کد خبر: 1083788
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۲
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: تیم اقتصادی استان به دنبال تسهیل‌گری و رفع موانع تولید بوده و این اولویت‌ها به دستگاه‌های اقتصادی گوشزد شده است.

محمد کلامی در جلسه‌ برنامه‌ریزی سرمایه گذاری و تجارت خارجی استان که با حضور مدیران دستگاه‌های اقتصادی و فعالان بخش خصوصی آذربایجان شرقی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر تمامی کارگروه‌ها، برنامه‌ها و توقعات مورد انتظار ما را می‌دانند.  

وی اضافه کرد: اهداف اصلی دولت در بخش مسکن، افزایش سرمایه گذاری، تحقق رشد اقتصادی هشت درصد و صادرات و تجارت با کشورها به لحاظ جغرافیایی و اقتصادی است.  

کلامی همچنین در تشریح بحث اصلاح شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز گفت: شعاع ۳۰ کیلومتری تبریز برای توسعه‌ی اقتصادی  را از میدان ساعت اصلاح می کنیم.  

وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ با حفظ هوای پاک و محیط زیست مناسب و همراهی سازمان تامین اجتماعی، بیمه‌ و سایر دستگاه‌ها با دستگاه‌های اقتصادی از دیگر برنامه‌های ما است.

کلامی گفت: به‌عنوان مثال گمرکات استان باید آنچنان دارای جذبه و قوانین سهلی باشد که تجار انگیزه‌ کافی را برای صادرات از داخل استان داشته باشند و اینطور نباشد که تجار ما از طریق گمرکات اصفهان صادرات کنند.  

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: باید سعی کنیم وزرای اقتصادی را به استان بیاوریم تا مشکلات حل یا زمینه‌ حل آنها فراهم شود.  

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات از دهه‌های گذشته به ارث رسیده است، گفت: شاخص‌های اقتصادی استان از سال ۱۳۷۴ به بعد پایین آمده است و دولت در راستای افزایش و بالابردن سهم منابع مالی استان‌ها دو اقدام مهم متمرکز کردن حساب‌های مالی شرکت‌های بزرگ مستقر در استان‌ها و اخذ مالیات بر ارزش افزوده این شرکت‌ها در داخل استان‌ها را در دستور کار قرار داده است.

کلامی گفت: این کار منجر به افزایش سهم منابع مالی در استان‌ها خواهد شد و علت سهم ۵۴ درصدی تهران در بحث منابع مالی استفاده از منابع شرکت‌های بزرگ در این شهر است.

وی در ارتباط با مشکلات زیرساخت‌ها نیز گفت: کمبود منابع انرژی یک واقعیت است اما بسیاری از مشکلات بخش آب به‌دلیل استقرار اشتباه واحدهای صنعتی ایجاد شده است.

کلامی با اشاره به سفر رئیس جمهوری به استان اظهار کرد: بررسی مشکلات سدها، راه‌ها و تامین زیرساخت‌های انرژی مهمترین مطالبات ما در جریان سفر رئیس جمهوری به استان خواهد بود.

وی در ارتباط با مشکلات معادن استان نیز خاطرنشان کرد: اکنون استفاده‌ صحیحی از معادن استان نمی‌شود به‌طوریکه با وجود بالاترین میزان ذخایر معدنی در استان، تنها دو درصد ارزش افزوده متعلق به معادن استان است.  

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: تیم مدیریت استان برنامه‌ منظمی در خصوص سرمایه‌گذاری شرکت مس دارد و مطمئن باشید پررنگ‌ترین دوران سرمایه‌گذاری مس سونگون درداخل استان را تجربه خواهیم کرد.

وی گفت: وضعیت مسیرهای ترانزیتی و ماشین آلات حمل‌ و نقل مناسب نیست که باید برنامه‌ جدی برای حل این مشکل ارائه دهیم.

کلامی در خصوص مصوبات ستاد تسهیل و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز خاطرنشان کرد: تمامی تصمیمات ستاد تسهیل و مصوبات استانی شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت لازم الاجرا است و تدوین برنامه‌های اقتصادی در سازمان صنعت، معدن و تجارت باید با همفکری فعالان بخش خصوصی انجام شود.  

وی در ارتباط با صنایع قطعه‌سازی استان و اهمیت حمایت از این صنعت اظهار کرد: برنامه‌ ویژه‌ای برای حمایت از صنعت قطعه‌سازی داریم و در این راستا حمایت از تراکتورسازی، ایدم و چرخشگر جزو برنامه‌های اصلی ما است و علت بازدید معاون اقتصادی رئیس جمهوری از این صنایع نیز در این راستا بود و در اثر مکاتباتی که با شرکت ایرانخودرو داشتیم، این شرکت برای خریداری قطعات تولیدی در تبریز اعلام آمادگی کرده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر