن تایمز، مشاوران کنگره می‌گویند که نمایندگان کنگره هنوز فرصت دارند قبل از آنکه ترامپ بار دیگر تصمیم‌گیری درباره برجام را برعهده بگیرد، پیشنهادی را ارائه کنند اما مشاوران کاخ سفید می‌گویند که دونالد ترامپ از عدم پیشرفت در کنگره در خصوص وضع تحریم‌های جدید علیه ایران دلخور است و احتمالاً در تاریخ 13 ژانویه (23 دی ماه)، زمانی که مهلت بازبینی برجام فرامی‌رسد، امریکا را به طور کامل از برجام خارج کند.  «مارک دوبوویتس»، تحلیلگر مسائل مربوط به تحریم‌های ایران و مدیراجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «احتمالاً با رسیدن ماه ژانویه (2018)، رئیس‌جمهور تا حد زیادی از اینکه نه کنگره و نه اروپا به درخواستش برای یافتن راه‌‌‌هایی به منظور ترمیم برجام، پاسخ نداده‌اند، دلزده می‌شود. این احتمال کاملاً وجود دارد که در آن زمان، رئیس‌جمهور از توافق هسته‌ای خارج شود.»

رئیس‌جمهور امریکا باید هر 90 روز یک بار پایبندی ایران به برجام را به کنگره اعلام کند، بنابراین، بیانیه ماه اکتبر ترامپ درباره اینکه نمی‌تواند این پایبندی را تأیید کند، آن هم با وجود ارزیابی‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بار‌‌‌ها پایبندی ایران را تأیید کرده بود، امریکا را بیش از پیش به خروج از برجام نزدیک کرد. با این وجود، ترامپ به جای اینکه شخصاً خروج از برجام را اعلام کند، این مسئله را به کنگره واگذار کرد. تأیید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای از سوی رئیس‌جمهور امریکا تحت قانون بازبینی توافق هسته‌ای ایران (INARA) که در می 2015 میلادی تصویب شده بود، یک ضرورت است.  ترامپ در 13 اکتبر سال جاری میلادی گفته بود: «در شرایطی که با همکاری کنگره و همپیمانان‌مان به راه‌حلی دست پیدا نکنیم، توافق پایان خواهد یافت. توافق به طور مداوم تحت بازبینی قرار می‌گیرد و من قادرم به عنوان رئیس‌جمهور در هر زمان، مشارکت‌مان را لغو کنم». این در حالی است که «آنتونیو گوترش‌»، دبیرکل سازمان ملل متحد تأکید کرد که ایران به طور کامل به توافق هسته‌ای (برجام) پایبند بوده است.  وی در بخش دیگری از این گزارش در خصوص عدم قطعیت ایجاد شده درباره آینده این توافق پس از عدم تأیید پایبندی ایران توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری امریکا نیز ابراز تأسف کرد. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار