فاجعه سینما رکس آبادان، سناریوی ساواک برای انحراف افکار عمومی
وقتی اطلاعات مربوط به سینما رکس تجمیع می‌شود و به ویژه فرصتی که به حریق گسترده داده شده، بیشتر خود را می‌نمایاند، کمتر کسی است که درباره عدم انجام وظایف نهاد‌های مسئول به پرسش و تردید نرسد. هم از این روی است که هم در آن دوره و هم اکنون عده فراوانی بر این باورند که ساواک کارپرداز این آتش‌سوزی بود که دشمنی انقلابیون با هنر و سینما را به بدنه انقلابی جامعه نشان دهد. امری که تا هم اینک نیز ابواب جمعی رسانه‌ای سلطنت بدان دل خوش داشته‌اند!
تدوین لایحه مطبوعات در سالیان ابتدایی برقراری نظام اسلامی برای قانونمند شدن مجلات و روزنامه‌ها 
وضعیت پرهرج و مرج مطبوعات به ویژه جراید ضدانقلاب و برخی مطبوعات حزبی باعث شده بود به تنش‌های سیاسی و اجتماعی دامن زده شود. به ویژه بعد از فتنه انگیزی‌های متعدد روزنامه آیندگان علیه نظام، امام خمینی در دیدار با گروهی از جوانان عضو کمیته‌های انقلاب، از وضعیت حاکم بر فضای مطبوعات اظهار گله کرده و فرمودند: «ما از سرنیزه‌ها و مسلسل‌ها و این‌ها فارغ شدیم، سر قلم‌ها حالا بر ضد ماست. قلم‌ها به جای سرنیزه‌ها آمده است!...»
«جریان‌های فکری مشروطیت» در آیینه روایت‌ها و تحلیل‌ها
رقابت آرأ و اندیشه‌های سیاسی مبتنی بر نظام‌های معرفتی گوناگون، در شکل‌گیری زمینه‌ها و رویداد‌های مشروطه، گفتمان خاصی را پدید آورد که بر سرنوشت نهایی این حرکت دگرگون‌ساز سیاسی و اجتماعی ملت ایران، حاکم گردید
روند اختلافات ابوالحسن بنی‌صدر و شهید محمدعلی رجائی در تشکیل کابینه از دریچه مطبوعات وقت
بعد از قطعیت مخالفت مجلس با گزینه بنی‌صدر برای نخست وزیری، اختلاف دولت و پارلمان فزونی گرفت. ابوالحسن بنی‌صدر در ستون «روز‌ها بر رئیس‌جمهور چگونه می‌گذرد» در روزنامه انقلاب اسلامی، از توطئه علیه خود نوشت! در مقابل روزنامه جمهوری اسلامی از قول آیت‌الله بهشتی، درباره اختلاف حزب جمهوری اسلامی با رئیس‌جمهور تیتر زد: «در زمینه رعایت معیار‌های اسلامی، سازش مصلحت‌جویانه را حرام می‌دانیم...»
فرار رئیس‌جمهور از ایران، نمادی از همبستگی با ضدانقلاب و منافقین
بنی‌صدر، برای تبدیل شدن به رئیس‌جمهور تراز چیزی کم نداشت. در مراوده با امام خمینی و بستگان ایشان، پرسابقه بود. جمعی از علما و روحانیون نیز از وی حمایت می‌کردند. بخشی از بدنه اجتماعی هم، او را از نظریه پردازان مسلمان و دارای سابقه مبارزه با رژیم گذشته می‌شناختند. در این میان اما، آنچه موجب شد که اولین رئیس‌جمهور اسلامی ایران، چنین فرجامی یابد؛ غرور و خودشگفتی بی‌پایان وی بود!
گذری بر حاشیه و متن برگزاری اولین نمازجمعه تهران
آیت‌الله سیدمحمود طالقانی از شاهدان آگاه تاریخ معاصر و برخوردار از سابقه مبارزات طولانی علیه حکومت پهلوی بود. او برگزاری اجتماعات آگاهی بخش و بصیرت‌آفرین در جامعه اسلامی را زمینه‌ساز بهبود شرایط و سعادت آن می‌دانست. از این روی بود که در ادوار پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره بر برگزاری نماز جمعه تأکید می‌ورزید و در مواردی چند نیز آن را عملی کرد
نگاهی به تاریخچه انتقاد سیاسی در مطبوعات دهه اول برقراری نظام اسلامی
کیومرث صابری: «آقای دعائی به امام گفت: ایشان فرهنگی هستند، زمانی مشاور آقای رجائی بودند، تا سال ۶۲ هم مشاور آقای خامنه‌ای بودند، الان در وزارت ارشاد هستند. امام سرش پایین بود و ذکر می‌گفت. بعد آقای دعائی گفت: آقا چرا خسته‌تان بکنم؟ شما هم که به ما نگاه نمی‌کنید، اصلاً ایشان گل آقاست. تا گفت گل آقاست، امام گفت: تویی؟ و شروع کرد به خندیدن. گفتم: برای من دعا کنید آقا که من از راه راست منحرف نشوم، کار طنز سخت است. ایشان گفت: من برای همه دعا می‌کنم که منحرف نشویم...».
«۴ سال فعالیت منافقین در نظام جمهوری اسلامی ایران» در آیینه روایت و تحلیل
با رد صلاحیت مسعود رجوی در انتخابات ریاست‌جمهوری و برهم خوردن برنامه سازمان برای کسب قدرت، اتحاد آن‌ها با ابوالحسن بنی صدر کلید خورد. بنی‌صدر در اقدامی زیرکانه اعلام کرد که رجوی دارای پایگاه مردمی بوده و با کنارگذاشتن او مخالف است! او در حالی از مسعود رجوی دفاع کرد که از مدت‌ها قبل سازمان را التقاطی می‌دانست و جزو اولین نفراتی بود که عنوان منافق را برای آن‌ها به کار برد
دهه‌های ۷۰ و ۸۰، اغتشاشات و عوامل ایجاد و شکست
برخلاف آشوب‌های نیمه اول دهه ۷۰ که همگی ریشه در مشکلات اقتصادی و معیشتی داشت، حادثه کوی دانشگاه کاملاً سیاسی و با تحریک دانشجویان رقم خورد. علاوه بر این اغتشاشات قبلی تقریباً با سکوت خبری همراه بودند؛ اما اخبار مربوط به حادثه کوی دانشگاه، هر لحظه از سوی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی پوشش داده می‌شد. به گونه‌ای که برخی روزنامه‌های موسوم به اصلاح‌طلب به واسطه انعکاس چنین اخباری، در روز دو یا سه چاپ جداگانه داشتند!
محرم، آزادگی و شهادت برای طیب حاج‌رضایی در آیینه روایت‌ها و تحلیل‌ها
تمامی آنان که تهران دهه ۳۰ را درک کرده‌اند، از اهتمام طیب حاج‌رضایی به برگزاری عزاداری حسینی (ع) خاطرات متنوع و شیرینی دارند. برای آنان جالب بود که دعواگیر شهر، اینچنین در روز‌های محرم سیاهپوش می‌شود، تکیه می‌بندد و اطعام می‌کند. فصل پایانی و تعیین کننده حیات وی نیز در محرم ۱۳۴۲ روی داد، آنگاه که او انتخاب کرد تا تصویر امام خمینی را در تکیه‌اش نصب کند و سخنران هیئتش، در انتقاد از رژیم شاه بگوید
۲