کد خبر: 847421
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۱
آب مصرفي براي توليد محصولات مختلف شايد در ابتدا مهم تلقي نشود ولي با تشديد بحران كم‌آبي در كشور توليد برخي محصولات تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد.
به گزارش ميزان، آب مجازي يكي از مقوله‌هاي تأثير گذار بر مصرف آب در كشور به حساب مي‌آيد كه در صورت عدم توجه در چگونگي مصرف آن مي‌تواند پيامدهاي ناخوشايندي براي منابع آبي كشور به دنبال داشته باشد.
با تشديد بحران آب در كشور اهميت توجه به اين موضوع افزايش يافت و صحبت از آن را بر سر زبان‌ها انداخت؛ توجهي كه سبب زير ذره‌بين رفتن اصلي‌ترين نمونه آب مجازي يعني محصولات كشاورزي شده و در نهايت مخالفت‌ها براي كشت برخي محصولات در استان‌هاي خشك يا در كل كشور آغاز شده است.
 
ميزان مصرف آبي كه در ابتدا به چشم نمي‌آيد ولي با دقت بيشتر متوجه سهم كلان اين بخش مي‌شويم به گونه‌اي كه بنا بر بررسي‌هاي صورت گرفته براي به بار نشستن يك عدد سيب زميني 100 گرمي در حدود 25 ليتر و براي برداشت يك عدد سيب 100 گرمي 70 ليتر، يك كيلوگرم خيار 200 ليتر، هندوانه يك كيلوگرمي 500 ليتر، يك كيلوگرم ذرت 760 ليتر، يك كيلوگرم گندم هزار و 300 ليتر و يك كيلوگرم برنج 4 هزار ليتر آب نياز دارد.
 
ميزان مصرف آب به دست آوردن محصولات گوشتي همچون يك كيلوگرم گوشت مرغ 4 هزار ليتر و براي به دست آوردن يك كيلوگرم گوشت گاو 15 هزار ليتر آب است.
ساير محصولات نيز ميزان مصرف قابل توجهي دارد به گونه‌اي كه براي يك جفت كفش چرم 8 هزار ليتر، يك پرس چلوكباب 4 هزار و 800 ليتر و يك ساندويچ همبرگر 250 گرمي 2 هزار و 400 ليتر آب مصرف مي‌كند.
اين نكته قابل توجه است كه در بخش صنعت، براي توليد يك دستگاه خودرو 800 هزار ليتر آب مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار