مروری بر کتاب «طلاق» نوشته دکتر باقر ساروخانی
دکتر باقر ساروخانی یکی از چهره‌های پیشکسوت جامعه‌شناسی ایران است که مطالعات عمیق و گسترده‌ای در زمینه آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق داشته است. کتاب «طلاق» وی نیز جزو اولین تألیفات جامع در این زمینه است که در ایران منتشر شده و نگاهی علمی به این آسیب اجتماعی داشته است.
آیا می‌دانیم زیر پوست شهر چه می‌گذرد؟
زیر پوست جامعه چه می‌گذرد؟ نگاهی گذرا به بیرونی‌ترین لایه اجتماعی در سطح شهر و کشور ما را با واقعیت‌های تلخی مواجه می‌سازد.
گام دوم انقلاب و راهکار‌های مواجهه با آسیب‌های اجتماعی در گفتگو با دکتر مجید کاشانی، جامعه‌شناس
اولین اقدامی که باید بشود بحث عدالت قضایی و عدالت توزیعی در جامعه است. در گام دوم انقلاب باید مردم حس کنند در برابر قانون و حتی در همان مضیقه‌هایی که هست مساوی هستند. در حوزه قضایی مردم انتظار دارند با جدیت تمام و با اهتمام و پاک‌دستی با قضاتی مواجه شوند که بسیار عادلانه قضاوت و از این رهگذر، از سرمایه ملی پاسداری می‌کنند.
رویکرد دلسوزانه به درمان آسیب‌های اجتماعی
جامعه همچون خانواده‌ای بزرگ است که آسیب رسیدن به یکی از اجزای این خانواده می‌تواند تمام خانواده را درگیر کند. شاید هم بتوان جامعه را همچون یک ارگانیسم زنده تصور کرد که اگر یکی از بخش‌های آن با ویروسی مواجه شود این ویروس و این بیماری می‌تواند به تمام بخش‌های دیگر تسری یابد
احیای معنویت و معرفی اسوه‌های اخلاق کلید کاهش آسیب‌های اجتماعی
بر اساس کلام رهبری باید بدانیم که زیربنای ساختمان نظام اسلامی و فلسفه اصلی تشکیل حکومت اسلامی ترویج و تقویت معنویت و اخلاق‌مداری در وجود انسان‌ها است.
گام دوم و پیشنهاد‌هایی برای حل آسیب‌های اجتماعی
انقلاب اسلامی با همه فراز‌ها و فرود‌ها و همه خوشی‌ها و تلخی‌ها، به ۴۰ سالگی دوم قدم گذاشت. انقلاب اسلامی که به دنبال تمدن‌سازی اسلامی و پیشرفت همه‌جانبه و زمینه‌سازی برای ظهور است، ممکن است در مسیر خود دچار لغزش‌ها و خطا‌هایی نیز باشد.
دکتر مجید ابهری، آسیب‌شناس اجتماعی در گفتگو با «جوان»:
امید همه نخبگان و دلسوزان به اجرای بیانات و نکات حیاتی بسیار ارزنده ایشان در بیانیه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی است که در آن پیشگیری به عنوان اصل اساسی در بحث آسیب‌های اجتماعی مطرح شده و کنترل و مقابله با توجه به مهندسی فرهنگی و با هدف شناسایی مکانیسم‌های تهاجمی دشمن در مرحله دوم مورد تأکید قرار گرفته است.
آسیب‌های غفلت از آموزه‌های دینی در تحلیل آسیب‌های اجتماعی
یکی از ابعاد پیچیدگی مسائل و آسیب‌های اجتماعی، عدم اتفاق نظر بین صاحب‌نظران در خصوص ابعاد آن مسئله است. بخشی از این عدم اتفاق نظر ناظر به علل شکل‌گیری یک آسیب، تقدم و تأخر علل و سلسله تأثیر روابط بین آنها، نحوه مداخله‌گری، ارائه راهکار و... است.
فرزندان‌مان را با برخورد‌های غلط به سمت مواد مخدر سوق ندهیم
اعتیاد مردان به پورنوگرافی، روابط زناشویی را نابود می‌کند
عادت به نظربازی از عوارض پورنوگرافی اینترنتی به شمار می‌رود. نظربازی یعنی وسواس نگاه آلوده به زنان که علاوه بر عوارض روانی، عوارض قانونی نیز محتمل است و در هر صورت نیاز به درمان روانپزشکی دارد. این بعد از موضوع در حقیقت دامان اجتماع را می‌گیرد و به نوعی آزار زنان محسوب می‌شود. به این روند بیمارگونه باید تغییر تدریجی نگرش و فکر مردان را به جنس مخالف اضافه کرد
۳