نگاهی انتقادی به سرچشمه‌های «جوشش دانش» در گفتگو با دکتر سیدجواد میری
دستاورد‌های IT فرصت‌هایی ایجاد خواهد کرد که نتیجه‌اش تغییر ساختار امروزی دانشگاه خواهد بود. از طرفی عده‌ای از جمعیت هم مهاجرت معکوس به روستا‌ها خواهند داشت. دیگر اینکه فکر کنیم دولتی وجود دارد که این دولت بخواهد به ۳ تا ۴ میلیون نفر حقوق بدهد، وجود نخواهد داشت
بررسی موانع نقش‌آفرینی زنان در گام دوم انقلاب در گفتگو با دکتر حکیمه سقای بی‌ریا، استاد دانشگاه تهران
اگر بحث بر سر شیء‌وارگی است منظورم ابداً این نیست که همه زنان جامعه ایران به خودشان نگاه شیء‌پندارانه و جنسی دارند. اتفاقاً انقلاب اسلامی در مقابله با این مسئله گام‌های بسیار خوبی برداشته و از سوی دیگر زنان بسیاری را تعریف کرده که واقعاً منطبق بر ملاک‌های الگوی اسلامی است.
بازخوانی سخنرانی شهید مظلوم آیت‌الله سیدمحمد بهشتی در تیرماه ۱۳۶۰
آیا تکیه بر ملیت می‌تواند رهنمون نهضت ملت ایران در نیل به اهداف گام دوم انقلاب اسلامی باشد؟ پاسخ به این سؤال محل مناقشه بسیاری از روشنفکران و اندیشمندان شده است.
گفتاری از احسان خسروجردی
درباره هویت ما و شکل‌گیری آن زیاد شنیده‌اید. روشنفکران می‌گویند بین اسلام و غرب خصوصاً از دوران مشروطه بده و بستانی است و اگر این بده و بستان متعادل شود هویت مدرن ما شکل می‌گیرد که از این تحت عنوان نزاع سنت و تجدد، گذار از دوران سنت به تجدد و مشابه آن یاد می‌کنند.
بررسی مفهوم «مروت انقلابی» در گفتگو با حجت‌الاسلام سیدحمید روحانی، مورخ تاریخ انقلاب اسلامی
در فرازی از بیانیه گام دوم می‌خوانیم: این انقلاب از آغاز تا امروز نه بی‌رحم و خونریز بوده و نه منفعل و مردّد. با صراحت و شجاعت در برابر زورگویان و گردنکشان ایستاده و از مظلومان و مستضعفان دفاع کرده است.
بررسی بیانیه گام دوم انقلاب در گفتگو با دکتر علی آدمی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی
یکی از ویژگی‌های مثبت بیانیه گام دوم این است که توأمان با اینکه برای مخاطب جوان خود راه رفته را تبیین می‌کند به روشنی روند آینده را روشن و منطق آن را هم مشخص می‌سازد. این منطق تجدیدنظر در اصل گفتمان انقلاب را که در سال ۵۷ به رهبری امام خمینی (ره) بنا نهاده شد جایز نمی‌داند، اما در همین حال خود را انعطاف‌پذیر و آماده تصحیح خطا‌ها می‌خواند
بررسی چند و چون فتح قله‌های دانش در گام دوم انقلاب در گفتگو با دکتر ميثم مهدیار
کسانی که دغدغه گام دوم و دانشگاه ایرانی اسلامی دارند بایستی بیشتر به مسئله دقت کنند. بعضی‌ها الان دارند بحران را بازتولید می‌کنند. آن‌ها تصور می‌کنند تحول علم یعنی اینکه چند کتاب در حوزه معرفت‌شناسی نوشته شود. این نگاه غیرتاریخی، مکانیکی و معرفت‌شناسی‌زده خودش بازتولید کننده وضعیت موجود است
بررسی جوانب و موانع ترویج مد و پوشش در سبک زندگی ایرانی- اسلامی در گفتگو با دکتر حسین مهربانی‌فر پژوهشگر مسائل اجتماعی
وقتی فردی برای اولین بار وارد شهری می‌شود، دو چیز برای او قابل توجه است؛ یکی معماری و بنا‌ها و دیگری سبک رفتار مردم آن شهر که یکی از بارزترین جلوه‌هایش پوشش و آرایش است. در واقع پوشش و آرایش بدن همچون معماری حکایتگر ارزش‌ها و باور‌های جامعه است. پوشش یک رسانه است، اینکه فرد به چه منبع هویتی و چه گروه‌هایی متصل است یا از چه منابعی برای ترکیب آرایش بدنش الهام می‌گیرد پیام‌های آشکار پوشش است
چندوچون نیل به عدالت در گام دوم انقلاب در گفت‌وگو با مجتبی احمدی، پژوهشگر مسائل اجتماعی و دینی
انقلاب اسلامی ماحصل یک جنبش اجتماعی است و گام بعد بایستی این می‌بود که این جنبش اجتماعی در فرمت‌های اجتماعی تبدیل به جامعه عدالتخواه شود تا این جامعه عدالتخواه همه چیز را بسازد..
گفتاری از حجت‌الاسلام حسین سوزنچی درباره مناقشه حق و مصلحت در حکومت معصومین (۲)
بیانیه گام دوم حاوی شعار‌ها و اهداف مختلفی است که انتظار می‌رود در ۴۰ ساله دوم انقلاب اسلامی بدان‌ها دست یابیم. برخی از این اهداف در گام اول انقلاب نیز جزئی از آرمان‌های اصلی بودند که بعضاً به دلایل و علل مختلفی به صورت کامل محقق نشدند.
۹