بررسی چالش‌های ۴۰ سال گذشته و مسیر پیش روی انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با دکتر سیدجواد میری
قرائت دموکراتیک بهترین نماینده‌اش آیت‌الله طالقانی، اسلام لیبرالی بهترین نماینده‌اش مرحوم مهندس بازرگان و اسلام سوسیالیستی نماینده‌اش مرحوم دکتر شریعتی است. برای قرائت ظاهرگرایانه از اسلام نمی‌توان نماینده قوی و اصلی‌ای را مشخص کرد. در حال حاضر نیز برخی اندیشمندان به ویژه در حوزه سیاسی هستند که همین نوع از اسلام را ترویج می‌کنند و عده‌ای از کنشگران سیاسی نیز متأثر از آن‌ها کنشگری می‌کنند.
نگاهی به سیر انحراف آرمان‌های ۴ انقلاب روسیه، چین، فرانسه و شوروی
رهبر انقلاب در سطور ابتدایی بیانیه گام دوم انقلاب که نوید‌دهنده ورود انقلاب اسلامی ایران به دومین مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی است، آورده‌اند: «در میان ملت‌هایی که به‌پاخاسته و انقلاب کرده‌اند، کمتر دیده شده که توانسته باشند کار را به نهایت رسانده و به‌جز تغییر حکومت‌ها، آرمان‌های انقلابی را حفظ کرده باشند.» این سطور شاید در ابتدا تفاخری ساده به نظر برسد، اما نگاهی به انقلاب‌های جهان و بررسی سیر آن‌ها، نشان‌دهنده عظمت نقشی است که ملت ایران در ۴۰ سال گذشته بر نگاره تاریخ زده‌اند.
بررسی رویکردهای مختلف طراحی مدل‌های حکومتی در گفت‌و‌گو با «احسان خسروجردی»
انبیا آمدند تا خودشکوفایی عقلانی رخ دهد. اما اینکه این با چه سازوکاری رخ می‌دهد را ما نتوانستیم تبیین کنیم و در برابر کسانی که می‌گویند رفتن به سمت مدل‌های استبدادی موجب تعصب، جزم‌اندیشی، آرزواندیشی، خام‌اندیشی، تقلید و... می‌شود نتوانستیم اثبات کنیم که چگونه حکومت دینی دفائن انسان‌ها و عقل‌ها را شکوفا می‌کند
گفتاری از دکتر علیرضا شجاعی‌‍زند
آنچه مردم را تبدیل به نیروی اصلی پیش برنده انقلاب ایران کرد، دین بود. منظورم دین به مثابه فرهنگ هم نیست؛ بلکه دین به مثابه ایدئولوژی و دینی که در عرصه‌های مختلف این حرکت حضور دارد و نقش ایفا می‌کند
گزیده‌ای از یادداشت دکتر عبدالله شهبازی
«رژیم» معمولاً به حکومتی اطلاق می‌شود که با اتکا بر قهر و غلبه می‌تواند سلطه خود را بر جامعه‌ای مستقر کند ولی به طور نسبی قادر به ایجاد پیوند طبیعی با تار و پود آن جامعه نیست.
یادداشت میلاد دخانچی درباره بیانیه رهبر معظم انقلاب
میلاد دخانچی درکانال تلگرامی خود ضمن تأیید و تأکید بر بیانیه رهبر معظم انقلاب به ذکر چند نکته پیشنهادی- انتقادی پیرامون گام دوم اشاره کرده است.
یادداشت مدیر مسئول
برای فهم و تبیین چیستی و چگونگی اجرایی شدن بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری ابتدا باید آن را در تراز انقلاب نویسنده درک کرد و سپس به تحلیل و تبیین و پیدا کردن راه‌های محقق آن همت گماشت.
نهضت اسلامی و نظامی که در پی آن آمده دائم نیازمند ایجاد تحول، تکمیل و تتمیم است. اگر از این نظر به بیانیه گام دوم انقلاب بنگریم، این بیانیه بهترین بستر برای تحول، تکمیل و تتمیم مردمی‌ترین و بزرگ‌ترین انقلاب عصر جدید است.
نسخه تسلیم، مانع پیشرفت کشور در دهه پنجم انقلاب اسلامی است
سبک زندگی حضرت امام و رهبر معظم انقلاب و عناصر اساسی گفتمان انقلاب اسلامی، رسیدگی به حال اقشار کم درآمد جامعه را به صورت ویژه مورد تأکید قرار می‌دهد. بر همین اساس، آرمانگرایی انقلابی علت مشکلات امروز جامعه ما نیست بلکه مدیران رانت‌خوار و متکبر و نور چشمی و نئولیبرال علت مشکلات امروز جـامعه هـستند.
بررسی تغییرات و وضعیت گردش نخبگان در گفت‌وگوی «جوان‌آنلاین» با دکتر احمد نادری
برخی از نخبگان دهه ۵۰ و ۶۰ یک ایمیل را که پدیده دهه ۸۰ است، نمی‌توانند چک کنند. البته مسئله این نیست که طرف یک گوشی لمسی و یک تبلت داشته باشد و یکی دوتا کانال را چک کند، مسئله فهم منطق این فضا و تغییرات است، اینکه بفهمی این منطق چطور به کارکرد می‌رسد.
۱۱