کد خبر: 999301
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۸
هشدار انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه به تولیدکنندگان
انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه ضمن هشدار به تولیدکنندگان متخلف اعلام کرد: «به مزارع مرغ مادری که با مصوبه انجمن همکاری نکرده‌اند و اقدام به تولید جوجه یک‌روزه کرده‌اند، اطلاع داده می‌شود به هیچ عنوان مجاز به معدوم کردن جوجه‌های تولیدی نمی‌باشند و در صورت انجام این موضوع و به لحاظ حفظ حقوق حیوانات تمامی عواقب آن برعهده شرکت‌های خاطی می‌باشد.»
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه در روز‌های گذشته با واکنش گسترده مردم، مسئولان و رسانه‌ها روبه‌رو شد. عده‌ای این اقدام را شرعاً حرام دانستند و عده‌ای دیگری با این استدلال که در اسفندماه به تولیدکنندگان هشدار داده شد و انجمن مربوط خواسته بود که تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار در دستگاه‌های جوجه‌کشی قرار نگیرد تا از زیانشان جلوگیری شود، این اقدام تولیدکنندگان را محکوم کردند، اما نکته حائز اهمیت آن است که در صنعت پرسود و پرتقاضای مرغداری هم دولت و هم تولیدکنندگان شرایط بازار و تولید را در نظر نگرفته‌اند و در حالی که بانک مرکزی توان تأمین ارز مورد نیاز برای واردات نهاده‌های دامی و طیور را ندارد، تقاضا نیز برای مصرف مرغ کاهش یافته و متأسفانه تولیدکنندگان بر تولید و اخذ حمایت‌های بیشتر از دولت اصرار دارند و نتیجه آن می‌شود که جوجه‌های یک روزه یکجا معدوم شده و زیان مالی بسیاری بر بیت‌المال و تولیدکنندگان تحمیل می‌شود و احتمالاً چند ماه آینده نتیجه معدوم‌سازی امروز باعث کمبود مرغ و افزایش قیمت آن شده و مصرف‌کننده متضرر نهایی است.

در ادامه این اتفاقات اخیر و عدم همکاری مزارع تولید مرغ مادر با انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه در کاهش یا توقف تولید، روزگذشته این انجمن طی نامه‌ای به اعضای انجمن اعلام کرد، معدوم‌کردن جوجه‌های تولیدی ممنوع است. در این نامه آمده است: ضمن تقدیر و تشکر از همراهی مزارع مرغ مادر کشور در اجرای مصوبه انجمن جوجه یک‌روزه مبنی بر عدم تولید جوجه یک‌روزه در مورخ ۳۱ /۱ /۹۹ و ۳۰ /۱ /۹۹ که با حذف تخم‌مرغ در دستگاه ستر انجام شد، متأسفانه افرادی با دلایل سیاسی مغرضانه سعی در بهره‌برداری سیاسی از این موضوع را دارند و در شبکه‌های خارجی معاند موضوع را به عنوان معدوم کردن جوجه‌ها نمایش داده‌اند؛ لذا از این طریق به مزارع مرغ مادری که با مصوبه انجمن همکاری نکرده‌اند و اقدام به تولید جوجه یک‌روزه کرده‌اند، اطلاع داده می‌شود به هیچ عنوان مجاز به معدوم کردن جوجه‌های تولیدی نمی‌باشند و در صورت انجام این موضوع و به لحاظ حفظ حقوق حیوانات تمامی عواقب آن برعهده شرکت‌های خاطی می‌باشد. ضمناً شرکت‌های مذکور به دلیل تخطی از مصوبه انجمن پاسخگوی اعمال خود خواهند بود.

نابودی ۳۰ میلیارد تومان سرمایه ملی
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان از نابودی ۳۰ میلیارد تومان سرمایه ملی خبر داده و می‌گوید: تولید هر جوجه یک‌روزه در ایران حدود ۲ هزار تومان هزینه دارد، بنابراین معدوم‌سازی ۱۵میلیون قطعه جوجه به معنای نابودی ۳۰میلیارد تومان سرمایه ملی است.

مجید موافق قدیری در واکنش به معدوم‌سازی حجم گسترده‌ای از جوجه‌های یک‌روزه در گفتگو با مهر می‌افزاید: شیوع ویروس کرونا باعث شده مشکلاتی که صنعت مرغداری از سال ۹۸ با آن مواجه شده بود، بیشتر شود و به بحرانی شدن شرایط صنعت بینجامد. برای شش ماهه اول سال ٩٩ پیش‌بینی متوسط تولید جوجه یک‌روزه ١٣٤ میلیون قطعه در ماه بود که همین میزان تولید در شرایط عادی ١٣میلیون قطعه مازاد دارد، چه برسد به الان که با شیوع کرونا و کاهش مصرف نیز مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه طی سالیان متمادی، متوسط رشد مصرف ۵درصد بوده است، می‌گوید: سؤال اینجاست که چگونه میزان مصرف از سال ۹۷ تا ۹۹ بیش از ۱۸ درصد رشد داشته است؟

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه این میزان حذف و معدوم‌سازی جوجه یک‌روزه مشکلی را از صنعت حل نخواهد کرد، تأکید می‌کند: شیوع کرونا آسیب زیادی به تقاضا زده و مصرف حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است، بنابراین تولید جوجه یک‌روزه در شش ماهه اول امسال باید به حدود ۱۰۰میلیون قطعه در ماه کاهش یابد. وی ضمن انتقاد شدید از دخالت دولت در بازار جوجه یک‌روزه و مرغ می‌گوید: امروز تولید هر جوجه یک‌روزه در ایران حدود ۲ هزار تومان هزینه دارد، بنابراین معدوم‌سازی ۱۵ میلیون قطعه جوجه به معنای نابودی ۳۰ میلیارد تومان سرمایه ملی است که بیش از ۹۰درصد این سرمایه یارانه و ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به آن تخصیص داده شده است. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران توضیح می‌دهد که در سال گذشته به رغم تذکرات متعدد و مکرر تشکل‌های مرتبط با صنعت طیور ایران، بر اساس تصمیم سیاستگذار اقتصادی مبنی بر افزایش غیراصولی تولید مرغ، روند افزایشی بین ۱۰ تا ۱۲ درصدی در سه ماهه سوم سال ۹۷ را شاهد بودیم که قیمت خرده‌فروشی مرغ زنده ۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نشانگر آثار زیان‌بار این تصمیم غیرکارشناسی است.

وی می‌افزاید: با توجه به افزایش جوجه‌ریزی واحد‌های تولید مرغ مادر، در شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ با افزایش ۱۶ درصدی تولید نسبت به شش ماهه اول سال گذشته - علاوه بر مازاد تولید ناشی از کرونا - مواجه خواهیم بود.
 
موافق قدیری تأکید می‌کند: پیش‌بینی می‌شود، این افزایش تولید در شرایط تحریم و کمبود دارو‌های دامپزشکی مورد نیاز و محدودیت تأمین ارز و مشکلات توزیع نهاده‌های دامی مورد نیاز صنعت طیور، تولیدکنندگان را در سالی که حسب فرمایش مقام معظم رهبری «سال جهش تولید» نامگذاری شده است، با مشکلات جدی مواجه کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
said
|
Switzerland
|
۰۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
0
0
سلام. عزیزان با این جوجه ها می توانستند خوراک ماهی های پرورشی تهیه کنند یا میگوهای پرورشی ! حتا می‌توانستند غذای سگ و گربه ساخت چه برای مصرفِ داخلی چه برای صادرات ، حداقل با خاک کردن این جوجه ها در مزارع می‌توانستند چند صد هکتار را بی نیاز کنند از چند سال کود دهی و برداشت های خیلی عالی در چند سال . و باز هم چند مورد استفادهً بهینه دیگرهم هست. چرا معدوم سازی ؟ چرا نابود کردن سرمایه ملت ؟ در تمام آنها یارانه های بسیاری هست
عسل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
0
1
وقتي جامعه ساختارهاي كفر رابژذيرد .محور اقتصاد است نه سلوك ديني و دستور الهي.
با چه جسارتي موجود زنده اي را اينگونه ميكشند؟؟؟؟چه ساده لوحانه فكر كردند كه تدبير ميكنند .اگر در مناطق محرومي كه اصلا خريدار مرغ كارخانه اي نيستند ميدادند مثل بسياري از روستاها. خودشان در طبيعت بزرگ ميكردند و عده اي هم سير ميشدند.
پناه برخدا از كج فهمي و نفهمي و نترسي از خدا.بسيار عمل غير ديني غير انساني غير عقلي بود .بايد مسئولين توجيه كننده را اول مجازات بسيارسخت كرد و بعد براي توليد كننده ها دوره هاي آموزشي و وضع قوانين جديد داشت.
ولي به احتمال زياد گوش توليد كننده را ببرند و مسئولين ارتقا يابند
پاسخ ها
شبنم مسعودی
| Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
دخترم مرغهای صنعتی اصلاح نژاد شده هستند و در مراکز صنعتی قابلیت رشد دارند نه در طبیعت. با وجود این که موافق این اقدام ناصحیح انجام گرفته نیستم، ولی راهکار شما از نظر علمی و عملی غیر ممکنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۰۶:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۸
در پاسخ به شبنم مسعودی
وقتی سوادش را نداری چرت و پرت نگو
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
0
0
خدا لعنت کنه اون بی رحمی رو که حاضر میشه این حیوونکی ها رو اینجوری زنده به گور کنه
تو مملکت امام رضا نباید چنین جنایت هایی اتفاق بیفته و قوه قضاییه باید شدیدا با این رفتارشنیع برخورد کنه
محمدرضا باقرپور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۶
0
1
بعد از سگ‌کشی، نوبت به جوجه‌کُشی بعد از جوجه‌کِشی هم رسید؛ به نظرم، چنین حرکتی، هیچ توجیه عقلانی ندارد و یک کار وحشیانه است؛ ضمن اینکه، نشانگر بی‌برنامگی تولیدکنندگان و عدم آگاهی از بازار هم می‌باشد؛ سؤال این است که اگر امکاناتی، مانند: غذا برای نگهداری جوجه‌ها نبوده، چرا تخم‌ها، در ماشین جوجه‌کشی گذاشته شده و تبدیل به جوجه شده‌اند؟ سؤال دیگر این است که یک کودک و نوجوانی که بارها با چه اشتیاقی، جوجه‌ای را گرفته و به خانه برده و ذوق کرده و به جوجه، رسیدگی کرده، اکنون با دیدن این صحنه در رسانه‌ها، چه حالی پیدا می کند؟ آنهم در وضعیت کرونایی و عدم نشاط کافی. ما چرا با دست خودمان، نسل خودمان را بی‌عاطفه و خشن بار می‌آوریم؟ چرا به جای تلطیف فضای جامعه، خشونت را تزریق می‌کنیم؟ چه کسی باید پاسخگوی این ناهنجاری‌ها باشد؟ ساعت‌ها، جلسه و همایش گذاشته می‌شود تا خشونت‌های اجتماعی کاهش یابد؛ نخبگان علوم اجتماعی و فرهنگی، ساعت‌ها وقت می‌گذارند تا سند پیشگیری از خشونت اجتماعی نوشته و ابلاغ شود تا بلکه اندکی، از انواع خشونت‌ها و نزاع‌های خیابانی کاسته شود؛ آنوقت، با چنین حرکت‌های نسنجیده و سودجویانه تعدادی بی شعور و صرفاً با استناد به چندتا فرمول اقتصادی حتی شاید درست اما غیراخلاقی، با انعکاس آن در رسانه‌های مختلف، همه رشته‌ها پنبه می‌شود. برای چنین انسان!‌هایی، ویروس کرونا هم کم است به نظرم؛ باید یک شهاب‌سنگی بیفتد به همان کارگاه و عاملان این عمل را نابود کند. اینکه از سوی برخی مسؤولان، اظهار شده: معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه، یک روال طبیعی است، گزاره درست و پسندیده‌ای نیست در جامعه‌ای که ادعای اخلاق می‌شود. شما باید قبل از این کار، از وضعیت بازار اطلاع داشته باشی؛ بعداً جوجه‌کِشی بکنی تا به جوجه‌کُشی نینجامد. آیا راه حل دیگری نبود؟ یه عده‌ای هم اخیراً اظهارفضل کرده‌ و تحلیل کرده‌اند و اصل موضوع را و پخش فیلم آن را سیاسی تلقی کرده‌اند! عده‌ای دیگر هم پا را فراتر گذاشته‌اند و به نفوذ خارجی‌ها! در این اقدام اشاره کرده‌اند که پای خارجی‌ها در میان بوده است! بابا این حرف‌ها چیه؟! چرا غلط‌های خودتان را به خارجی‌ها نسبت می‌دهید و یا آن را سیاسی می کنید؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار