کد خبر: 1102735
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۹
«این وضع قابل تحمل نیست. از نیروی انتظامی دعوت می‌کنیم اگر لازم است از بسیج کمک بگیرید، ستادی تشکیل بدهید. امروز یکی از مسائل مهم حقوق عامه همین است. دادسرا و دادگاه ویژه تشکیل بدهید. مشکل ما اکنون این است که باید این‌ها شناسایی و دستگیر شوند. گفته‌ایم درباره این‌ها از ارفاقات قانونی استفاده نکنید. گفتیم اشد مجازات درباره آن‌ها در نظر بگیرید. ولی الان مهم این است که این‌ها شناسایی و دستگیر شوند. تعداد آن‌ها کثیر نیست. ضعف عمده ما در شناسایی و دستگیری است.» این عبارات بخشی از اظهارات رئیس دستگاه قضایی درباره مجرمان خشن و زورگیرهاست که روز گذشته در جلسه بررسی راهکار‌های مقابله سریع و قاطعانه با افراد مخل امنیت و آرامش مردم از جمله سرقت‌های خشن مورد اشاره و تأکید قرار گرفته است.

«این وضع قابل تحمل نیست. از نیروی انتظامی دعوت می‌کنیم اگر لازم است از بسیج کمک بگیرید، ستادی تشکیل بدهید. امروز یکی از مسائل مهم حقوق عامه همین است. دادسرا و دادگاه ویژه تشکیل بدهید. مشکل ما اکنون این است که باید این‌ها شناسایی و دستگیر شوند. گفته‌ایم درباره این‌ها از ارفاقات قانونی استفاده نکنید. گفتیم اشد مجازات درباره آن‌ها در نظر بگیرید. ولی الان مهم این است که این‌ها شناسایی و دستگیر شوند. تعداد آن‌ها کثیر نیست. ضعف عمده ما در شناسایی و دستگیری است.» این عبارات بخشی از اظهارات رئیس دستگاه قضایی درباره مجرمان خشن و زورگیرهاست که روز گذشته در جلسه بررسی راهکار‌های مقابله سریع و قاطعانه با افراد مخل امنیت و آرامش مردم از جمله سرقت‌های خشن مورد اشاره و تأکید قرار گرفته است.
به گزارش میزان، در پی افزایش انتشار فیلم‌ها و تصاویر مربوط به جرایم خشن در فضای مجازی که در جامعه رخ داده است، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه دستور فوری شناسایی و برخورد با مجرمان حوزه جرایم خشن را صادر کرد. رئیس قوه قضائیه در این خصوص به دادستان کل کشور دستور داد ستادی ویژه برای مقابله با سرقت‌های خشن و زورگیری‌ها با کمک ضابطین تشکیل شود. محسنی اژه‌ای در این جلسه با اشاره به مقوله جرم سرقت به عنف و غیرقابل تحمل بودن این قبیل جرایم برای جامعه گفت: به واسطه سرقت‌های خشن و زورگیری‌هایی که در سطح شهر‌ها رخ می‌دهد، در جامعه ناامنی روانی ایجاد می‌شود و این موضوعی است که نه برای شهروندان و نه برای ما به عنوان مسئولان حکومتی قابل قبول و قابل تحمل نیست.
ضرورت امروز شناسایی و دستگیری سریع زورگیران است
رئیس عدلیه به دادستان کل کشور دستور داد با مساعدت و همکاری ضابطین و نیروی انتظامی و در صورت نیاز کمک گرفتن از بسیج، در اسرع وقت ستادی را برای مقابله با سرقت‌های خشن و زورگیری‌هایی که در سطح شهر‌ها رخ می‌دهد، تشکیل دهند و در هر دادسرا نیز شعبه‌ای ویژه برای رسیدگی سریع و قاطع به این قبیل سرقت‌ها ایجاد شود.
محسنی اژه‌ای با اشاره به ضرورت سرعت عمل بیشتر نیروی انتظامی در دستگیری زورگیران و سارقان به عنف، گفت: قوه قضائیه این آمادگی را دارد تا در راستای دستگیری هرچه سریع‌تر سارقان خشن، به نیروی انتظامی کمک کند. همچنین فراجا می‌تواند در انجام این مهم از نیرو‌های بسیج نیز کمک بگیرد. آنچه در حال حاضر دارای اهمیت و اولویت است، شناسایی و دستگیری سریع و قاطع زورگیران و مرتکبان سرقت‌های خشن در راستای تأمین و تحکیم امنیت روانی شهروندان است که این موضوع مورد تأکید و دستور رئیس قوه قضائیه است.
تشکیل کمیته رسیدگی به جرایم خشن در دادستانی
پس از دستور رئیس قوه قضائیه به دادستان کل کشور مبنی بر تشکیل ستادی ویژه برای مقابله با سرقت‌های خشن و زورگیری‌ها با کمک ضابطین، دادستان کل کشور نشست بررسی راهکار‌های برخورد با مجرمان جرایم خشن و سارقان مسلح را با حضور مقامات ارشد قضایی و فرماندهان انتظامی کشور برگزار کرد.
حجت الاسلام محمد جعفر منتظری با اشاره به برگزاری نشست تخصصی بررسی راهکار‌های برخورد با مجرمان جرایم خشن و سارقان مسلح، اظهار کرد: با توجه به اهمیت نقش امنیت جامعه، چه امنیت مالی و چه امنیت روانی و جانی، دستگاه قضایی و مجموعه حاکمیت وظیفه دارند همه توان خود را به کار گیرند تا برای مردم این امنیت ایجاد شود. بنا شد در دادستانی کل کشور، کمیته‌ای ممحض را برای پیگیری مسئله سرقت‌ها، خصوصاً سرقت‌هایی که همراه با خشونت و زورگیری هستند، تشکیل دهیم و همچنین در دادسرای تهران یک یا دو شعبه برای این کار اختصاص دهیم تا سرقت‌های خاص و مهم را در آنجا بلافاصله و بدون فوت وقت مورد رسیدگی قرار دهند.
مردم با گوشی خود از جرایم خشن مستندسازی کنند
دادستان کل کشور با هشدار به مجرمان، تأکید کرد: کسانی که به هر نحوی سلاح سرد یا گرم استفاده کنند، چنین اقداماتی از مصادیق محاربه محسوب می‌شود و بدون چشم‌پوشی مجازات محارب را در پی خواهند داشت؛ اگر دادگاه تشخیص دهد، چه بسا در همان محلی که این جنایت را مرتکب شدند، مجازات شوند تا مردم شاهد و ناظر باشند. منتظری درباره نحوه برخورد با برهم‌زنندگان نظم عمومی و عاملان جرایم خشن نیز، اظهار کرد: مردم چنانچه شاهد بروز چنین حوادثی بودند، با تلفن‌های همراه خود مستندسازی کنند چرا که مستندسازی چنین جرایمی، برای دستگاه قضا بسیار مهم است، ممکن است در آن لحظه نیروی انتظامی و پلیس در آن محل حضور نداشته باشد و تا رسیدن آن‌ها مدت زمانی صرف شود، لذا مردم می‌توانند در این زمینه همکاری کنند و اطلاعات خود را در اختیار این نیرو قرار دهند.
محیط اجتماعی نباید برای سارقان امن باشد
علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران هم با تأکید بر ضرورت حساسیت ویژه تمامی دستگاه‌ها در حوزه برخورد با سارقان به‌خصوص سرقت‌های خشن و مقرون به آزار، اظهار کرد: محیط اجتماعی نباید برای سارقان و به‌خصوص سارقانی که با رفتار‌های خشن به اموال و جسم مردم تعرض می‌کنند، امن باشد، چرا که سرقتی که توأم با خشونت و آزار رخ می‌دهد، دارای انعکاس اجتماعی است، احساسات جامعه را جریحه‌دار می‌کند و به احساس ناامنی در جامعه دامن می‌زند و از این حیث از مصادیق نقض حقوق عامه محسوب می‌شود. وی در همین راستا از پلیس خواست برنامه مشخصی برای شناسایی سارقان ارائه دهد و گفت: حضور پلیس در مواجهه با سارقان و به‌ویژه سارقان زورگیر و خشن باید حضوری فعال، تأثیرگذار و قاطع باشد و تأکید بر این است تا نسبت به سارقان به‌خصوص سارقان به‌عنف هیچ ملاحظه‌ای صورت نگیرد. القاصی با تأکید بر این گزاره که دستگیری سارقان زورگیر و خشن نباید دچار مرور زمان و اطاله شود، عنوان کرد: ضرورت دارد در فرایند انجام تحقیقات و مستندسازی مدیر واحد قضایی مربوطه شخصاً ورود نماید تا کار خارج از نوبت دنبال شود و اگر احیاناً جرایم ارتکابی از سوی سارقان مسلح و زورگیر جنبه امنیتی پیدا کرد و از مصادیق محاربه به‌شمار رفت، بدون اغماض برخورد شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران اظهار کرد: در مجازات سارقان زورگیر و خشن نباید هیچ‌گونه ملاحظه‌ای صورت گیرد، چرا که در این حوزه حقوق مردم مطرح است و نمی‌توان در مقابل حقوق جامعه تسامح و تساهل نمود. وی با تأکید بر این مقوله که در مواجهه با سارقان مسلح و زورگیر نباید عطوفت و رأفت به خرج داد، گفت: از ارائه ارفاقات قانونی به این دست از مجرمان پرهیز شود.
امنیت مردم و جامعه، خط قرمز دستگاه قضایی
علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز با اشاره به تشکیل قرارگاه ویژه مقابله با سرقت و جرایم خشن در دادسرای تهران، بیان کرد: هدف از تشکیل قرارگاه مقابله با سرقت، رسیدگی سریع و دقیق و قاطع به پرونده‌های جرایم خشن است و در ادامه نتیجه رسیدگی‌ها به موقع اطلاع رسانی می‌شود و مجرمان، عقبه و نتیجه اعمال مجرمانه خود را به سرعت خواهند دید. وی با بیان اینکه ۹۸ درصد سرقت‌ها در سطح جامعه سرقت‌های خرد هستند، گفت: تنها ۲ درصد سرقت‌ها، خاص و خشن هستند، اما یک فقره هم زیاد است و اثر روحی و روانی شدیدی در جامعه دارد.
دادستان تهران با بیان اینکه انجام این اقدامات برای حفظ امنیت مردم لحاظ شده است، گفت: امنیت مردم و جامعه خط قرمز دستگاه قضایی است و در این باره با افرادی که بخواهند از این حریم عبور کنند برخورد قاطعی خواهیم داشت و قطعاً با مجرمان به ویژه افرادی که دارای سابقه مرتکب جرایم خشن هستند، به صورت ویژه برخورد خواهد شد.

نمای نزدیک
قدردانی وزیر کشور از رئیس قوه قضائیه
احمد وحیدی، وزیر کشور روز گذشته در حاشیه نشست بیست و چهارمین گردهمایی معاونان اجتماعی و فرهنگی فراجا در جمع خبرنگاران از قدرت و سرعت عمل فراجا در دستگیری سارقان قدردانی کرد. وی همچنین با تشکر از اقدام رئیس قوه قضائیه در تقویت مجازات اخلالگران نظم و آسایش عمومی کشور افزود: فراجا با آمادگی تمام، با عوامل برهم‌زننده آرامش و نظم عمومی کشور برخورد می‌کند. وزیر کشور همچنین به تلاش دشمن برای ترویج بی‌حجابی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: دولت سیزدهم بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برای مقابله با هنجارشکنی مسئولیت دارد و در این خصوص همه دستگاه‌ها باید اهتمام لازم را داشته باشند. احمد وحیدی در بیست‌وچهارمین گردهمایی معاونان فرهنگی- اجتماعی فراجا، این نیرو را بازوی قدرتمند جمهوری اسلامی در ایجاد نظم و امنیت توصیف کرد و خواستار برخورد قاطع با زورگیری‌ها شد. وی گفت: اعتماد مردم به فراجا سرمایه اجتماعی بزرگی برای این نیرو است و بر پایه همین سرمایه اجتماعی، با زورگیری‌ها برخورد قاطع می‌شود. وزیر کشور مسائل اجتماعی را پیچیده دانست و تأکید کرد: شناخت این پدیده‌ها، از مسیر روند پژوهی و نگاه علمی باید انجام شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار