نظری و گذری بر اثر روایی- پژوهشی «خانه تاب»
هوا برم داشته طرحی نو دراندازم و حال خوبم را نوبر کنم. بی‌هیچ سر و صدایی خودم را می‌اندازم توی اتاق. کتاب‌های قفسه‌سوم، دارند چشمک می‌زنند؛ آن‌هایی که خاطرات‌شان به تازگی از تنور درآمده و داغ داغند. هفته پیش خریدم‌شان.
سیدجلال آل‌احمد و سیداحمد فردید، در چیستی یک داد و ستد فکری
امروز ۳۳ سال از درگذشت اندیشمند پرتکاپو، دکتر سیداحمد فردید می‌گذرد. این در حالی است که در آذرماه امسال، صدمین سالروز میلاد جلال آل‌احمد در پیش است. تقارن این دو مناسبت، می‌تواند موسمی مناسب برای شناخت نسبت فکری این دو شخصیت باشد. در مقال پی‌آمده، نگارنده با استناد به دیدگاه‌های صاحب‌نظران، سعی در شفاف کردن این نسبت داشته است. مستندات این مقال، از کتاب ماه تاریخی- فرهنگی یادآور، یادمان جلال آل‌احمد، از منشورات پژوهشگاه تاریخ معاصر ایران اخذ شده است.
به بهانه بازنشر خاطرات «وندی شرمن»
اثری که هم اینک چاپ دوم آن روانه بازار نشر شده است، خاطرات وندی‌شرمن معاون سیاسی وزارت امور خارجه امریکا، در دوره باراک حسین اوباما را در خویش دارد.
گذری بر آغاز و انجام دست‌یازی حزب دموکرات به شهر پاوه کردستان
در ۲۴ مرداد ۱۳۵۸، شهر پاوه کردستان مورد هجوم مسلحانه عوامل حزب دموکرات قرار گرفت و به محاصره آنان درآمد. مهاجمان، ارتباط تلفنی شهر را با خارج از منطقه قطع کرده و فرودگاه پاوه را به تصرف خود درآوردند! با این همه با ورود شهید دکتر چمران به این شهر و متعاقب آن دستور قاطع امام خمینی مبنی بر عزیمت نیرو‌های نظامی به آن خطه، دموکرات‌ها فرار را بر قرار ترجیح دادند. چهل‌وچهارمین سالروز این رویداد، فرصتی مغتنم برای بازخوانی آن و نیز شناخت نیات شومی است که تا هم اینک، این نحله برای تجزیه ایران به سر دارد. امید آنکه تاریخ پژوهان انقلاب اسلامی و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
«جنگ اقتصادی» در آیینه یک پژوهش
«جنگ اقتصادی، فهرست تحریم‌های امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران»، یکی از آثاری است که مرکز اسناد انقلاب اسلامی، روانه بازار نشر کرده است
«نقش انگلیس در پرونده هسته‌ای ایران» در آیینه یک اثر نو انتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، همانگونه که نام آن نشان می‌دهد، نقش انگلستان در پرونده هسته‌ای ایران را بازمی‌کاود
«من‌وتو» و افسانه‌سرایی برای یک دیکتاتور وحشی
می‌گویند دروغ را هر چه بیشتر تکرار کنید، باورپذیرتر می‌شود! حال حکایت دستگاه تبلیغاتی سلطنت‌طلبان در میان است. آنان برای بازسازی وجهه رضاخان تا بدان پایه دروغ گفته‌اند که به نظر می‌رسد دچار مسخ ذهن و حافظه گشته و خودگفته‌ها را به باور نشانده‌اند! اباطیلی که در مستند «سردارسپه» واپسین رهاورد شبکه سلطنت‌طلب من‌وتو آمده، شاهدی بر این مدعاست؛ تاریخی خودنوشت که با اشاراتی از جنس پی آمده، از هم می‌گسلد و نقش برآب می‌شود!
یادداشتی بر اثر تاریخی- روایی «ننگ‌سالی»
کتاب «ننگ‌سالی» اثر خانم فائزه دره‌گزنی است که با تم روایتگری، مجموعه خاطرات مردمی محله علی‌قلی آقای اصفهان را از کشف حجاب، ممنوعیت روضه، قحطی و متحد‌الشکل کردن لباس‌ها در زمان رضاخان و دهه‌های قبل از انقلاب شامل می‌شود
هژبر یزدانی، نمادی از بهایی‌زدگی حکومت پهلوی دوم
۴۵ سال پیش در چنین روزهایی، دستگاه ساواک برای عوامفریبی و آرام ساختن جامعه مسلمان و انقلابی ایران، هژبر یزدانی ابرسرمایه‌دار بهایی را به زندان افکند.
«شیعیان مبارزان راه خدا» در آیینه یک اثر نو انتشار
بی‌نیاز از تذکار است که در پی انقلاب اسلامی، شیعه‌شناسی توجه بسا ناظران وقایع سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را به خویش جلب کرد.
۵۵