سرویس ایران جوان آنلاین: سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن شیر به صورت سنتی و صنعتی در استان آذربایجانشرقی تولید میشود.
حبیب شریفیان معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تولید سالانه ۵۵۰ هزار تن شیر در این استان گفت: تولید شیر سنتی در کشور و استان آذربایجان شرقی بیشتر صنعتی بوده و ۷۰ درصد شیر تولیدی به صورت سنتی و ۳۰ درصد آن به صورت صنعتی در استان تولید میشود. وی افزود: سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن لبنیات اعم از شیر پاستوریزه و سایر مواد لبنی در استان تولید میشود. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به موضوع لبنیات و مصرف در جامعه و چرخه تولید و فرآوری مواد لبنی، ادامه داد: در سالهای گذشته حمایتهای بیرویه، تخصیص وامهای کم بهره و حتی وامهای ارزی به رشد بیرویه صنایع لبنی دامن زده است، چراکه وقتی ظرفیت فرآوری بیش از تولیدات باشد باعث بروز مشکلات و چالشهای متعددی در این زمینه خواهد شد. شریفیان گفت: اگر تولیدکنندگان لبنیات استان در قالب زنجیره ارزش و زنجیره تولید فعالیت کنند، تأمین مالی زنجیره ارزش و زنجیره تولید خواهد توانست تمام واحدها و حلقههای تولید را پشتیبانی و حمایت کند. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه واحدهای تولید مواد لبنی در سطح استان به صورت جزیرهای عمل میکنند، ادامه داد: هر سال نزدیک به ۵ هزار میلیارد ریال یارانه به زیربخش دام در استان آذربایجان شرقی اختصاص مییابد، که این یارانهها در قالب زنجیره ارزش و تولید مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرند. وی به تولیدکنندگان صنایع لبنی توصیه کرد تا با تشکیل زنجیرههایی در قالب تشکلهای تولیدی اعم از اتحادیه دامداران، انجمن صنایع تبدیلی و کارخانجات خوراک دام نسبت به تولید و فرآوری مواد لبنی اقدام کنند تا هم قیمت تمام شده محصولات افزایش نیابد و هم محصولات تولیدی تقاضا محور و اقتصادی باشد.