کد خبر: 988413
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۵
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه کشورمان شش ماهواره آماده پرتاب دارد، گفت: یکی از برنامه‌های مهم این سازمان این است که در سال آینده بتوانیم فرآیند پرتاب ماهواره‌ها را طی کنیم.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران گفت: از نظر بودجه برای پرتاب ماهواره‌ها با مشکلی مواجه نخواهیم بود و با استفاده از تمام ظرفیت‌های سرمایه‌ای ملی و سرمایه‌گذاران خطرپذیر در فعالیت‌های فضایی بهره‌مند خواهیم شد. براری تصریح کرد: ماهواره پارس ۱ از سوی پژوهشگاه فضایی ایران اکنون در حال تکمیل شدن است. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که این سازمان به دنبال ایده‌های جریان‌ساز بوده و از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی درخواست می‌کنم طرح‌های جدید خود را در حوزه اکتشافات فضایی به این سازمان بدهند. وی اضافه کرد: سازمان فضایی از شهریور امسال تاکنون تست‌های مختلف تحویل‌گیری را روی ماهواره‌ها انجام داده است. این سازمان در حال توسعه مراکز فضایی و زیرساخت‌های زمینی در مناطق مختلف کشور است. هم‌اکنون ماهواره پارس ۱ از سوی پژوهشگاه طراحی و مراحل پایانی ساخت خود را طی می‌کند. در همین زمینه، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز از امضای قرارداد با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای طراحی و ساخت ماهواره دوم این دانشگاه خبر داد و گفت: براساس توافقات انجام شده، قرار است ماهواره‌ای از نوع سنجشی و با دقت یک متر از سوی محققان این دانشگاه طراحی و ساخته شود و اعتبارات اولیه آن در نظر گرفته شده است. سیداحمد معتمدی با اشاره به تجربه طراحی و ساخت ماهواره پیام دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: عملکرد ماهواره پیام بسیار مثبت بود. معتمدی اظهار کرد: در همان روز پرتاب ماهواره پیام، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر ساخت ماهواره دیگری در این دانشگاه تأکید کرد. در سناریوی پیشنهادی برای این ماهواره موضوع استفاده از فناوری‌های نوین و رسیدن به قدرت تفکیک یک متر مطرح بود، با مذاکراتی که با وزیر ارتباطات شد و براساس برنامه‌های این وزارتخانه برای توسعه فناوری‌های فضایی، این سناریو مورد تأیید قرار گرفت.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه طراحی و ساخت ماهواره با دقت یک متر و با استفاده از فناوری‌های نوین، کلاس ماهواره و سطح بلوغ فناوری را ارتقا خواهد داد، گفت: مدار این ماهواره ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری است. معتمدی، فاز اول این پروژه را اجرای طراحی مفهومی و چهار حوزه توسعه فناوری ماهواره دانست و اظهار کرد: ماهواره‌ای که بر اساس این قرارداد قرار است ساخته شود، از نوع ماهواره‌های سنجشی با دقت یک‌متر است که مأموریت اصلی آن تصویربرداری خواهد بود.

گفتنی است ماهواره پیام که پیش از این از سوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و ساخته شده بود، قرار بود در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار بگیرد و برای منظور‌های مختلف به کار رود، اما در روز پرتاب نتوانست در مدارش قرار بگیرد و سقوط کرد. رئیس دانشگاه امیرکبیر اذعان کرد، ماهواره پیام به مدت ۳۰۰ ثانیه در مدار قرار گرفت. وی اشاره کرد، حتی ممکن است ماهواره بیش از شش دقیقه در مدار قرار گرفته باشد، چون ماهواره همواره در دید آنتن نیست، علت موفق نشدن کامل پروژه هم نداشتن سرعت اولیه لازم، یعنی سرعتی حدود ۸ کیلومتر بر ثانیه عنوان شد. طراحی این ماهواره از سال ۸۴ آغاز شد و ساخت آن حداقل پنج سال طول کشید. هزینه ساخت ماهواره پیام در این مدت زمان ۱۰ میلیارد تومان اعلام شد. دقت تصویربرداری (رزولوشن) این ماهواره ۴۵ متر بود. این ماهواره با وزن ۱۰۰ کیلوگرم از سری میکرو ماهواره‌ها بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار