حمیدرضا‌شاه‌نظری
 تا چند روز دیگر ملت ایران رئیس‌جمهور جدیدی را انتخاب می‌کنند و اداره قوه مجریه را به او می‌سپارند. مرور انتخابات‌های متعدد ریاست جمهوری گذشته و عملکرد دولت‌های منبعث از آن، تجریبات گرانسنگی برای ملت ایران در بر دارد.
نامزد‌ها و هواداران در آزمون اخلاق انتخاباتی
در این حرکت عظیمی که انجام می‌گیرد، در رقابت‌های پیش روی انتخاباتی بین نامزدها، اخلاق حاکم باشد، بدگویی‌کردن، تهمت‌زدن، لجن‌پراکنی‌کردن، کمکی به پیشرفت کار‌ها نمی‌کند، به آبروی ملی هم لطمه می‌زند. صحنه انتخابات صحنه عزت و حماسه است، صحنه رقابت برای خدمت است، صحنه کش‌وواکش برای به دست آوردن قدرت نیست. برادرانی که وارد میدان مبارزه انتخاباتی و رقابت انتخاباتی می‌شوند، این را به‌عنوان یک وظیفه بدانند
گزارش جوان از دومین روز تبلیغات و نتایج یک نظرسنجی انتخاباتی 
بنابراین برای مردم مهم است که بدانند این شش مدعی کرسی پاستور چه تدبیری برای حل مشکلات اقتصادی دارند و برای پیشرفت کشور چه در چنته دارند؛ برنامه و راهبرد دارند یا اینکه تنها مجهز به کلی‌گویی و مشتی شعار هستند. 
محمدجواد اخوان
دولت شهید آیت‌الله رئیسی به رغم عمر نسبتاً کوتاه موفق شد به یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های حکمرانی کشور، یعنی گرفتاری ساختار اجرایی در میانه دوگانه‌های کاذب پایان دهد و بدین ترتیب ریل حکمرانی را اصلاح کند
هرچند برخی اعضای هیئت رئیسه جبهه اصلاحات از نخستین برنامه تلویزیونی نامزد این جبهه ابراز نارضایتی و آن را ضعیف و پایین‌تر از حد انتظار و شعاری ارزیابی کردند، اما به‌نظر می‌رسد آنان دنبال تعبیر خودشان در وجود نامزد هستند، نه تعبیر واقعی نامزد، آن‌گونه که هست
حسین عبداللهی‌فر
 «حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان است». این فرازی از سخنان مهم و راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سی و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی امام راحل (ره) است که از امکان حماسه‌سازی ملت ایران در انتخابات آینده خبر می‌دهد.
حسن رشوند
 تقریباً در همه نظام‌های سیاسی که با ساختار حزبی پیش می‌روند، برای معرفی یک نامزد، این سازوکار تشکیلاتی است که فرد را مشخص و معرفی می‌کند. وقتی هم که نامزد مورد نظر معرفی شد همه اعضای حزب از «کوچک و بزرگ»، از «نامدار و غیر نامدار» موظف به رعایت این سازوکار هستند.
اصلاح‌طلبان و افرادی مثل عبدی چرا از همین‌حالا پیروزی نامزد خود را در مرحله اول قطعی می‌دانند؟! اگر می‌دانند که نمی‌توانند با پزشکیان ساختار‌ها را زیرورو کنند، همچنان‌که با خاتمی و روحانی نتوانستند و فقط انتظار شکست او را می‌کشند، ولی به دلیل دیگری از همین‌حالا پیروزی قطعی او را وعده می‌دهند، این دلیل چیزی نیست جز دعوت به یک فتنه دیگر! این رفتار‌ها بیشتر از هرچیز نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان به اقلیت‌بودن خود باور دارند! اگر اکثریت هستید و مردم به شما اعتماد می‌کنند و اگر قدرت اقناع مردم و کشیدن آنان به عرصه انتخابات را دارید، دو هفته دیگر دندان روی جگر بگذارید و با رئیس‌جمهوری که منتخب اکثریت است، به کابین جشن و سرور بروید. چرا از همین‌حالا اسم رمز تقلب و آَشوب می‌دهید؟! این رسم اکثریتی عاقل، هوشمند و متکی به خود نیست!
یک نکته بسیار لطیف مدیریتی در این بیان وجود دارد که مدیریت اسلامی را در میان دیگر کشور‌های جهان ممتاز و خواستنی جلوه می‌دهد چراکه حضور مدیران جامعه اسلامی در غیر جایگاه مردمی از نوع خداپسندانه نیست و قطعاً و بلاشک عامل تنگنا‌های اقتصادی را فراهم می‌کند، همچنانکه کرده است. 
سیدعبدالله متولیان
شورای نگهبان در مهلت قانونی از میان ۸۰ نفر نامزد ثبت نام کرده برای ریاست‌جمهوری چهاردهم، صلاحیت شش نفر از آنان را احراز و به وزارت کشور اعلام کرد
۴