نگاهی به الزامات تحقق الگوی سوم زن «نه شرقی، نه غربی» 
انقلاب اسلامی ایران توانست الگوی تازه‌ای از زن را به دنیا معرفی کند. زنان ایرانی پس از انقلاب در سایه امنیت ایجادشده به واسطه اجرای قوانین اسلامی در جامعه توانستند با خیال آسوده به محیط‌های اجتماعی وارد شوند و به تحصیل و فعالیت‌های اجتماعی بپردازند. این در حالی است که در دوران پیش از انقلاب حضور اجتماعی زنان بسیار کمرنگ بود چراکه بسیاری از خانواده‌ها جامعه را برای حضور دختران‌شان چه در حوزه تحصیل، چه در حوزه کار و فعالیت‌های اجتماعی مناسب نمی‌دیدند و این مسئله مانع از آن می‌شد که زنان و دختران بتوانند در جامعه حضوری فعال داشته باشند. 
هشتم مارس یا «روز جهانی زن» یکی از تراژیک‌ترین مصادیق تاریخ مبارزات زنان غربی برای به دست آوردن حداقل‌های حق و حقوق‌شان است. ماجرای این روز از یک اعتراض آغاز می‌شود؛ اعتراض زنان کارگر کارخانه نساجی در نیویورک برای دریافت دستمزد برابر با مردان در ازای کار برابری که انجام می‌دهند!
نگاه جامعه‌شناسانه به پدیده زنان و دختران محجبه سوریه و ترکیه در زیر آوار  در گفتگو با جامعه‌شناس مذهبی 
 واکنش زنان و دختران محجبه‌ای که از زیر آوار‌های زلزله ترکیه و سوریه بیرون کشیده می‌شدند، موضوعی است که از منظر جامعه‌شناختی قابل بحث و بررسی است. زنان و دخترانی که حتی در زیر آوار هم پوششی کامل دارند یا مادری که بدون حجاب راضی نمی‌شود از زیر آوار بیرون بیاید یا دختر بچه‌ای سوری که وقتی از زیر آوار بیرون کشیده می‌شود، بابت نماز‌هایی که از او فوت شده اشک می‌ریزد. هیچ کدام از این زنان و دختران در شرایطی نیستند که بخواهند به دینداری تظاهر کنند و به خصوص در کشور لائیکی همچون ترکیه تظاهر به دینداری ارزش محسوب نمی‌شود! پس این ماجرا بخشی به زمینه‌های فطری انسان بازمی‌گردد و بخشی دیگر نیازمند واکاوی‌های انسان‌شناختی، جامعه‌شناختی و مردم‌شناختی است. با دکتر سیدامیرعباس عبداللهی، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه همکلام می‌شویم تا این پدیده را از منظر جامعه‌شناختی بررسی کنیم. 
 کبری فرشچی 
تصور کن ساعت‌ها زیر آوار باشی و کم‌کم بارقه‌های امید به نجات از چنین شرایطی در درون وجودت رو به خاموشی بگذارد. نگرانی از پس لرزه‌هایی که هر آن ممکن است کارت را تمام کند و پایانی دردناک برای زندگی‌ات باشد
گفت‌وگوی «جوان» با دکتر لیلا ثمنی، عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)
تفاوت نگاه اسلام به زن از نقاط قوت و از جمله موضوعاتی است که دست ما را برای مطالبه از غرب در حوزه زنان باز می‌گذارد. اسلام نگاهی انسانی به زن و مرد دارد و از این منظر هیچ تفاوتی میان آن‌ها قائل نیست. اما در عین حال خلقت زن و مرد با هم تفاوت‌هایی دارد و زن و مرد مکمل یکدیگرند.
«خاطرات سفیر» بیان چالش‌های یک بانوی مسلمان و دانشجوی ممتاز ایرانی در فرانسه 
کتاب «خاطرات سفیر» خاطرات خانم نیلوفر شادمهری و شامل بیان چالش‌هایی است که یک بانوی مسلمان به عنوان دانشجوی ممتاز ایرانی در فرانسه با آن مواجه شده است. 
گاهی وقت‌ها فقط یک هم‌جنس می‌تواند به هم‌جنس خودش آرامش بدهد. مواقع بیماری یا مصدومیت و مجروحیت یکی از این وقت‌هاست.
رسوایی نژادپرستی و خفقان در کشور مدعی آزادی و حقوق بشر
«ایلهان عمر» نماینده زن سیاهپوست کنگره امریکا از کمیته روابط خارجی به دلیل انتقاد از اسرائیل اخراج شد تا «آزادی بیان» به سبک امریکایی را به تصویر بکشد. مجلس نمایندگان امریکا ایلهان عمر، نماینده دموکرات را به دلیل اظهارات او درباره اسرائیل از عضویت در کمیته امور خارجی اخراج کرد. به گزارش شبکه سی‌ان‌ان، برکناری خانم عمر با ۲۱۸ رأی جمهوری‌خواهانی که از بعد از انتخابات میاندوره‌ای کنگره اکثریت مجلس نمایندگان را دوباره به دست گرفته‌اند، عملی شد، ۲۱۱ نماینده مخالف این پیشنهاد بودند. ایلهان در این ماجرا خودش معتقد است: «انگیزه‌های نژادی» باعث این ماجرا شده و دموکرات‌ها هم مسئله را «انتقام‌گیری» از حزب رقیب خوانده‌اند. 
مقایسه‌ای میان وضعیت زنان در دوران قبل و بعد از انقلاب 
در حالی که انقلاب اسلامی با مشارکت و حضور اثرگذار زنان در مبارزات علیه رژیم ستمشاهی همراه بود و زنان نقش بی‌بدیلی در پیروزی انقلاب داشتند، اما متقابلاً انقلاب نیز خدمات قابل توجهی را به قشر بانوان داشت و شاهد رشد و شکوفایی آنان بودیم. 
۱۰