در حالی بسیاری از دانشگاه‌ها شیوه حضوری امتحانات مخصوصاً در مقطع کارشناسی را انتخاب کرده‌اند که تا چندی قبل تأکید وزارت علوم به امتحان غیرحضوری بود. وزارت علوم با صدور بخشنامه‌ای به برگزاری امتحانات به‌صورت غیرحضوری تأکید داشت و در کنار آن تمهیدات لازم برای برگزاری امتحانات به‌صورت حضوری را نیز یادآور شده است. حال آنکه بخشی از دانشگاه‌ها برگزاری آنلاین امتحانات را درنظر دارند و برخی دیگر این مهم را غیرقابل اجرا می‌دانند.
دانشجویانی که ایرانی نیستند، اما همینجا در سیستم آموزشی کشور درس خوانده‌اند و حالا به دانشگاه رسیده‌اند، گرفتار شهریه‌های دلاری شده‌اند. نوسان قیمت ارز و بالا رفتن قیمت دلار اکنون یک مانع بزرگ سر راه ادامه تحصیل تعداد زیادی از این جمعیت ۱۷ هزار نفری به وجود آورده است که بخش قابل‌توجهی از درآمد دانشگاه‌های کشورمان را هم تأمین می‌کنند.
بسیاری از انجمن‌هایی که ادعای حمایت از پژوهشگران و حقوق آن‌ها را در سطح بین‌المللی دارند، مقالات متعددی در دفاع از چندین اروپایی و امریکایی نوشتند که در ایران به دلایل قانونی بازداشت بودند. این مؤسسات، اما در قبال پرونده دکترعسگری یا دکتر سلیمانی که استاد دانشگاه و چهره‌های علمی زندانی در امریکا بودند، سکوت اختیار کردند.
دانشجویان انتظار دارند در نبودشان در دانشگاه‌ها تصمیمات مدیریت شده برای هزینه‌هایی که داده‌اند، در مقابل خدمات دانشگاه‌ها گرفته شود. اکنون پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان اختیارات تخفیف یا حذف شهریه از سوی وزارت علوم و وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها واگذار شده است.
در شرایط شیوع کرونا ۲۵ هزار ظرفیت جدید از طرف صنایع مختلف برای حضور دانشجویان در مراکز صنعتی ثبت شد که یک رکورد‌شکنی محسوب می‌شود. به نظر می‌آید در سال جهش تولید صنایع و دانشگاه‌ها هم عزم خود را برای حل مشکلات کشور جزم کرده‌اند.
بر اساس یک تفاهمنامه، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها که در دوره‌های مهارت‌آموزی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور شرکت و امتیازات لازم را کسب کنند می‌توانند به عنوان «سرباز آزمایشگاه»، «سرباز محقق» و «سرباز مربی» بخشی از طول دروه خدمت سربازی خود را در محیط‌های دانشگاهی و پژوهشی طی کنند.
با سابقه‌ترین مؤسسه آموزشی غیرمجاز کشور متعلق به دانشگاه فرقه ضاله بهائیت است؛ نهادی که با وجود حدود چهار دهه فعالیت و با کمبود‌های زیاد تلاش دارد فارغ‌التحصیلانی داشته باشد که راهی دیگر دانشگاه‌های جهان شوند. جالب اینکه برخی دانشگاه‌های غربی هم به این به اصطلاح فارغ‌التحصیلان پذیرش می‌دهند.
ستاد ملی مبارزه با کرونا طی تصمیمی اعلام کرده دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از ۱۷ خرداد بازگشایی می‌شوند و مانند مدارس حضور دانشجویان به صورت اختیاری است؛ ماجرای بازگشایی خوابگاه‌ها، اما همچنان مبهم مانده است.
کرونا هم مانع دیدار رمضانی امسال دانشجویان با رهبر انقلاب نشد و با توجه به این وضعیت مراسم دیدار از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد. شفافیت و مبارزه با فساد به اضافه چالش عملکرد کارگزاران از انتقاد‌های جدی بسیج دانشجویی بود تا جایی که نماینده دانشجویان بسیجی با صراحت از فراهم بودن امکان فرار از مسئولیت مدیران کشور گلایه کرد.
برخی دانشگاه‎ها نحوه برگزاری آزمون‌های پایان ترم خود را اعلام نکرده‌اند و برخی مجازی و حضوری بودن آن را به تصویب رسانده‌اند.
۱۹