هیئت‌های دانشجویی با وجود نیمه‌تعطیلی دانشگاه‌ها و شیوع کرونا، همچون سال‌های قبل با شور فراوان به عزای حسینی پرداختند.
بیش از یکصد تن از استادان کشور در محکومیت استفاده از نفوذ سیاسی برای کسب مدرک دانشگاهی بیانیه‌ای منتشر کردند. این اساتید به سوءاستفاده‌کنندگان هشدار دادند که جامعه ما به آن درجه از بلوغ و پختگی رسیده که عناوین واقعی را از عناوین ظاهری در هر حرفه‌ای از جمله در دانشگاه تشخیص دهد.
همگام با آغاز مرحله دوم کمک‌های مؤمنانه در سراسر کشور، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان هم خیریه‌ای تحت‌عنوان خیریه شهید حریرچیان افتتاح کرد. با این اقدام هم‌اکنون سه خیریه دانشجویی ثبت شده در کشور وجود دارد که دانشجویان خیران آن هستند.
تشکل‌های دانشجویی طبق روال همیشه برنامه‌های مختلفی از آموزشی گرفته تا دوره‌های مطالعاتی و فرهنگی و اردو‌های جهادی را نه‌تن‌ها برای اعضای دفاتر خودشان بلکه برای دیگر دانشجویانی که مایل به شرکت در این برنامه‌ها هستند، تدارک می‌بینند. برنامه‌هایی که بخش‌های مختلفی اعم از دوره آموزشی، طرح مطالعاتی، اردوی جهادی و... را شامل می‌شود
پرونده ویژه جوان
عالیرتبه‌ترین مقامات سپاه پاسداران در بازدید از تازه‌ترین دستاورد‌های بسیج دانشجویی، بر حمایت خود از بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی تأکید کردند. فرمانده کل سپاه در این مراسم، اولین هدف بسیج دانشجویی را جاری ساختن نسیم و روح انقلاب در قلب و جان دانشجویان کشور دانست.
پس از هشدار‌های داده شده نسبت به پیری جمعیت در کشور، فقط برخی دانشگاه‌ها در این زمینه به تکاپو افتادند. رشته جمعیت‌شناسی در دانشگاه‌ها فقط در مقاطع تحصیلی کارشناسی‌ارشد و دکتری وجود دارد. تعداد دانشگاه‌هایی هم که این رشته را دارند از انگشتان دو دست کمتر است. هر چند تحقیقات دانشگاهی در این زمینه در یک دهه اخیر رشد داشته است، اما هنوز چشمگیر نیست.
هر چند در تعطیلات، تشکل‌های دانشجویی زمینه‌ای برای فعالیت میدانی نداشتند، اما دانشجویان همیشه در صحنه باز هم از فعالیت‌های خود دست نکشیدند و فعالیت‌های خود را چه در عرصه جهاد و چه در عرصه آموزش و پژوهش ادامه دادند.
پرونده ویژه جوان
از زمان روی کار آمدن حجت‌الاسلام رئیسی پیوند تشکل‌های دانشجویی و دستگاه قضا به نحو چشمگیری رشد داشته است. نزدیکی دستگاه قضا و دانشجویان نخستین‌بار به‌طور جدی از روز دانشجوی سال گذشته رقم خورد.
پرونده ویژه جوان
دسترسی به نمایندگان مجلس سابق نه فقط برای مردم بلکه برای مسئولان تشکل‌های دانشجویی هم بسیار مشکل بود. جالب اینکه تعداد دیدار‌های علی لاریجانی به‌عنوان شخصی که ۱۲ سال ریاست مجلس را در اختیار داشت، با تشکل‌های مهم دانشجویی در تمام این سال‌ها حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسید.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تدوین برنامه‌ای منسجم سعی کرده است پیشنهادات حمایتی گوناگونی پیش روی کارآفرینان و متخصصان ایرانی خارج از کشور قرار دهد. تبادل دانشجو میان کشور‌ها و تحصیل در خارج از مرز‌های یک کشور، امری طبیعی است. آمار‌ها نشان می‌دهد سیاست‌های اتخاذ شده برای جذب دانشجویان غیرمقیم در آسیای جنوب‌شرقی به حدی کارآمد بوده که حدود ۷۰ درصد از دانشجویان و نخبگان‌شان را به کشور بازگردانده است.
۱۸