گذری بر کارنامه علمی و عملی زنده‌یاد آیت‌الله‌العظمی سیدعبدالله شیرازی در آینه خاطرات آیت‌الله علی کریمی‌جهرمی
روز‌هایی که بر ما می‌گذرد، تداعی‌گر سالروز رحلت مرجع مجاهـــد، زنده‌یاد آیت‌الله‌العظمــــی سید‌عبــــــدالله موسوی‌شیرازی است.
«سازمان چریک‌های فدایی خلق» در آینه یک اثر پژوهشی
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، تاریخچه و کارنامه سازمان موسوم به چریک‌های فدایی خلق را به بررسی نشسته است. این پژوهش توسط محمدعلی صدرشیرازی انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است
رضاخان و ممنوعیت عزاداری حسینی (ع)، بستر‌ها و پیامد‌ها
فرارسیدن ماه محرم و موسم عزای حسینی (ع)، فرصتی مغتنم است تا فرازی از تاریخ معاصر ایران مورد بازخوانی قرار گیرد: منع عزداری برای سالار شهیدان (ع) توسط رضاخان و ایضاً زمینه‌ها و پیامدهایش. مقال پی‌آمده قصد دارد تا با خوانش تحلیلی پاره‌ای از روایت‌ها و دیدگاه‌ها در این فقره، تصویر روشنی از این رویداد را فراروی خواننده قرار دهد. امید آنکه تاریخ پژوهان معاصر و عموم علاقمندان را مفید و مقبول‌آید. 
«بازار تهران، تحولات سیاسی و انقلابی» به روایت یک پژوهش نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، نقش بازار تهران در تحولات سیاسی و انقلابی دوران معاصر را مورد خوانش قرار داده است
آنچه در قیام ۳۰ تیر ۱۳۳۱ روی داد، در آیینه ۵ روایت و تحلیل
قیام تاریخی ۳۰ تیر ۱۳۳۱ از آن روی در خور توجه است که ملت با عزمی خلل‌ناپذیر و حضور مداوم در صحنه، دربار، انگلستان و ابواب جمعی آنان را به حاشیه سیاست راند. هر چند که آنان مطلقاً عقب ننشستند و تاکنون و به تناسب شرایط، به خصومت با استقلال و هویت ایرانیان ادامه می‌دهند. وقایعی، چون این رستاخیز تاریخی نشان می‌دهد که مواجهه مقتدرانه با قدرت‌های سلطه‌جو نه تنها ممکن است، بلکه می‌تواند پوشالی بودن اقتدار آنان را در منظر عمومی قرار دهد. امید آنکه علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید. 
نظری بر مجموعه ۳ جلدی «گاه‌شمار زندگی و مبارزات امام خمینی»
بی‌تردید شناخت ابعاد گوناگون زندگی حضرت امام‌خمینی بنیانگـــــــذار جمهوری اسلامی از ضرورت‌های شناخت انقلاب اسلامی است. به ویژه آنکه در دوران ما انگیزه‌هایی گوناگون برای تحریف کارنامه آن بزرگ وجود دارد.
رجبعلی و حسنعلی منصور، در قامت مجریان سیاست بیگانه
در تیرماه ۱۳۱۹، رجبعلی منصور در شرایطی نخست وزیری رضاخان را بر عهده گرفت که قزاق از هر زمان تنهاتر و به سقوط نزدیک‌تر بود. هم از این روی نیز واپسین نخست وزیر دوره سلطنت رضاخان لقب گرفت. این موسم فرصتی مغتنم است تا درباره دو دوره نخست وزیری وی و یک دوره نخست وزیری فرزندش حسنعلی منصور، سخن رود. مقال پی‌آمده برشی از یک پژوهش بلند، در باب ناپایداری کابینه‌ها در ایران است. 
نظری بر «محمد تقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی، به روایت اسناد»
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، از دریچه اسناد ساواک به فعالیت‌های زنده یاد استاد محمدتقی شریعتی و کانون نشر حقایق اسلامی پرداخته است
در مختصات سیاست ورزی احمد قوام، از شهریور ۱۳۲۰ تا پایان حیات
۷۱ سال پیش در چنین روزهایی، احمد قوام در صدد بود تا این پنجمین دوره از صدارت خویش را، با کامیابی پشت سر نهد و بر چالش‌ها و تهدید‌های آن، فائق‌آید. با این همه در این مقطع، بخت با وی یار نبود و «جناب اشرف» با شکستی سخت عرصه سیاست را ترک گفت! خوانش این دوره بدون نظر افکندن بر نحوه سیاست ورزی وی پس از شهریور ۲۰ و دوستان و دشمنان دائم یا سیال او، مقدور نیست. مقال پی‌آمده درصدد است تا این موضوع را با مروری بر تحلیل‌های گوناگون بررسی نماید.
روایت ویلیام سولیوان اوج‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، خاطرات ویلیام سولیوان آخرین سفیر ایالات متحده امریکا در ایران، در دوره سلطنت پهلوی دوم را در بر دارد.
۵۹