نیره ساری
آیا گفتمان لیبرالیسم تأمین‌کننده حقوق افراد است و به دیگر سخن، اساساً امکان تأمین حقوق بشر در چنین گفتمانی میسور است؟ این شاید پربسامدترین و احتمالاً پرمناقشه‌ترین سؤالی است که در عصر حاضر به واسطه اهمیت تأمین حقوق فرد و تعدد نظام‌های فکری مطرح می‌شود.
در حالی که اکثر کشور‌های دنیا در حال به‌روز کردن قوانین خاص خود برای برخورد با قانون‌شکنان در فضای مجازی هستند، اینفلوئنسر‌های کشورمان در بی‌قانونی جولان می‌دهند و اراده قانونگذاری را از قانونگذاران سلب کرده‌اند
مصطفی منصوریان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در گفتگو با «جوان» معتقد است: فضای مجازی به دلیل سهولت در ایجاد ارتباطات و تأثیرگذاری روی مخاطب الزامات خاص خود را می‌طلبد. متن گفتگو را می‌خوانید.
«جوان» در گفتگو با یک پژوهشگر حقوقی، اشکالات نظام قانونگذاری در حوزه حجاب را بررسی کرد
برخی می‌گویند در بحث عفاف و حجاب نباید به دنبال برخورد فیزیکی و انتظامی بود، عده‌ای معتقدند بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف اجرایی باید در این حوزه فعال باشند
فصلنامه بررسی‌های حقوق عمومی بهار ۱۳۹۲ مطلبی با عنوان «آسیب‌شناسی مغایرت‌های تصویب‌نامه‌های دولت در رسیدگی رئیس مجلس شورای اسلامی» به قلم سیدمحمدمهدی غمامی، استادیار دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و فرید محسنی، استادیار دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری منتشر کرده است
«جوان» جایگاه حقوقی «هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین» را واکاوی می‌کند
هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین اخیراً تصمیم دولت را برای «تعیین نرخ تسعیر ارز شرکت‌های پالایش نفت و پتروشیمی» به‌دلیل مغایرت با قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و قانون بودجه، ابطال کرده است. فارغ از درستی یا نادرستی استدلال که موضوع دیگری است، جایگاه حقوقی چنین هیئتی در نظام سیاسی کشورمان مورد توجه قرار گرفته است و بعضاً شاهد انتقاد به آن هستیم.
طبق گفته قائم مقام معاون حقوقی رئیس جمهور به تازگی اصلاحی بر قانون دیوان عدالت اداری انجام شده که بعد از این تمام دستگاه‌ها باید مصوبات خود را برای دیوان عدالت اداری ارسال کنند و پس از آن درصورت مغایرت برای ابطال اقدام خواهد شد.
«جوان» در گفتگو با قضات دادگستری بررسی کرد
یکی از شیوه‌هایی که در تمامی نظام‌های حقوقی دنیا به منظور جلوگیری از ارتکاب اشخاص به جرم مورد استفاده قرار می‌گیرد، سازوکار کیفردهی یا عقوبت مجرمان است.
میثم حسین‌پور، قاضی دادگستری تهران:
قاضی دادگستری تهران و دکترای حقوق کیفری معتقد است: حمایت از زندانی، حمایت از خانواده آن فرد است و در کنار حمایت‌های مادی و شغلی شاید بهتر باشد گلریزان‌های خاص صرف خانواده این افراد صورت گیرد و نیاز‌های خانواده در نبود سرپرست خانواده تأمین شود.
بررسی ظرفیت‌های قانونی در راستای حمایت از زندانیان و خانواده آن‌ها
قاضی اجرای احکام شهرری و دکترای جزا و جرم شناسی حمایت از خانواده زندانی را در ابعاد مختلف حقوقی و قضایی بررسی کرده و ضمن بیان این جمله که ظرفیت‌های قانونی مشخصی برای حمایت از خانواده زندانیان نداریم، معتقد است: به رغم وجود قوانین مشخص، اما در سیستم قضایی قوانینی وجود دارد که چه قبل از صدور حکم و چه حین مجازات و حتی بعد از صدور حکم می‌تواند به زندانی و خانواده او کمک کند.
۱۵