کد خبر: 974368
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۹
«قیمت هر کیلو رب در بازار نباید بیش از ۱۲ هزار تومان باشد، اما در بازار بیش از ۱۶ هزار تومان به فروش می‌رود و ما هم دلیلش را نمی‌دانیم». این صحبت‌های رئیس گروه صنایع تبدیلی محصولات زراعی وزارت جهاد کشاورزی است.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: مخاطبان «فارس من» با طرح سوژه‌ای در فارس به بالا بودن قیمت رب در بازار اعتراض کرده‌اند که قیمت رب با قیمت گوجه فرنگی که مواد اولیه تولید این محصول است، تطابقی ندارد و خواستار تعدیل قیمت رب در بازار شده‌اند. مخاطبان اعلام کردند «با توجه به فراوانی محصول گوجه فرنگی و فراوانی این محصول باز هم شرکت‌های تولید‌کننده رب قیمت این ماده را پایین نمی‌آورند و یک قوطی ۸۰۰ گرمی این محصول حدود ۱۸ هزار تومان عرضه می‌کنند. از سازمان‌های نظارتی و حمایت از مصرف‌کننده انتظار می‌رود به این موضوع ورود کرده قیمت رب گوجه‌فرنگی را تعدیل بکنند.»

برای بررسی این موضوع با مسیح انصاری، رئیس گروه صنایع تبدیلی محصولات زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفتگو کردیم تا نظر کارشناسی وی را درباره آنالیز قیمت رب گوجه‌فرنگی بدانیم و معلوم شود که آیا قیمت رب در بازار چه میزان انحراف از قیمت کارشناسی دارد. انصاری گفت: «طبق بررسی‌های کارشناسی که انجام دادیم هر یک قوطی رب گوجه فرنگی ۸۰۰ گرمی با احتساب سود فروشنده نباید بیش از ۱۲ هزار تومان باشد، اما قیمت در بازار بیش از ۱۶ هزار تومان به فروش می‌رود و ما هم دلیلش را نمی‌دانیم.» هزینه‌های مواد اولیه یا همان گوجه فرنگی، سود فروشنده، هزینه تبلیغات، بسته‌بندی، دستمزد، هزینه کارتن، قوطی، در و آنالیز قیمت رب محاسبه شده‌است. وی ادمه داد: هر یک کیلوگرم رب از ۵ کیلوگرم گوجه‌فرنگی به‌دست می‌آید که اگر هر کیلو گوجه ربی را ۷۰۰ تومان حساب کنیم هزینه مواد اولیه یک کیلو رب که اصلی‌ترین هزینه است ۳۵۰۰ تومان خواهد شد. در حقیقت اصلی‌ترین هزینه رب مواد اولیه یا گوجه‌فرنگی است که تنها ۳۵۰۰ تومان هزینه دارد و اگر قیمت رب در بازار را ۱۶ هزار تومان در نظر بگیریم ۱۲۵۰۰ تومان برای هزینه قوطی، کارگری و دستمزد و سود فروشنده می‌ماند که ظاهراً رقم بالاتری است. یعنی کارشناسان وزارت جهاد هم در نظر کارشناسی خود برای تعیین قیمت رب دست بالا گرفته‌اند. رئیس گروه صنایع تبدیلی محصولات زراعی وزارت جهاد کشاورزی تأکید می‌کند که قیمت‌ها در بازار بسیار بالاتر از نظر کارشناسی وزارت جهاد است و تخفیف‌های ۴۰ درصدی که فروشگاه‌ها می‌دهند خود بیانگر این مسئله است که آن‌ها از فروش خود سود خوبی دارند که حاضر هستند چنین تخفیفات درشتی هم بدهند.

به گفته انصاری، آنالیز قیمتی که وزارت جهاد انجام داده با بریکس ۲۷ درصد بوده در حالی‌که قیمت رب بازار بریکس ۲۵ درصد دارند، وی با بیان اینکه وزارت جهاد مسئولیت قیمت‌گذاری ندارد، گفت: قیمت رب در بازار را باید از مسئولان قیمت‌گذار در این حوزه سؤال کرد و آن‌ها باید پاسخ بدهند که چرا قیمت رب در بازار از قیمت‌های کارشناس فاصله دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار