رهبر انقلاب در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی و شهدای پرواز اردیبهشت: باید اینها را درس کنیم، اینها را بصورت فرهنگ عمومی دربیاوریم. شهید رئیسی دل خاشع و ذاکر داشت، زبان صریح و صادق داشت،‌ عمل خستگی‌ناپذیر و دائم داشت. این سه خصوصیت است: دل، زبان و عمل. برای تشخیص شخصیت یک انسان و هویت یک انسان این سه چیز عنصر اصلی هستند: دل او، زبان او، عمل او. دلش شهید رئیسی از طرفی اهل ذکر و خشوع و دعا و توسل بود این را ما کاملاً دیده بودیم از قبل از دوره‌ی ریاست جمهوری، حتی از قبل از دوران ریاست بر قوه‌ی قضائیه میدیدیم، میدانستیم اهل خشوع بود، اهل توسل بود، دل او با خدا مأنوس بود، از طرفی این معنا در دل او بود.
رهبر انقلاب در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی و شهدای پرواز اردیبهشت: این خاصیت حکومت الهی است. «لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ»؛ مصداق کاملش شهید رئیسی بود. جایگاه سیاسی و اجتماعی او خیلی بالا بود. خب می‌دیدید در این سفرها، در این دیدارهایی که او با مردم داشت مردم نسبت به او چه اظهار ارادتی میکردند، چه علاقه‌ای نشان میدادند اما او خودش را از دیگران برتر نمیدانست، خودش را در ردیف مردم، مثل مردم، در مواردی کوچکتر از مردم به حساب می‌آورد. با این نگاه، با این دید حکمرانی میکرد بر کشور، و دولت را اداره میکرد و کارها را پیش می‌برد.
رهبر انقلاب در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی و شهدای خدمت: شهید رئیسی یک‌سره کار بود، یک‌سره. شب و روز نداشت، خستگی نمی‌شناخت. بنده مکرر به ایشان میگفتم که یک مقداری ملاحظه کنید، ممکن است مزاج طاقت نیاورد، یک وقت آدم می‌افتد نمی‌تواند کار کند. ایشان میگفت من از کار خسته نمی‌شوم. میگفت من از کار خسته نمی‌شوم. دائم کار، دائم کار، کار با کیفیت، کار خدمت‌رسانی.
رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان: جمهوری اسلامی اصول مشخصی دارد، منظومه‌ی ارزشی معینی دارد. با همه‌ی فراز و نشیب‌هایی که در پیرامون ما اتفاق افتاده، بر این اصول تکیه کرده و کشور را پیش برده است. امروز ایران، ایرانِ سی سال قبل، چهل سال قبل و پنجاه سال قبل نیست. امروز، به توفیق الهی، به فضل الهی، به کوریِ چشم دشمنان، به‌رغم انفِ دیگران، ایران پیشرفت کرده است و چندین برابر این، باز هم ان‌شاءالله پیشرفت خواهد کرد. و این را همه خواهند دید. جوانهای ما، به بهترین وجه، این را خواهند دید. و ان‌شاءالله در ساخت ایران اسلامیِ مطلوب، همه همکاری خواهند کرد. ۱۴۰۴/۲/۲۷
رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان: معلم یک چهره‌ی زیبای بانشاطِ دوست‌داشتنی در چشم آحاد مردم باشد به‌طوری که اگر به کسی، به جوانی، گفتند که «در این فهرست شغل ها کدام را انتخاب می‌کنی؟»، نگذارد معلم را رده آخر؛ گاهی این‌جوری است، وقتی جاذبه نداشت، آن کسی که دنبال شغل است به فکر معلمی اصلاً نمی‌افتد، مگر اینکه مجبور بشود. ما باید به‌عکس کنیم؛ باید این گرامی‌داشت به‌نحوی باشد که در افکار عمومی علاقه‌ی به معلم و چهره‌نگاری معلم آن‌چنان باشد که جذاب باشد. معلم را مردم به‌صورت یک موجود فعال، پرتلاش، بانشاط، موفق، باافتخار، سرافراز، ببینند. البته راه دارد اینها؛ اینها کارهایی است که با گفتن و تذکر دادن حل نمی‌شود. اهلِ فن‌ آن باید بنشینند، کار رسانه‌ای لازم دارد، کار هنری لازم دارد؛ فیلم بسازند، کتاب تولید کنند، همچنانی که ما درباره مثلاً یک شهید یک کتاب تولید می‌کنیم، انسان می‌خواند عاشق آن شهید می‌شود. کتاب درباره‌ی رفتار یک معلم، به صورت رمان مثلاً، تولید کنیم که وقتی انسان آن کتاب را خواند، عاشق معلم بشود.
رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان: این دو عنصر در کنار هم، معلم و کتاب درسی، در واقع همه‌کاره‌ی آموزش و پرورش‌اند. کتاب درسی خیلی مهم است. بنده در باب کتاب درسی چندین بار تا حالا، هم به‌طور عمومی در این جلسات معلمان و آموزش‌وپرورشی‌ها، هم در جلسات خصوصی با مسئولین آموزش و پرورشِ گذشته، توصیه کرده‌ام، تأکید کرده‌ام. یک کارهایی هم کرده‌اند. حالا فرض کنید مثلاً اسم یک دانشمند اسلامی را در کتاب اضافه کنند، من باب مثال، یا چند برگ اسناد لانه‌ی جاسوسی را، که ما تذکر دادیم، مثلاً بیاورند. این‌ها کافی نیست؛ این‌ها لازم است، اما کافی نیست. بایستی کتاب بتواند دانش‌آموز را پرورش بدهد، بار بیاورد. اولاً کتاب باید جذاب باشد. شما الان اگر مراجعه کنید به جوان و نوجوانِ دانش‌آموز، چه در دبستان چه در دبیرستان، می‌بینید کتاب درسی برایش یک چیز شیرین و جذاب نیست. هم محتوا باید جذاب باشد، یعنی سنگین‌ترین مباحث علمی را می‌شود با شیرین‌ترین بیان منعکس کرد. این‌جوری است دیگر، خب، ما عمرمان سال‌ها در کار درس و گفتن و شنفتن و این‌ها گذشته. سنگین‌ترین مباحث علمی را می‌توان با زبان‌های ساده، شیرین، مطلوبِ مستمع بیان کرد. این یک، در مورد محتوا. بعد، شکل ظاهر، قالب کتاب، شکل ظاهر کتاب؛ باسلیقه، باابتکار، زیبا، مطابق با اصول زیباشناسی باشد که الان این‌جور نیست. الان شکل و قالب کتاب‌های درسی ما شکل جذابی ندارد. بنابراین، یکی از موضوعات مهم، مسئله‌ی کتاب درسی است. ۱۴۰۴/۲/۲۷
رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان: بعضی از این حرفهایی که در این سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه مطرح شد لایق جواب دادن نیست اصلاً این‌قدر سطح حرف پایین است که مایه‌ی سرافکندگی گوینده‌ی حرف و مایه‌ی سرافکندگی ملت آمریکاست،‌ آنها را کار نداریم؛ لکن یکی دو جمله را باید توجه بکنیم. ترامپ گفت که میخواهد از قدرت برای صلح استفاده کند، دروغ گفت. ایشان و مسئولان آمریکایی، دولتهای آمریکا از قدرت استفاده کردند برای قتل‌عام غزّه، برای جنگ‌افروزی در هرجایی که بتوانند، برای حمایت کردن از مزدوران خودشان، از قدرت این استفاده را کردند، کی از قدرت برای ایجاد صلح استفاده کردند؟
رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش ملّی بزرگداشت شهدای امدادگر: باطل ماندنی نیست، باطل رفتنی است، بلاشک، منتها باید اقدام کرد. این‌جور نیست که ما بنشینیم تماشا کنیم تا باطل خودش آب بشود و از بین برود؛ نه، اینکه خدای متعال باطل را رفتنی اعلام میکند، این یعنی اگر چنانچه در مقابلش ایستادی، مبارزه کردی، کار کردی، این ماندنی نیست، این قدرت بر مقاومت ندارد. وَ لَو قاتَلَكُمُ الَّذينَ كَفَروا لَوَلَّوُا الاَدبارَ ثُمَّ لا يَجِدونَ وَلِيًّا وَ لا نَصيرًا؛ شما اگر سینه سپر کردید، اگر ایستادید، بدون تردید او پشت خواهد کرد؛ امّا اگر شما یا نشستید یا روی خوش نشان دادید یا لبخند زدید یا فرار کردید یا او را به کارهایش تحسین کردید، نه، او از بین نمیرود، روزبه‌روز بیشتر هم پُرروتر خواهد شد. ۱۴۰۴/۲/۲۲
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره بزرگداشت ۳۱۰۰ شهید امدادگر دفاع مقدس و مقاومت که روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شده بود، عصر امروز، چهارشنبه ۱۴۰۴/۲/۲۴ در محل برگزاری این همایش در تهران منتشر شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح امروز در دیدار کارگران: سیاست‌های مغرضانه‌ای که امروز در دنیا علیه ملت‌ها به کار میرود؛ سعی می‌شود مسائل مربوط به فلسطین به فراموشی سپرده شود. نباید اجازه بدهند ملت‌های مسلمان؛ نباید اجازه بدهند. با شایعه‌های گوناگون، با حرف‌های گوناگون، با پیش آوردن مسائل جدید، حرفهای جدیدِ بی‌ربط، بی‌معنی، سعی می‌کنند ذهن‌ها را از مسئله فلسطین منصرف کنند. ذهن‌ها نباید از مسئله فلسطین منصرف بشود. جنایتی که رژیم صهیونیستی در غزه، در فلسطین انجام می‌دهد، چیزی نیست که قابل صرف نظر کردن باشد. همه‌ی دنیا باید در مقابلش بایستند. هم در مقابل خودِ رژیم صهیونیستی بایستند، هم در مقابل حامیان رژیم صهیونیستی بایستند... آمریکایی‌ها به معنای واقعی کلمه حمایت می‌کنند. حالا در عالم سیاست حرف‌هایی زده میشود، چیزهایی گفته میشود که ممکن است خلاف این را به ذهن‌ها متبادر کند اما واقعیت قضیه این نیست؛ واقعیت این است که ملت مظلوم فلسطین، مردم مظلوم غزه امروز فقط با رژیم صهیونیستی روبرو نیستند با آمریکا روبرویند با انگلیس روبرویند. ۱۴۰۴/۲/۲۰
۱۷