کد خبر: 1209800
تعداد نظرات: ۴۵ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱
در گفت‌وگوی «جوان» با یک دفتریار اسناد رسمی بررسی شد
وضعیت به شکلی است که منافع انحصارگران و کانون سردفتران در تعارض است و به همین دلیل همینطور معطل کردند تا اینکه رأیی از دیوان گرفتند و پروسه بارگذاری مدارک ما را متوقف کردند تا اینکه رأی دیوان به نفع ما شکست و این مشکل حل شد، ولی کار دیگری که کردند، این بود که گفتند ما بعد از این هر سردفتری را با توجه به ترازی که کسب می‌کند، درجه بندی می‌کنیم.
سجاد آذری

جوان آنلاین: قانون تسهیل مجوز‌های کسب و کار یک قانون مترقی است، اما هنوز در اجرا با مقاومت‌هایی روبه‌رو است. صنف‌های شبه‌خصوصی که عملاً کار حاکمیتی انجام می‌دهند، با لطایف‌الحیلی سعی در اجرا نکردن یا اجرای ناقص این قانون دارند. سردفتری اسناد رسمی یکی از این گلوگاه‌هاست. به رغم برگزاری آزمون سردفتری در سال گذشته، هنوز پذیرفته شدگان این آزمون بلاتکلیفند. اجرای درجه بندی بر حسب رتبه- منطقه‌ای و نیز الزام پذیرفته شدگان به طی دوره کارآموزی، از جمله سنگ‌اندازی‌های صنف سردفتران در مسیر سردفتر شدن پذیرفته شدگان آزمون سال گذشته است. استمرار انحصار در سردفتری، در شرایطی که بی اعتباری اسناد غیررسمی در حال نهایی‌شدن است، بیش از همه و بیشتر از قبل، مردم را متضرر می‌کند. در همین راستا «جوان» با مرتضی رضوانی گفتگو کرده‌است. او یکی از پذیرفته شدگان آزمون سردفتری سال گذشته است که به واسطه اینکه مدت‌ها دفتریار دفتر ازدواج و طلاق بوده آگاهی بیشتری نسبت به مسائل این صنف دارد. در شرایطی که پذیرفته شدگان سردفتری تا به حال چندین تجمع را برای احقاق حقوق برگزار کرده‌اند، با او گفتگو کرده ایم تا مشکلات آن‌ها را بشنویم.


دلیل برگزاری تجمع اخیر پذیرفته شدگان سردفتری در تهران چه بود؟
ما برای اعتراض اقدامات خلاف قانونی است که سازمان ثبت در حال انجام است که حق مکتسبه پذیرفته‌شدگان سردفتری را متأسفانه دارند زائل می‌کنند. ما به همین دلیل تجمعی را مقابل سازمان ثبت داشتیم.
رویه‌ای که سازمان ثبت در پیش گرفته کاملاً متعارض و متضاد با آن چیزی است که در نص قانون بیان شده‌است و متأسفانه خیلی هم دارند به این رویه خلاف پافشاری می‌کنند.
این رویه غیرقانونی چیست؟
تبصره چهار ماده یک قانون تسهیل صراحتاً اعلام کرده‌است هرگونه محدودسازی به هر بهانه‌ای از جمله اشباع بازار، اشباع ظرفیت آن کسب وکار یا هر بهانه دیگری خلاف مقررات است، همچنین تبصره دوم ماده ۷ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ هم عین این مطلب را اشاره کرده اضافه بر اینکه برای کسانی که خلاف این قانون اقدامی انجام می‌دهند، ضمانت اجرایی هم قرار داده‌است. از طرف دیگر سازمان ثبت ابتداً جلوی بارگذاری مدارک را در خردادماه در سامانه صدور مجوز‌ها گرفته‌اند، بعد از اینکه ما با استدلال‌هایی که به دیوان عدالت ارائه دادیم و هم با جلساتی که با نمایندگان مجلس داشتیم، مجاب شدند که شغل سردفتری هم جزو عناوین شغلی است که قانونگذار آن‌ها را صراحتاً از هرگونه محدودسازی منع کرده‌است.

یعنی سازمان ثبت به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و اجازه گرفته‌بود که پذیرفته شدگان سردفتری در سامانه صدور مجوز‌ها مدارک خود را بارگذاری نکنند و شما رفتید تجدیدنظرخواهی کردید و رأی گرفتید؟
بله، اگر اشتباه نکنم اواخر خرداد ماه بود که رأی دیوان به نفع ما شکست و دوباره سامانه صدور مجوز‌ها برای ما باز شد.
سازمان ثبت کی شکایت کرده‌بود؟
قبل‌تر بود، البته معاون امور اسناد سازمان ثبت فروردین امسال مصاحبه‌ای داشتند و گفتند ما تا ۲۹ فروردین حکم سردفتران را ابلاغ می‌کنیم، ولی بعد مشاهده کردند وضعیت به شکلی است که منافع انحصارگران و کانون سردفتران در تعارض است و به همین دلیل همینطور معطل کردند تا اینکه رأیی از دیوان گرفتند و پروسه بارگذاری مدارک ما را متوقف کردند تا اینکه رأی دیوان به نفع ما شکست و این مشکل حل شد، ولی کار دیگری که کردند، این بود که گفتند ما بعد از این هر سردفتری را با توجه به ترازی که کسب می‌کند، درجه بندی می‌کنیم.

درجه‌بندی یعنی چه؟
یعنی کسی که تراز بالاتری دارد، درجه کمتری دارد؛ مثلاً بالاترین تراز درجه یک است و بر همان اساس می‌تواند شهر‌های دلخواه خود را انتخاب کند که باز هم این مغایر بود با تبصره ۴ ماده یک قانون تسهیل که آماده‌بود، هر گونه محدودسازی را ممنوع کرده‌بود، ضمن اینکه در زمان ثبت نام آزمون سردفتری که سال ۱۴۰۱ انجام شد، عنوان کرده‌بودند قرار است برابر قانون تسهیل این آزمون برگزار شود.

خب الان آزمون‌های مرکز وکلا و کانون وکلا هم براساس قانون تسهیل برگزار می‌شود، ولی آن‌ها هم به نحوی همین درجه بندی را دارند.
در مورد آن‌ها هم اگر قرار باشد براساس قانون تسهیل باشد، بدون هیچ گونه محدودسازی برگزار می‌شود، البته تصور می‌کنم در آزمونی که در سال ۱۴۰۲ برگزار شد، قانون تسهیل اجرا شد و هر کسی هر شهری را که مایل بود، می‌توانست انتخاب کند.

حالا این درجه بندی چه مشکلی دارد؟
با این درجه بندی الان منی که تالش هستم، مجبورم مثلاً بروم آستارا دفتر بزنم و کسی که آستارا است، مجبور است برود رودبار دفتر بزند.

چطور مجبور هستید؟
چون با درجه بندی که کرده‌اند می‌گویند شما با این رتبه مثلاً می‌توانید بروید آستارا دفتر بزنید. سه یا چهار شهر را مشخص کرده‌اند و می‌گویند با این رتبه این شهر‌ها را می‌توانید انتخاب کنید، در حالی که ممکن است این شهر حتی نزدیک به محل زندگی شما هم نباشد.

یعنی اینکه مثلاً شما بومی یک شهری هستید، تأثیری در شهر‌های قابل‌انتخاب ندارد؟
نه دیگر و این برای اکثر افراد مخصوصاً خانم‌هایی که بچه‌دار هستند، برایشان غیرممکن است که مثلاً ۲۰۰ یا ۳۰۰ کیلومتر جابه جا شوند، تازه از صفر بخواهند با این وضعیت گرانی شروع کنند. مسئله جالب‌تر اینکه سازمان ثبت می‌گوید کسی که درجه بالاتری دارد، حق دارد هر جایی را که می‌خواهد، انتخاب کند. بعد از ۶۰ نفری که رتبه یک استان گیلان هستند، نزدیک ۳۷ یا ۳۸ نفر آن‌ها شهری غیر از رشت را انتخاب کرده‌اند، چون اصلاً ساکن رشت نیستند؛ مثلاً یکی از دوستان ما که ساکن رضوانشهر است، رتبه‌اش یک است. با استدلال رؤسای سازمان باید رشت را انتخاب می‌کرد، ولی رشت را انتخاب نکرد، چون ساکن رضوانشهر و در این شهر شناخته شده‌است، انتخابش رضوانشهر است یا اگر مثلاً دو دستی به من دفتر رشت بدهند، قبول نمی‌کنم، چون من را در تالش می‌شناسند، شناخته‌شده هستم و با توجه به اینکه در رشت هزینه‌ها هم خیلی سنگین‌تر است، نمی‌صرفد من بخواهم در ۴۰ سالگی تازه بروم رشت از صفر شروع کنم.

بالاخره طبیعتاً همه دوست دارند مرکز استان باشند؛ مثلاً در تهران ممکن است شهر‌های اطراف زیادی هم باشد، ولی خیلی از اطراف علاقه‌مندند در همان مرکز استان باشند.
اگر مشاغل کارمندی باشد، امکان دارد این فرمایش شما درست باشد، ولی وقتی که طرف باید هزینه کند و حداقل هزینه‌ای که شما برای راه‌اندازی دفترخانه بدون احتساب اجاره بها باید انجام دهید ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان است و خب به همین دلیل است که می‌گویم مثلاً از ۶۰ نفر، ۳۷ یا ۳۸ نفر اطراف مرکز استان را انتخاب می‌کنند، چون هزینه اجاره دفتر ارزان‌تر است. در این میان درجه دو تا شش هم مجبور هستند همین شهر‌های کوچک‌تر را انتخاب کنند بعد در این شرایط اگر مثلاً شهرستان رشت تا الان ۲۰ دفترخانه داشته، یک دفعه با این درجه بندی ۷ یا ۸ دفترخانه به آن اضافه می‌شود، ولی رضوانشهر که یک شهر خیلی کوچک‌تر نسبت به رشت است و اگر ۷ یا ۸ دفترخانه داشته‌باشد، یک دفعه ۱۵ دفترخانه به آن اضافه می‌شود که اصلاً گنجایش آن را ندارد و اگر گنجایش هم داشته‌باشد با عدالت منافات دارد که رشت با جمعیت نزدیک ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار نفر و رضوانشهر با ۳۰ یا ۴۰ هزار نفر تعداد دفترخانه‌های آن هم اندازه باشد.
حالا تصور کنید در حالی که قانون مورد تصویب قانونگذار، قانون تسهیل در صدور مجوز‌ها بود، شرایط سخت‌تر شده‌است. ضمن اینکه الان یکسال و خرده‌ای هم است که تکلیف ما مشخص نیست و الان تازه فرآیند بحث اختبار و مصاحبه ما به نصف رسیده‌است.

یعنی برای شما که در شهر‌های کوچک‌تر هستید، وضعیت راحت‌تر نبوده‌است؟
نه، اتفاقاً سختگیری بیشتری هم می‌شود.

منظور این است که دوره کارآموزی بیشتری به شما می‌دهند؟
نه، زمان کارآموزی برای همه نهایتاً عنوان شد که بین شش ماه تا ۱۴ ماه کارآموزی داریم که یک زمان غیرمنطقی است و من با چندتا از سردفتران که صحبت کردم، گفتند اگر شما هفته‌ای دو یا سه جلسه تشریف بیاورید، نهایتاً ظرف دو ماه چند و، چون کل سامانه ثبت آنی و مدیریت دفترخانه را یاد می‌گیرید.

شما خودتان دفتریار هستید؟ براساس تجربه شما چقدر این حرف واقعی است؟
من دفتریار ازدواج و طلاق هستم. در مورد سامانه ثبت آنی، ما حدود ۸۰ تا ۸۵ نوع سند رسمی داریم که تقریباً در ۱۰ دسته قرار می‌گیرند و هر کدام از این‌ها را شما اگر در دو جلسه یاد بگیرید، کلاً ۲۰ جلسه می‌شود که این را می‌توان در یک ماه و نیم تا دو ماه واقعاً جمع کرد.

خب متون حقوقی آن چه؟
متون حقوقی را که خود سازمان ثبت ارائه می‌دهد به دفاتر اسناد رسمی و می‌گوید شما این متن آماده را داشته باشید و هر فردی که مراجعه کرد با توجه به نیاز آن، این اسناد را استفاده کنید.

غیر از خود متن شاید یکسری بحث‌های حقوقی باشد که نیاز است سردفتران آن را به شکل خاص یاد بگیرند.
اصلاً مهم‌ترین بحث اداره دفترخانه مربوط به امور مالی آن دفترخانه می‌شود و متون حقوقی و سامانه ثبت آنی واقعاً اهمیت‌شان آنقدر نیست که مسائل مالی اهمیت دارد، چون مسئله اموال دولتی است و این از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، ولی متأسفانه سازمان ثبت روی این بحث‌های عملی و علمی پافشاری می‌کند.

اینکه فرمودید کارآموزی پذیرفته شدگان سردفتری قرار است بین شش ماه تا ۱۴ ماه برگزار شود، همه آن حضوری خواهد بود؟ و آیا هزینه‌ای هم خواهد داشت؟
در ابتدا سازمان ثبت عنوان کرد که بحث کارآموزی زیر‌نظر کانون سردفتران و دفتریاران باید باشد. حتی در این خصوص کانون دستورالعملی هم تدوین کرد و اتفاقاً ماده ۲۵ این دستورالعمل در این خصوص بیان کرد که ابلاغ حکم سردفتران منوط به تأیید کانون سردفتران است که این هم مسئله عجیبی بود، چون آنطوری که کانون سردفتران نشان داده با سردفتران جدید تعارض منافع دارد و یکی از علت‌هایی که سازمان ثبت با ما این رویه را در پیش‌گرفته فشاری است که کانون سردفتران به ما وارد کرده‌است. بعد از طرف دیگر معاونت سازمان ثبت، نامه‌ای را اداره کل‌ها ارسال کردند مبنی بر اینکه ادارات کل بیایند برنامه‌ریزی کنند که بحث کارآموزی را یا به شکل دانشگاهی یا با مؤسسات صحبت کنند که کارآموزی توسط این‌ها انجام شود که اگر قرار باشد این کار انجام شود حتماً یک هزینه‌ای هم از پذیرفته‌شدگان دریافت خواهد شد.

خب معلوم شده چند جلسه و چند ساعت با چه هزینه‌ای است؟
خیر، این‌ها را طبق آن چیزی که کانون سردفتران در نظر گرفته انجام می‌شود.

الان اگر فردی این دوره را بگذراند، کافی است یا باز هم اختبار دارد؟
خیر، دوباره اختبار برگزار می‌شود و عنوان شده ابلاغ سردفتران منوط به تأیید کانون است، یعنی اینکه کانون مجدداً اختبار می‌گیرد و اگر طرف توانست امتیاز لازم را کسب کند، برای او ابلاغ صادر می‌شود وگرنه باید برود دوباره کارآموزی را انجام دهد.

خب مسئله این است که مسئولان سازمان ثبت عنوان می‌کنند که ما اصلاً چنین کششی برای افزایش دفترخانه‌ها نداریم و خیلی از دفترخانه‌ها بیکار هستند، چقدر این ادعا را قبول دارد؟
اصلاً کاملاً اشتباه است و اگر همین امسال هم آزمون برگزار می‌شد، باز هم گنجایش داشت، چراکه مجمع تشخیص الان قانون اعتبارزدایی از اسناد عادی را تصویب کرده که براساس آن تمام اسناد عادی که تا الان تنظیم شده‌اند همه موظف هستند ظرف چهار سال تبدیل به اسناد رسمی شوند، ضمن اینکه مشاوران املاک هم آرام‌آرام می‌آیند، زیر‌نظر دفاتر اسناد رسمی و این بازار کار فوق العاده‌ای است.

بالاخره این قانون هنوز تصویب نشده و ما داریم در مورد آینده صحبت می‌کنیم. سازمان ثبت می‌گوید در وضعیت فعلی دفاتر ما شرایط خوبی ندارند.
همین الان خود کانون سردفتران با اینکه خیلی سعی می‌کنند آمار را به شکل قطره چکانی اعلام کنند، اما آمار آن‌ها این بود که در هشت ماه نخست امسال نزدیک ۱۵ درصد دفاتر اسناد رسمی سقف درآمد خود را پر کرده‌اند، از اسناد مالی، حالا اسناد غیرمالی که بماند. یعنی آن یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون را نزدیک ۱۵ درصد از دفاتر اسناد رسمی رسیده‌اند.

خب ۱۵ درصد پر کرده‌اند، یعنی طبیعتاً بقیه پر نکرده‌اند و شاید برخی هم وضعیت خوبی نداشته‌باشند.
اعتراض ما نیز همین است که چرا شفاف نمی‌کنید ببینیم که چه کسی چقدر درآمد دارد، الان رئیس کانون سردفتران دفترخانه دارد و می‌تواند بیاید عنوان کند که چقدر درآمد دارند البته خودشان که مدعی هستند زیان ده هستند و برای ما معضل شده‌است، خب بیایند درآمد دفترخانه‌ها را اعلام کنند. حتی خود سازمان ثبت طی دو ماه اخیر پنج یا شش گزارش از آمار پذیرفته شدگان داده‌است که این نشان‌دهنده تناقض در آمار است.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
7
دوباره گل کاشتید. مرحبا ولی تجربه نشان داده مافیا انحصارگرایان قوی تر از قانون و ناظران بر اجرای آن عمل میکند!
ناشناس
|
Finland
|
۰۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
7
دقیقا و کاملا صحیح
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
10
8
باتشکر وسپاس فراوان از روزنامه جوان
و همچنین از آقای رضوانی محترم
به امید اینکه سازمان از کارهای غیر قانونی خود دست بکشد و بعد از بیش از یکسال بلاتکلیفی همه پذیرفته شدگان ثمره تلاششان را ببینند
پاسخ ها
حمید
| Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
خب که چی بشه ؟
اهورا
|
United States of America
|
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
5
8
مرتضی جان دمت گرم،کامل و جامع توضیح دادی
سمیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
8
عالی بود. درد دل من و بیشتر پذیرفته شد.گان هم همین موارد است
کیمیا
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
8
آخه برای چی وقتی طبق قانون تسهیل آزمون دادیم باید خلاف قانون برامون انجام شه...درجه بندی خلافه قانونه زمان آزمون هم به درجه بندی اشاره نشده بود ...درجه بندی باید حذف شه..آیین نامه خلاف قانون نباید
زهرا اسکندری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
6
8
با سلام و احترام
مصاحبه شفاف و بی طرفانه روزنامه جوان حرف دل ما پذیرفته شده هاست با توکل به خدا ان شاالله مشکلات ما حل خواهد شد
از روزنامه جوان بی نهایت سپاسگزاریم
میثن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
6
9
مرسی بابت حمایت از پذیرفتگان سردفتری
احدی
|
Germany
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
7
از روزنامه جوان متشکریم ما بیشتر از یکساله گرفتار عدم تمکین سازمان ثبت به قانون تسهیل و درجه بندی غیر قانونی پذیرفته شدگان سردفتری 1401هستیم لطفا صدای ما باشید.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
6
6
فقط تا دوکلمه اول که گفته قانون تسهیل قانون مترقی است خواندم
عبدالهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
5
7
با سلام و‌درود و سپاس از روزنامه جوان جهت حمایت از پذیرفته شدگان سردفتری و درج درد و دل و مشکلات انها.
از طرف همه پذیرفته شدگان از شما کمال تشکر را داریم.
و من الله توفیق
مهسا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
6
8
سلام، درجه بندی غیرقانونی است وچه بسا باعث ازهم پاشیدگی وگسستگی خانواده ها بشود6تا14ماه کارموزی اصلا منطقی نیست
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
5
8
ممنونیم روزنامه مردمی که صدای ما پذیرفته شدگان مظلوم 1401 بودین
بخدا دیگه خسته شدیم بیش از 1 سال بلاتکلیفیم و هر روز یک سنگ اندازی جدید
اصلا نذاشتن قبولیمون رو جشن بگیریم دل همه بچه ها خون هست
هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
6
12
اتفاقاً برعکس این توزیع عادلانه ست . ادعای اینها ناعادلانه ست . اینها میگن کسی که تراز ۱۲ هزار اورده بره نیاوران دفتر بزنه منم که با درصد منفی قبول شدم هم برم نیاوران دفتر بزنم . این عدالته ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
11
یک طرفه به قاضی نروید چرا به قیمت نابود کردن زندگی هزاران نفر از سردفتران جدید با کسانی مصاحبه می کنید کهبا تراز پایین با نمرات منفی قبول شده کجای دنیا رتبه یک با رتبه ۱۰۰۰ دری جایگاه ایستاده اند
فروغ
|
France
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
6
5
باسلام تشکر فراوان از شما واقعا ما پذیرفته شدگان ازمون سردفتری خیلی خیلی سپاسگزاریم ازاین لطف و محبت شما... بسیار تشکراز شما
الهام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
0
2
اصلا بهتر اینه که بومی گزینی بشه هرکس شهر محل سکونتش دفتر بزنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
2
1
درجه بندی کاملا قانونی هست
کسی که اومده ترازش شده آخرین تراز چرا باید با کسی که شبانه روزی تلاش کرده رتبه آورده یکی باشه
اونوقت آزمون چه معنایی داره
خنده دار این حجم از بی عدالتی کسایی که معترضن
حمید. پذیرفته شده سر دفتری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
2
0
سلام. چرا نباید فرق باشد بین کسی که زحمت کشیده و رتبه بالا کسب کرده با کسی که حداقل نمره را آورده.خوب می نشستی درس میخاندید ترازتان بالا می رفت و هر جا رو دوست می داشتید انتخاب می کردید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
0
2
یه عمر انحصارگری کردن ومجوزها را به ارث بردن هنوز هم دست از سر جوانها بر نمیدارن
امید
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
2
1
منم دفتر دارم ولی روز تا شب حتی کسی نمیاد بگه حالت چطوره
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
1
0
خود این طرح تسهیل ایراد داره....الان استان ما ۱۳۰ نفر قبول شدند اگه درجه بندی نشه همه ی ۱۳۰ نفر تمایل دارند در مرکز استان دفتر افتتاح کنند..این یعنی بعضی شهرهای کوچک بدون دفترخونه باقی خواهد ماند‌
فاطمه نظری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
1
0
نظر موافقان درجه بندی رو هم بشنوید.اتفاقا اگر درجه بندی نباشد غیر عادلانه است قرار نیست هر کس هر کجا که دلش خواست دفتربزند .قرار نیست نفر آخر کنکور پزشک شود.
فرهمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
4
5
سپاسگزاریم جامع کامل و بحق بود
محمد مهدی امیرپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
0
2
باسلام بله بعضی ازسردفتران حتی چند برابرسقفشان را هم کارمی کنند
من هم بعنوان سردفتر یک دهم سففم را کارمی کنم پیدا کنیید مقصررا
یکی چند برابرسقف یکی یک دهم سقف این تبعیض ریشه اش درکجاست
ناشناس
|
Singapore
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
1
1
با سلام. ممنون از حمایت شما از هزاران پذیرفته شده ای که یک سال بلاتکلیف هستن و الان هم با درجه بندی حق قانونی شان زیر پا گذاشته شده
ناشناس
|
Singapore
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
4
7
ممنون که صدای هزاران پذیرفته شده هستید
ناشناس
|
Singapore
|
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
3
7
عالی بود
ناشناس
|
Singapore
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
4
6
روزنامه جوان واقعا از اینکه به مشکلات مان پرداختید متشکریم
ناشناس
|
Singapore
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
4
8
درجه بندی خلاف ماده ۱ تبصره ۴ ق. تسهیله و با این درجه بندی ها هزاران نفر آواره شهری غیر از محل سکونت شون میشن و به علت مشکلات متعدد این کوچ اجباری باید انصراف بدن اون هم بعد از کلی هزینه و گذشت یکسال
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
5
7
اگر میدونستید چه سرابی در انتظارتونه هیچ کدوم بر سر تراز دعوا نمیکردید..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
1
0
خوب کاری کردن مگه همه با درصد بالا قبول شدن خیلی ها با منفی ها هم قبول شدن پس حقشونه
...
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
7
10
سلام
عزیزانی که جدیدا حائز ابلاغ سردفتری شدند باهمین عجله که وارد این شغل شدم با همین سرعت هم استعفا میدن و تشریف میبرن.اکثر سردفتران با شغل دوم امرار معاش میکنن درآمد خوب برای افراد انگشت شمار هست
سارا
|
United States of America
|
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
0
2
ممنون از مقاله عالی که درددل پذیرفته شدگان هست
هم کارآموزی طولانی و هم درجه بندی خلاف قانون تسهیل هست.
ممنون ازشما که انعکاس دهنده هستید
مهسا
|
United States of America
|
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
0
2
میدونیدبااجرایی شدن درجه بندی کذایی چندخانواده ازهم میپاشه؟؟
محمد
|
Russian Federation
|
۲۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
1
2
انشاالله هرچه زودتر وارداین صنف میشوید وباواقعیتهای آن آشنا میشید ضمناآن عزیزی که به شماگفته سازمان متن اسناد رادر اختیار شما میگذارد احتمالا سرکارتون گذاشته وبهتره بیشتر در مورد این شغل تحقیق کنید.
هدایت برهانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
1
2
سلام. احتراما دفتریار ازدواج و طلاق نداریم نمونه اسناد رو سازمان در سامانه قرار نداده و دفاتر خودشون باید متن اسناد رو در سامانه تایپ کنن.اطلاعات غلط ندهید. نگارش اسناد مسئله مهمی هست.
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
0
2
باعرض سلام وخداقوت.
بسیار بسیار از شما سپاسگزاریم که صدای ما سردفتران جدید را به گوش مسئولین میرسانید.واقعا حق مطلب را ادا کردید.
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
0
1
کابر محترم خانم مریم حاشیه تراز از جانب انحصارگران به وجود آمد. وبعد هم سرابی که شما میگید ممکن هست در هرشغلی باشه اگر در تحصیل هم هدفی نباشه درس خواندن هم سرابه.پس مهم اینه که هدف واراده چه باشد
داوطلب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
0
1
کاش یه سوالم درباره برگزاری ازمون سردفتری ۱۴۰۲میپرسیدین میریم از بلاتکلیفی
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
1
0
سردفتری و قضاوت از مشاغل حساس هست زیرا سند رسمی در دعاوی حجت و اصل می باشد
متون حقوقی یکی از مباحثی که با حقوق مردم به صورت مستقیم در ارتباط
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
0
2
آخه کی تا حالا درجه بندی بوده من ۱۸ سال دفتر یار یک شهر خاص هستم حالا برا ی دفتر جدید باید برم شهر دیگه کجای این عدالته هرکی شهر خودش باشه مثل قبل بومی باشه
رها
|
United States of America
|
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
2
0
خیلیانظراتشون ارحسادت هست ومیخوان توی دل بقیه روخالی کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
1
2
گزارشی کاملا مغرضانه علیه دفاتر.
کمر به نابودی دفاتر بسته اید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار