کد خبر: 889866
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۷
دیپلماسی علنی كشورهای عربی با دیپلماسی مخفی آنها تفاوت 180 درجه‌ای دارد
شهر امان پایتخت اردن میزبان نشست شش‌جانبه وزرای خارجه عربی درباره قدس بود، جایی كه ...
شهر امان پایتخت اردن میزبان نشست شش‌جانبه وزرای خارجه عربی درباره قدس بود، جایی كه عادل الجبیر وزیر، خارجه عربستان دیروز در پایان آن گفت كه وزرای خارجه شش كشور عربی برای مقابله با تصمیم ترامپ، به نتایج مهمی دست پیدا كردند. با این حال، منابع غربی فاش كردند كه عربستان و مصر در خفا، از موضع خود درباره قدس عقب‌نشینی كرده‌اند. عربستان، شهر ابودیس را به عنوان جایگزین قدس پیشنهاد كرده و مصری‌‌‌‌ها می‌گویند كه رام‌الله می‌تواند به جای قدس پایتخت فلسطین شود. 

وزیران خارجه کمیته شش‌جانبه عربی و دبیرکل اتحادیه عرب روز یك‌‌‌‌شنبه در پایان نشست خود بر سر سه موضوع برای مقابله با تصمیم 15دی رئیس‌جمهور امریکا در مورد قدس به توافق رسیدند. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در کنفرانس مطبوعاتی با احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب گفت كه سه مسئله‌ای كه وزرای خارجه عربی بر سر آن توافق كرده‌اند، شامل تلاش برای به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی از سوی جامعه جهانی، احیای روند صلح و مذاکرات و پایان دادن به نزاع است. عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان نیز در پایان این نشست، كه حول قدس برگزار شد، گفت: «موضع ریاض درباره این شهر اشغالی ثابت و بدون تغییر است و دولت عربستان قدس را پایتخت کشور فلسطین می‌داند.» الجبیر گفته كه نشست امان را سازنده و نتیجه‌بخش خوانده و بدون اشاره به جزئیات، گفته كه برای مقابله با تصمیم ترامپ درباره قدس، نتایج مهمی در این نشست به دست آمده است. منابع سیاسی می‌گویند كه وزرای عربی توافق كرده‌اند با سفر به کشورهای تصمیم‌گیرنده حول مصالحه قدس از جمله امریکا، برای جلب حمایت بین‌المللی از تصمیمات‌شان لابی كنند ولی دستورکار زمانی این سفر‌‌‌‌ها فاش نشده است. با وجود تصمیم وزرای خارجه عربی در پشت لنز دوربین‌ها، منابع مطلع می‌گویند كه برخی كشورهای عربی در پشت صحنه نقشی متفاوت ایفا می‌كنند. تنها چند روز بعد از علنی شدن تصمیم ترامپ درباره قدس بود كه رویترز فاش كرد محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برای جلب موافقت به محمود عباس برای پذیرش انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس، به او ۱۰۰ میلیون دلار پرداخت کرده است، موضوعی كه البته همان موقع محمود عباس آن را رد کرد و گفت که این پول را برای کمک به بودجه فلسطین در راستای رویارویی با تحریم‌های شدید رژیم صهیونیستی از سعودی‌‌‌‌ها دریافت كرده است. حالا نیویورك‌تایمز گزارشی تكان‌دهنده‌تر فاش كرده و گفته كه دو كشور عربی شامل عربستان و مصر در پشت پرده برای جلب موافقت‌‌‌‌ها با جایگزینی مكانی دیگر به جای قدس در حال لابی كردن هستند. نیویورك تایمز ‌‌‌‌شنبه فاش كرد كه یك افسر اطلاعاتی مصر در حال لابی كردن با رسانه‌‌‌‌ها و مطبوعات است تا آنها را متقاعد كند كه به جای محكوم كردن تصمیم ترامپ بینندگان خود را به پذیرش این تصمیم قانع كنند.
   
مكالمه تلفنی با 4 خبرنگار

 نام این افسر اطلاعاتی مصری، اشرف خولی است و نیویورك‌تایمز به فایل‌‌‌‌هایی صوتی دست پیدا كرده كه حاوی مكالمات او با چهار خبرنگار است. آنگونه كه نیویورك‌تایمز می‌گوید، او در این مكالمات تلفنی سعی می‌كند این چهار خبرنگار را متقاعد كند دست از مخالفت با تصمیم ترامپ بردارند. در یكی از تماس‌ها، این افسر اطلاعاتی مصر به خبرنگار می‌گوید:‌« چه فرقی بین رام‌الله و قدس وجود دارد؟‌» او كه در گفت‌وگوهای تلفنی خود از جمله با مجری‌های برنامه گفت‌وگو، با صدایی آرام صحبت می‌كند‌، به آنها می‌گوید: «مصر هم مانند همه برادران عرب ما در موضوع قدس، این تصمیم [ترامپ] را محكوم خواهد كرد»، موضوعی كه نشان‌دهنده وجه آشكار دیپلماسی كشورهای عربی است. با این حال، او در گفت‌وگو با مطبوعات، تأكید كرده كه درگیری با اسرائیل به نفع منافع ملی مصر نبوده و از اصحاب رسانه می‌خواهد به جای محكوم كردن تصمیم ترامپ بینندگان خود را به پذیرش این تصمیم قانع كنند. نیویورك‌تایمز نوشته كه اشرف الخولی درباره این موضوع‌، با چهار روزنامه‌نگار تماس گرفته كه تماس‌های وی با هر چهار نفر ضبط شده است. یكی از خبرنگارانی كه اشرف خولی با او تلفنی گفت‌وگو كرده، «عزمی مجاهد» خبرنگار الیوم‌السابع است كه صحت فایل‌های صوتی‌  را که به بیرون درز كرده و نیویورك‌تایمز به آنها دست پیدا كرده، تأیید می‌كند. افسر اطلاعاتی مصر گفت‌وگوهای مشابهی را هم با دو خبرنگار دیگر «مفید فوزی» مجری تلویزیونی مصر «سعید حساسیان‌» از اعضای پارلمان مصر انجام داده كه البته مفید فوزی، صحت فایل‌‌‌‌هایی را كه نیویورك‌تایمز می‌گوید به آنها دست پیدا كرده، زیر سؤال برده است. 
    
شواهدی فراتر از تكذیبیه

نیویورك‌تایمز با استناد به این مكالمات افسر مصری نوشته كه دولت عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر یکی از موافقان تصمیم ترامپ با تعیین قدس به عنوان پایتخت اسرائیل بوده و شهر رام‌الله را به عنوان پایتخت فلسطین مناسب می‌داند، موضوعی كه سازمان اطلاعات مصر آن را رد می‌كند. سازمان اطلاعات مصر در بیانیه نسبتاً مفصل خود كه قابل تأمل به نظر می‌رسد، گفته است:‌«در این گزارش به چهار مجری شبکه‌های تلویزیونی مصر اشاره شده است. از این میان «‌مفید فوزی»، خبرنگاری است که سال‌‌‌‌‌ها پیش برخلاف ادعای روزنامه نیویورک‌تایمز مجری‌گری تلویزیون را کنار گذاشت.»‌در بیانیه سازمان اطلاعات مصر آمده است:‌« دومین نفر ‌سعید حساسین، چند هفته پیش قبل از تصمیم مربوط به شهر قدس برنامه تلویزیونی خود را متوقف کرد و در حال حاضر مجری هیچ شبکه تلویزیونی دیگری نیست و شخصاً برخی اطلاعات این گزارش از جمله دریافت تماس تلفنی از شهر قدس را رد کرده و شخصی به نام «‌اشرف الخولی‌» را نمی‌شناسد. سوم اینکه ستاره مشهور سینما به نام «‌یسرا‌» هیچ ارتباطی با مجری‌گری در برنامه‌های تلویزیونی نداشته و تنها یکی از نام‌های مطرح صنعت فیلمسازی و بازیگری در مصر محسوب می‌شود.»‌ سازمان اطلاعات مصر می‌گوید:«خبرنگار نیویورک‌تایمز با توجه به اقامت طولانی مدتش در مصر قطعاً از این موضوع اطلاع داشته است. خود خانم یسرا نیز هرگونه آشنایی خود با فردی به نام اشرف الخولی را رد کرده است و این موضوع را که با هرکسی درخصوص مسئله قدس صحبت کرده و با رسانه‌ای درباره موضوعات سیاسی به صحبت پرداخته،تکذیب کرده است.»‌با وجود این تكذیبیه، دیروز همزمان، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت نوشت كه بعد از تصمیم ترامپ در مورد قدس، عربستان سعودی پیشنهاد داد كه به جای قدس، «ابودیس»، شهركی واقع در شرق قدس به عنوان پایتخت فلسطین انتخاب شود و مصر نیز پیشنهاد داده است كه رام‌الله پایتخت دولت خودگردان قدس باشد. 

همچنین‌، اسناد فاش شده از موافقت اسقف یونانی «‌تئوفیلوس سوم‌» با فروش زمین‌هایی توسط اسلافش به اسرائیل و دخالت امریکا در امور قدس پرده برمی‌دارد. به گزارش ایسنا، الیف صباغ، محقق فلسطینی در امور اوقاف ارتدوکسی برای المیادین اسنادی را فاش کرد که اخیراً از طریق سایت ویکی‌لیکس به آنها دسترسی پیدا کرده که به مداخله امریکا در امور اسقف یونانی در قدس اشاره دارد. این فرد برخی اسناد ویکی‌لیکس را منتشر کرده که در آنها دخالت سیاسی بین‌المللی به ویژه امریکایی در امور اسقف یونانی در قدس ثابت شده است. یکی از این اسناد که از سوی دفتر وزارت خارجه امریکا منتشر شده درباره دخالت این کشور در اسرائیل برای به رسمیت شناختن تئوفیلوس سوم است و ثابت می‌کند که او در برابر قبول تعهداتی خطرناک از جمله تعهداتی در خصوص قرارداد «‌باب الخلیل‌» از سوی اسرائیل به رسمیت شناخته شد. طبق این اسناد، تئوفیلوس سوم اسقف ارتدوکس یونانی به وابسته سیاسی امریکا در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۰۷ گفته است، راوی ایتان، وزیر اسرائیلی به او در قدس گفته که دولت اسرائیل او را به رسمیت شناخته است و این اسقف همچنان منتظر اسناد رسمی دولت اسرائیل است.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
0
1
سیسی با کودتای عربستان و همراهی امریکا در مصر جای مرسی حامی اخوان المسلمین که امریکا و عربستان مخالف انان
بودند " با کشتار و زندانی این گروه بر قدرت نشست " بن سلمان با کودتا بر ولیعهد قانونی و سنتی عربستان با حمایت امریکا بر تخت پادشاهی نشست " هر دو نفر بر قدرتی تکیه زده اند " که با حمایت امریکا بدست اورده اند و خود می دانند قرضی ست " که بین بزرگان " شاهزادگان و مردمان دوکشور جایگاهی ندارد " باید نوکر مابانه به خواسته های امریکا تن دهند " اگر چنین نباشد " امریکا همانگونه که یک روزه قدرت را بدست اورده اند" یک روزه این قدرت را از انان پس می گیرد " این اساس استیلای امریکا بر کشورهای دیگر با حاکمان خود فروخته " برای رسیدن به اهداف خود " ایجاد می کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار