یک حقوقدان در گفتگو با «جوان» ضوابط پارک خودرو را تشریح کرد
معضل جای پارک در تهران و برخی دیگر از شهر‌های بزرگ به حدی رسیده است که در کوچه و خیابان شاهد جدال‌های مختلف سر جای پارک هستیم. یکی مقابل ساختمان اداری مخروط ترافیکی می‌گذارد و دیگری به بهانه خالی کردن بار در خیابان سد معبر می‌کند و شاید گریزی برای پارک در وسط بلوار یا پیاده‌رو باقی نماند؛ جایی که باعث می‌شود حتی حقوق شهروندی هم نادیده گرفته شود و مانع تردد عابر پیاده شود. گویا قانون هم یارای مبارزه را از دست داده است و شهروندان نیز در برخی مواقع متوجه این موضوع شده‌اند و دیده را نادیده می‌گیرند. چنانچه گویی برخی علائم راهنمایی‌و‌رانندگی بدون‌کاربرد شده است، از جمله حمل با جرثقیل. البته به اعتقاد برخی نصب غیرکارشناسی علائم راهنمایی‌و‌رانندگی مسبب اصلی این بی‌اعتنایی‌ها شده است. محمدجواد آقاباقری، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق کیفری و جرم‌شناسی در گفتگو با «جوان» در قالب‌های مختلف، تخلفات قانونی پارک خودرو و همچنین سد معبر را بررسی کرده و پاسخ داده است. به اعتقاد وی حل این معضل اجتماعی طبیعتاً با صرف اقدامات قانونی قابل حل نخواهد بود و توجه به عوامل اصلی بروز معضل و رفع آن ضروری خواهد بود.
حقوقدان و فعال حوزه زنان در گفتگو با «جوان»:
فائزه عظیم‌زاده‌اردبیلی، دانشیار گروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه امام صادق (ع)، استاد، پژوهشگر و عضو شورای عالی تحقیقات و فناوری وزارت علوم است.
جعفر صادق‌منش، عضو شورای علمی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی و عضو کمیته ملی صیانت از حقوق ملت در گفتگو با «جوان» معتقد است: کشف حجاب چه به صورت برداشتن روسری باشد یا بدن‌نمایی، به صراحت در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی جرم دانسته شده است. پرسش و پاسخ «جوان» با این استاد دانشگاه در ادامه می‌آید.
در گفت وگوی «جوان» با کارشناسان حقوقی و قضایی بررسی شد
آیا حجاب امری شخصی است؟ بی‌حجابی جرم است؟ چرا مردم بی‌حجابی را جرم نمی‌دانند؟ الزامات قانون حجاب چیست؟ آیا قانون کامل است یا خلأ وجود دارد؟ نقد افرادی که می‌گویند مستند قانونی برای ممانعت از ورود زنان به اماکن عمومی وجود ندارد، کجاست؟ اصلاً کجای دنیا حجاب اجباری وجود دارد؟ چرا قوانین ما با سایر کشور‌های دنیا یکسان نیست؟ قانون اساسی درباره حجاب چه گفته است؟ ارسال پیامک و توقیف خودرو قانونی است یا غیرقانونی؟
اصل ۵۰ قانون اساسی یکی از اصول مترقی نسبت به زمان خود در حوزه محیط‌زیست محسوب می‌شود. طبق کلیت مندرج در قانون اساسی تخریب محیط‌زیست براساس منافع یا فعالیت‌های اقتصادی ممنوع اعلام شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سال ۱۴۰۱ اسناد مالکیت صادره نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
 آن زمان که می‌گفتند چهاردیواری اختیاری است، گذشت. آپارتمان‌نشینی به دنبال زندگی شهری و افزایش جمعیت امری اجتناب‌ناپذیر شده است و به دنبال آن مشکلات و معضلات این قسم زندگی شهری هم هر روز بیشتر از قبل پررنگ می‌شود. در واقع هر چه افراد تعاملات نزدیک‌تری داشته باشند، سطح ارتباط و توقعات به تناوب آن بالاتر می‌رود. زندگی آپارتمان‌نشینی هم از این اصل مستثنی نیست و به نوعی به دلیل شراکت زیر یک سقف کلی، برخورد‌ها بیشتر است. افراد ناگزیرند ضمن همکاری قانونمند با یکدیگر و با تشکیل مدیریت ساختمان، در ازای حقوقی که پیدا می‌کنند، تکالیفی را در مقابل دیگران بپذیرند. 
نهاد وکالت از دیرباز تا امروز نقش مهمی در تحقق عدالت در محاکم قضایی داشته است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، نهاد وکالت و وکلا با قبول وکالت مبارزان سیاسی نظیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، آیت‌الله مهدوی‌کنی، آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله ربانی‌شیرازی، حجت‌الاسلام خلخالی و دکتر علی شریعتی نقش مهمی در تحقق عدالت و حمایت از جبهه حق ایفا کردند. از شاخص‌ترین وکلایی که به این مهم پرداختند، می‌توان به مرحوم دکتر احمد صدرحاج‌سیدجوادی اشاره کرد. 
مربی مهدکودک بودم. یکی از اقوام مهرداد که دخترش را به مهد ما می‌آورد، باعث آشنایی ما شد. قرار شد در یک کافی‌شاپ ملاقاتی داشته باشیم. 
۱۶