کد خبر: 857402
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۰

طي سال هاي گذشته بخصوص در دوره سوم بحران اقتصادي سرمايه داري، نشانه هاي واگرايي در اتحاديه اروپا به شدت افزايش پيدا كرد. به گونه اي كه برخي از تحليل گران به اين سمت گرايش پيدا كردند كه اين اتفاق به زودي رخ خواهد داد. از طرفي اوج گيري برخي از تفكرات افراط گرايانه كه در قالب احزاب آراء قابل توجهي را به خود اختصاص دادند به اين نگراني افزودند.

مهمتر از همه بحث برگزيت كه انگليس را از اتحاديه اروپا جدا مي كند،‌ اين چشم انداز به شدت نزديك كرده است. اما در همين حال انتخابات فرانسه،‌ هلند و ... كمي از اين بدبيني كاسته است با اين وجود انتقادها هنوز ادامه دارد. در حال حاضر نظرسنجي ها نشان مي دهند كه شهروندان كشورهاي اروپايي رضايت چنداني از عملكرد بروكسل ندارند. در همين زمينه نتایج نظر سنجی موسسه "پیو" که از بین شهروندان 10 کشور مهم اروپایی انجام شده است نشان می دهد که میزان تردیدها نسبت به اتحادیه اروپا کاهش پیدا کرده و حتی در انگلیس 54 درصد شهروندان دوباره طرفدار این اتحادیه هستند. تنها در یونان اکثریت شهروندان با دیده شک و تردید به اتحادیه اروپا می نگرند.

در مقابل نگرش مثبت شهروندان به اتحادیه اروپا با این حال اکثر شهروندان از سیاست های بروکسل ناراضی هستند. بر اساس نتایج نظر سنجی موسسه پیو اکثر شهروندان اروپایی با سیاست های اقتصادی اروپا مخالفند. بخصوص بی میلی به این گونه سیاست ها در یونان و ایتالیا بالا است. بیشترین رضایتمندی از سیاست اقتصادی اروپا در آلمان وجود داشته است.

همچنین تردیدها در قبال سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا در بین شهروندان بسیار بالا است. در اکثر کشورهای اروپایی بیشتر شهروندان با رویکرد اتحادیه اروپا در این راستا مخالفند. در حالی که در هلند حدود 43 درصد شهروندان از سیاست اروپا در مسئله پناهندگان راضی هستند در یونان تنها 8 درصد شهروندان از سیاست های بروکسل در این راستا حمایت می کنند. در آلمان نیز تنها یک سوم شهروندان از سیاست پناهندگان بروکسل راضی هستند.

با توجه به این نارضایتی ها بسیاری از شهروندان اروپایی قدرت تصمیم گیری بیشتر برای دولت های ملی را خواستار هستند. حدود سه چهارم شهروندان اروپایی درخواست می کنند که تصمیم گیری ها درباره مسئله مهاجرت از کشورهای غیر اروپایی در سطح ملی گرفته شود. همچنین درباره سیاست های تجاری نیز اکثر شهروندان اروپایی خواستار تصمیم گیری در این باره در سطح ملی هستند.

نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که اکثریت شهروندان اروپایی در هفت کشور از 9 کشوری که در این نظر سنجی شرکت کرده اند خواستار همه پرسی درباره خروج از اتحادیه اروپا هستند. البته در هیچ یک از این کشورها اکثریتی برای خروج وجود ندارد. به عنوان مثال در اسپانیا 65 درصد شهروندان خواستار برگزاری همه پرسی درباره خروج از اتحادیه اروپا بوده و تنها 13 درصد به آن رای مثبت می دهند.

در آلمان نیز حدود نیمی از شهروندان خواستار برگزاری این همه پرسی در کشورشان بوده و تنها از هر 10 نفر یک نفر خواستار خروج هستند. نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که بیش از دو سوم شهروندان اروپایی نظر مثبتی درباره آلمان داشته و 52 درصد به آنگلا مرکل اعتماد دارند. از طرف دیگر حدود نیمی از شهروندان اروپایی بر این عقیده اند که آلمان در اتحادیه اروپا نفوذ زیادی در تصمیم گیری ها دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار