کد خبر: 841393
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳
عضو هیئت رئیسه مجلس:
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: متاسفانه موضوع بیمه‌ها را تبدیل به جریان سیاسی کرده‌اند تا صندوق‌های بیمه تجمیع نشود در این شرایط بیمارستان‌ها نیز عنوان می‌کنند که اگر پولی واریز نشود آنها هم ارائه خدمت نمی‌کنند.
مسعود پزشکیان با یادآوری اعتراض جمعی از پزشکان نسبت به عدم پرداخت مطالبات‌ خود و اینکه مصوبه مجلس نیز اجازه فعالیت آنها را در بخش خصوصی نمی‌دهد، اظهار داشت: حقوقی که پزشکان در بخش دولتی دریافت می‌کنند به اندازه‌ای است که نیازی به فعالیت در بخش خصوصی ندارند از این رو اینکه پزشکی بخواهد هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی کار کند دور از انصاف است.

 

سوگند پزشکان مانع از عدم ارائه خدمت به بیماران می‌شود

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه آیا پزشکان می‌توانند در پی مشکلات موجود دست به طبابت نزنند، ادامه داد: نمی‌توان به عنوان یک پزشک به بیماری که با مشکل روبه‌رو شده خدمت ارائه نداد زیرا پزشکان سوگند یاد کرده‌اند که بیمار را در هر حالتی درمان کنند؛ وظیفه پزشک ارائه خدمت است از این رو اگر پزشک دست به طبابت نزند این اقدام با سوگند یاد کرده تناقض دارد و در واقع سوگند را زیر پا گذاشته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم ادامه داد: اکنون عدم پرداخت مطالبات از سوی دولت به پزشکان، باعث نارضایتی آنها شده که البته تاحدی حق با این قشر است چرا که دولت تعهدی به آنها کرده که اکنون نتوانسته به این تعهدات جامه عمل بپوشاند و این پرداختی با تأخیر مواجه شده است.

از ابتدا نسبت به اجرای طرح تحول سلامت با چنین روشی مخالف بودم

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: از ابتدا نسبت به اجرای طرح تحول سلامت با چنین شیوه‌ای، مخالف بودم و می‌دانستم این طرح در نیمه راه با مشکل مواجه خواهد شد چرا که دولت راهی غیرعلمی را در پیش گرفته در حالی که دیگر کشورها این راه را در پیش گرفتند و در نیمه‌های راه بازگشتند، ما نیز باید این راه را بازگردیم.

وی یادآور شد: اکنون جدای از پزشکان، پیراپزشکان و کار پرستاری و آزمایشگاهی بیشتر از پزشکان نیازمند تحقق وعده‌های دولت هستند در حالی که بسیاری از مطالبات آنها عملیاتی نشده است.

بدهی بیمه‌ها سیستم بیمارستانی را با چالش مواجه کرده است/ دفترچه بیمه مانند چک است

پزشکیان با بیان اینکه بیمه‌ها به جهت آنکه قادر به پرداخت پول نیستند، سیستم‌های بیمارستانی را با چالش مواجه کرده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه این روند نیز روز به روز پیچیده‌تر خواهد شد و راه‌حل آن این است که قانون شکل اجرایی به خود گیرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دهم تصریح کرد: دفترچه بیمه اکنون در کشور همانند چک است زیرا در هر شرایطی می‌توان به هر میزان دارو برای بیمار تجویز کرد بدون آنکه مشخص باشد آیا بیمار به این دارو نیازمند است یا خیر؛ باید برای این وضعیت «گاید لاین» و سطح‌بندی خدمات تعیین شود تا پرداختی‌ها برای اساس مکانیزمی صورت گیرد تا هر فرد نتواند در فاصله یک روز 10 آزمایش انجام دهد در حالی که در اصل نیازی به اینگونه آزمایش‌ها نیست.

تامین اجتماعی به هیچ‌وجه حاضر نیست پول‌هایش در دست وزارت بهداشت باشد

این نماینده مردم در مجلس دهم، درباره ناهماهنگی در تجمیع بیمه‌ها و مخالفت تامین اجتماعی با این تجمیع تصریح کرد: کارگران با تجمع جلوی درب مجلس اعتراض داشتند که به هیچ‌وجه راضی به تجیمع نیستند چرا که معتقدند نمی‌خواهند پولشان در دست وزارت بهداشت باشد در حالی که در اصل قرار نیست این پول در دست وزارت بهداشت قرار گیرد.

وی یادآور شد: متاسفانه این موضوع را تبدیل به جریان سیاسی کرده‌اند تا صندوق‌های بیمه تجمیع نشود در این شرایط بیمارستان‌ها نیز عنوان می‌کنند که اگر پولی واریز نشود آنها هم ارائه خدمت نمی‌کنند؛ حال باید دید حق با چه کسی است؟ زمانی که براساس تجربه عمل نکنیم نتیجه آن می‌شود که بیمه، کارگر، پزشک، مردم و حتی دولت متضرر می‌شوند.

 

خریدار و فروشنده در حوزه سلامت پذیرفته شده است

پزشکیان، درباره اصرار وزارت بهداشت برای تجمیع بیمه‌ها در این وزارتخانه افزود: بحثی که اکنون در این زمینه مطرح شده آن است که خریدار و فروشنده نباید یکی باشد در حالی که این موضوع در اقتصاد امر پذیرفته شده است اما در سلامت قابل قبول نیست؛ به عنوان مثال عنوان می‌شود وزارت بهداشت به عنوان ارائه‌کننده خدمت نباید پولی در دستش باشد اما زمانی که بیمه‌ها پول نمی‌دهند چگونه قرار است وزارت بهداشت به ارائه خدمت بپردازد در این میان بیماری که به جهت عدم ارائه خدمت جان خود را از دست می‌دهد چه کسی می‌خواهد نسبت به آن پاسخگو باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه اکنون همه می‌خواهند اشتباهشان را گردن یکدیگر بیندازند، تصریح کرد: زمانی که طرح تحول سلامت در حال اجرا بود به آقایان نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، طیب‌نیا وزیر اقتصاد و انصاری معاون پارلمانی دولت اعلام کردم که نخواهید توانست از عهده هزینه‌های این طرح برآیید.

 

بدهی تامین اجتماعی به مراکز درمانی

پزشکیان تاکید کرد: در حال حاضر سرانه در حوزه بهداشت و درمان به ازای هر فرد مشخص است؛ متاسفانه ما به دنبال ارائه خدمت در اندازه کشوری مانند آمریکا هستیم اما پولی که برای آن پرداخت می‌کنیم در حد ایران است؛ در آمریکا سرانه بهداشت و درمان برای هر نفر 9500 دلار است اما در ایران 400 دلار است که این دو با هم هم‌خوانی ندارد در حالی که باید به اندازه پول گام برداشت.

وی درباره بدهی تامین اجتماعی به مراکز درمانی افزود: زمانی که دارو از شرکت‌های دارویی که اغلب کارخانجات آن متعلق به تامین اجتماعی است، دریافت می‌شود اما پرداخت پول با تأخیر مواجه می‌شود این موضوع مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، از سوی دیگر پولی که اکنون در اختیار این سازمان است، اگر قرار باشد همه آن را در بخش درمان هزینه کند بازهم جوابگوی هزینه‌های وزارت بهداشت نیست.

پزشکیان گفت: البته اعتراض وزارت بهداشت نیز نسبت به این موضوع تاحدی منطقی است چرا که ابتدا تامین اجتماعی نخست پول بیمارستان‌های خود را پرداخت می‌کند و سپس به واریز پرداختی‌های دیگر مراکز درمانی اقدام خواهد کرد.

 

ضرورت سیاست‌گذاری واحد در حوزه سلامت

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: پولی که تامین اجتماعی در سال‌جاری هزینه کرده نزدیک به 16 هزار میلیارد تومان است درحالی که هنوز هم با کسری روبه رو است و بدون شک سال آینده نیز این مشکل دو چندان خواهد شد.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اکنون برخی اعتراض‌ها نسبت به عدم سیاست‌گذاری واحد است، از طرفی دغدغه تامین اجتماعی نیز قابل توجه است چرا که این سازمان معتقد است اگر پول در صندوقی واحد تجمیع شود ممکن است دولت از همین پول در نقاط دیگر هزینه کند که البته اگر این صندوق‌ها حساب و کتاب جدا داشته باشد و پول واریزی در این صندوق ادغام نشود، مشکل رفع خواهد شد در این میان حساب جداگانه در این زمینه می‌تواند کارساز باشد.


نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر