«جهانی شدن انقلاب اسلامی و پایان تاریخ» در آیینه یک پژوهش تاریخی
تئوری‌هایی از قبیل «پایان تاریخ» از جمله اندیشه‌هایی است که در دو، سه دهه اخیر، به تناوب تکرار و تبلیغ شده است. برای بسا محققان حوزه انقلاب اسلامی این پرسش بار‌ها تکرار شده است که این مفاهیم، چه نسبتی با انقلاب ۵۷ دارد و چگونه می‌توان با ملاک قرار دادن این رویداد تاریخی به تحلیل آن‌ها پرداخت.
اولین نمازجمعه تهران به امامت مردی که خود یک تاریخ بود!
۴۴ سال از اقامه نخستین نمازجمعه تهران، به امامت عالم مجاهد زنده یاد آیت‌الله سیدمحمود طالقانی سپری گشت.
نظر و گذری بر اثر تاریخی- روایی «تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات آیت‌الله سیدحبیب‌الله طاهری گرگانی»
عالم مجاهد و پرتلاش زنده یاد آیت‌الله سید حبیب‌الله طاهری گرگانی، از نماد‌های تبلیغ مؤثر اندیشه‌های ناب دینی و انقلابی، در استان گلستان به شمار می‌رفت
زنده‌یاد آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی در قامت معتمد امام خمینی و یار وفادار انقلاب اسلامی
در روز‌هایی که بر ما گذشت، عالم مجاهد و معتمد حضرت امام خمینی، زنده‌یاد آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی روی از جهان برگرفت و رهسپار ابدیت شد. به تصریح رهبر کبیر انقلاب اسلامی، او سرباز گمنام انقلاب اسلامی بود و هرگز در حقانیت طریق مقتدای خویش تردید نکرد. مقال پی آمده قصد دارد تا به مدد برخی روایات و توصیف‌ها شمایی از کارنامه آن فقید سعید را بازخوانی کند. امید آنکه تاریخ‌پژوهان معاصر و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید. 
نظری بر حالات و شرایط یک  «امپراتوری در حال انتظار»
در سالیان اخیر، رسانه‌ها از افول قدرت امپراتوری امریکا فراوان سخن می‌گویند. این ادعا به قدری از سوی صاحبنظران غربی و به ویژه امریکایی تکرار می‌شود که هم اینک به یکی از باور‌های قطعی مردمان دوران ما مبدل شده است!
در تاریخ 8 شوال سال 1344 ق بقاع متبرکه در قبرستان بقیع، که در سرزمین‌های تحت حاکمیت آل سعود واقع شده بود، با تکیه بر فتوای قاضی‌‌القضات وهابیون، شیخ عبدالله بن بُلَیهِد، تخریب شد، اما خبر این اقدام شنیع با 35 روز تأخیر به گوش مردم ایران رسید.
پایان پهلوی دوم، به مثابه آنچه در انتظار حکام وابسته است
رضاخان در چهارم مرداد تسلیم مرگ شد و فرزندش در پنجم مرداد. توالی این دو مناسبت فرصتی به دست می‌دهد که دست کم دو روز پیرامون واپسین فصول حیات یا کارنامه آنان سخن رود. مقال پی‌آمده در استناد به سخنان یا تحلیل‌های نزدیکان پهلوی دوم، آخرین ماه‌های حیات وی را بازخوانی کرده است و صدالبته ارزیابی کارکرد او، مجالی موسع می‌طلبد که عمدتاً از نظر این صفحه دور نبوده است. امید آنکه مفید‌آید. 
«باستان گرایی در دوره پهلوی، با تأکید بر جشن‌های ۲۵۰۰ ساله» در آیینه یک پژوهش
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، باستان‌گرایی در دوره پهلوی را با تأکید بر جشن‌های ۲۵۰۰ ساله و بر مبنای اسناد، مورد بررسی قرار داده است
نقطه پایان رضاخان در جزیره خوک‌ها، به مثابه غایت زورمداری و وابستگی
آمد و رفت رضاخان برای آنان‌که تاریخ را محمل عبرت‌ها می‌دانند و همچنین مرگ وی در جزیره‌ای دورافتاده در آفریقا، موضوعی در خور مداقه می‌نماید. او که توسط انگلیس شناسایی و برکشیده شد، ۲۰ سال جز زورمداری و اُشتلم نمی‌دانست و نهایتاً نیز با اراده هم آنان، از ایران اخراج و به نقطه‌ای پرت تبعید شد! این خلاصه‌ای از زندگی فردی است که امروزه رسانه‌های محور اسرائیلی- انگلیسی می‌کوشند تا از وی قهرمان‌سازی کنند. مقال پی آمده قصد دارد تا به مناسبت سالمرگ رضاخان با استناد به پاره‌ای روایات و تحلیل‌ها، کارنامه وی به ویژه فصل پایانی آن را بنمایاند. 
«نهضت عاشورا و تأثیرات سیاسی اجتماعی و فرهنگی آن بر جامعه ایرانی» در آیینه یک پژوهش
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، تأثیر نهضت حسینی (ع) بر ساحت سیاست، جامعه و فرهنگ ایرانی را مورد بررسی قرار داده است.
۵۸