کد خبر: 1217989
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۰
همواره نزدیک انتخابات بحث اینکه لیستی رأی بدهیم یا خیر مطرح می‌شود، برخی نگران سهم‌خواهی‌ها و اعمال نظر پدرخوانده‌ها در بستن لیست‌ها هستند

جوان آنلاین: محمد طهماسبی در کانال تلگرامی خود نوشت: همواره نزدیک انتخابات بحث اینکه لیستی رأی بدهیم یا خیر مطرح می‌شود، برخی نگران سهم‌خواهی‌ها و اعمال نظر پدرخوانده‌ها در بستن لیست‌ها هستند و حجت شرعی را در شناخت شخصی و رأی محدود به افرادی که مطمئن هستند می‌دانند و برخی نگران از اینکه اگر لیستی رأی ندهیم ممکن است هیچ‌کس از افراد مد نظر ما رأی نیاورند؛ ضمن اینکه شناخت شخصی این همه افراد ثبت‌نام شده در انتخابات، کاری سخت و در حد محال است و احتمال زیادی دارد که افراد اصلح را نشناسیم. 
توصیه رهبر انقلاب در انتخابات مجلس، اولاً استفاده از همه حق رأی خود و به تعداد کامل است و ثانیاً اعتماد به لیستی است که توسط افراد متدین و انقلابی تهیه شده است؛ البته این توصیه، تحقیق را منتفی نمی‌کند، بلکه به‌جای تحقیق درمورد همه کاندیدا‌ها که ممکن نیست، باید درمورد تهیه‌کنندگان لیست‌ها تحقیق کنیم و درمورد آن‌ها به اطمینان برسیم. البته واضح است که اگر تشخیص بدهیم که فردی صلاحیت ندارد، حتی اگر در لیست هم باشد، شرعاً نمی‌توان به او رأی داد و باید فرد دیگری را جایگزین کرد؛ لذا ضروری است گروه‌هایی که لیست ارائه می‌دهند، یک گزارش دقیق به مردم بدهند از تیم انتخاب‌کننده لیست، روش انتخاب افراد، شایستگی‌هایی که برای این انتخاب‌ها مد نظر بوده است و روش احراز آن شایستگی‌ها. 
بیانات رهبران انقلاب: «احدى‏ شرعاً نمی‌تواند به‏ کسى کورکورانه و بدون تحقیق رأى دهد؛ و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصى تمام افراد و گروه‌ها نظر موافق داشتند ولى رأى‌دهنده تشخیصش بر خلاف همه آن‌ها بود، تبعیت از آن‌ها صحیح نیست، و نزد خداوند مسئولیت دارد؛ و اگر گروه یا اشخاص صلاحیت فرد یا افرادى را تشخیص دادند و از این تأیید براى رأى‌دهنده اطمینان حاصل شد، می‌تواند به آن‌ها رأى دهد.» (امام خمینی، پیام به ملّت ایران ۲۲/۱۱/۱۳۶۲)
«خود بنده هم وقتی این فهرست‌ها را می‌آورند که بیایم رأی بدهم، بعضی از آدم‌های این فهرست‌ها را نمی‌شناسم، اما اعتماد می‌کنم به آن کسانی که [این‌ها را]معرفی کرده‌اند، و نگاه می‌کنم ببینم آن کسانی که این فهرست را معرفی کرده‌اند چه کسانی هستند؛ اگر دیدم این‌ها آدم‌های متدین و مؤمن و انقلابی هستند، به حرفشان اعتماد می‌کنم و به [فهرست]آن‌ها رأی می‌دهم؛ اگر دیدم نه، کسانی که این فهرست را داده‌اند کسانی هستند که به مسائل انقلاب به مسائل دین به مسائل استقلال کشور خیلی اهمیتی نمی‌دهند، دلشان دنبال حرف امریکا و غیر امریکا است به حرفشان اعتماد نمی‌کنم. به نظر من این راه خوبی است... به افرادی اعتماد کنیم که واقعاً به دین داری این‌ها و به تقید این‌ها اعتقاد داشته باشیم؛ بدانیم این‌ها متدینند، بدانیم انقلابی‌اند، بدانیم در خطّند، در راه امامند، امام را واقعاً قبول دارند؛ راهش این است که این‌ها را بدانیم. 
اگرچنانچه کسانی این‌جور عمل کنند و این تحقیق را کنند، کار خودشان را انجام داده‌اند؛ خدای متعال ثواب خواهد داد، ولو این‌که در یک مورد، اشتباه هم اتفاق بیفتد. مثلاً آن کسی که من خیال کردم آدم خوبی است و به او رأی دادم، اتفاقاً آدم مطلوبی نباشد ولی من تلاش خودم را کرده‌ام و خدای متعال اجر خواهد داد.» (رهبر انقلاب ۱۹/۱۰/۱۳۹۴)
«توصیه‌ی دیگر من هم این است که از همه‌ی حقشان استفاده کنند. مثلاً در تهران که ما ۳۰ نفر را باید انتخاب کنیم، اگر ۲۹ نفر را انتخاب کردیم، در واقع از یک‌۳۰‌ام از حق خودمان بهره نبرده‌ایم و استفاده نکرده‌ایم.» (رهبر انقلاب پس از شرکت در انتخابات مجلس ۲۴/۱۲/۱۳۸۶)

برچسب ها: انتخابات ، رای ، مجلس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار