کد خبر: 971559
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در اولین نشست سیاستگذاری «چهارمین همایش ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» با تأکید بر اولویت مدیریت مصرف انرژی در ساختمان ها، از صدور شناسنامه انرژی ساختمان درآینده نزدیک خبر داد.
به گزارش جوان آنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، این نشست با حضور عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری، مهدی صالحی مدیر کل معماری و ساختمان، شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، بهروز محمدکاری رئیس بخش انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، محمود گلابچی استاد دانشگاه و جمعی از کارشناسان نهاد‌های دولتی و خصوصی در حوزه انرژی برگزار شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص نقش شهرداری در زمینه ساخت ساختمان‌های پایدار و سبز گفت: شهرداری یکی از ارکان مهم نظارت بر ساخت و ساز و تهیه نقشه‌های درست ساختمانی است.
عبدالرضا گلپایگانی افزود: اگر این مراحل با هماهنگی نهاد‌های تدوین کننده قوانین و ضوابط و مقررات و نهاد‌های مجری و ناظر صورت بگیرد، موفقیت آمیز خواهد بود.
وی افزود: این مجموعه‌ها اگر به صورت پیوسته با هم برای دستیابی به هدف احداث ساختمان‌های پایدار فعالیت کنند، موفقیت آن‌ها حتمی است؛ اما اگر به‌صورت جدا از هم و منفرد عمل کنند، در این زمینه موفق نخواهیم بود.
گلپایگانی در ادامه تأکید کرد: در سال‌های گذشته نیز بحث صرفه‌جویی در مصرف انرژی، معماری پایدار و نیز ساختمان سبز مطرح شد و جستار‌ها و پژوهش‌های زیادی در این زمینه انجام گرفت که نتایجی هم داشته، اما آنچه که باید در عمل اتفاق می‌افتاد، تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه در ساختمان‌های ما اتلاف انرژی بسیار بالاتر از حد استاندارد‌های جهانی است، یادآور شد: با مقایسه میزان مصرف انرژی در کشورمان با کشور‌های دیگر، می‌بینیم میزان مصرف ما به‌اندازه میزان مصرف انرژی در کشور چین با یک میلیارد نفر جمعیت است.
وی در عین حال افزود: بنابراین جا دارد که همه نهاد‌ها به‌ویژه شهرداری به طور جدی روی این قضیه کار کنند.
گلپایگانی تأکید کرد: باید به سمتی برویم که مصرف انرژی در کشور منطقی شود و سرمایه‌های ملی راکمتر اتلاف کنیم بر این اساس مدیریت مصرف بهینه انرژی در ساختمان‌ها و صدور شناسنامه انرژی در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین در خصوص تأثیر صدور برچسب انرژی ساختمان در دستیابی به ساختمان‌های پایدار گفت: از دهه ۸۰ مشوق‌هایی در زمینه بهینه‌سازی مصرف سوخت در ساختمان‌ها ارائه و استاندارد‌هایی برای ساختمان‌ها تدوین شد.
گلپایگانی افزود: بر اساس این استانداردها، قرار بود ساختمان‌ها برچسب انرژی داشته باشند و مطابق با رعایت ضوابط و مقررات، به سازندگان و بهره‌برداران تخفیف داده شود، اما این امر چندان عملیاتی نشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران خاطر نشان کرد: اینکه شهرداری به‌تن‌هایی وارد این حوزه شود و ساختمان‌ها را از نظر میزان مصرف انرژی درجه‌بندی کند، به‌تن‌هایی کفایت نمی‌کند.

رفع موانع بهینه سازی مصرف انرژی
در این نشست همچنین محمود گلابچی با بیان اینکه در چهارمین همایش ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی نباید تکرار مباحث مطرح شده در همایش‌های قبلی باشد، گفت: تردیدی نیست که ما باید به سمت ساختمان‌های پایدار، بهینه شدن مصرف انرژی و حفظ محیط زیست برویم و به ضرورت این موضوع پی برده ایم.
وی تأکید کرد: ما اکنون باید به بررسی موانع و آسیب‌هایی که موجب به سرانجام نرسیدن هدف شده بپردازیم.
وی بأ تاکید بر ضرورت ورود جدی شهرداری به این مسئله گفت: در زمینه اجرای برچسب انرژی ساختمان و ضوابط موجود در بخش بهینه سازی مصرف انرژی در کشور اقدامات عملی و اجرایی صورت نگرفته و کاربردی نشده است.
گلابچی گفت: تمامی نهاد‌های مسئول و سیاستگذار باید در این همایش دعوت تا چارچوبی تعریف شود و دستگاه‌های ذیربط در آن چارچوب عمل کنند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اهداف و الزامات باید در این مسیر مشخص شود، گفت: شهرداری بیش از هر نهاد و سازمانی می‌تواند این آرزوی متخصصان حوزه انرژی را عملیاتی کند و در کاهش مصرف انرژی موثر باشد و باید شرایط پیاده سازی این هدف فراهم شود.
گلابچی با بیان اینکه موضوع مصرف بهینه انرژی باید در دانشگاه‌ها به طور جدی پیگیری شود، گفت: اجزای عملیاتی شدن این هدف را باید پیگیری و موارد اصلاحی را شناسایی کنیم.
وی گفت: همه ما شعار‌های روشن فکرانه در خصوص بهینه سازی مبحث انرژی می‌دهیم، اما عزمی برای عملیاتی شدن این شعار‌ها وجود ندارد و نیاز به نظامی برای ممیزی کردن بحث انرژی است تا بتوانیم گام‌های بلندی برای تحقق این هدف برداریم.

گلابچی یادآور شد: امروز در نظام آموزشگاهی باید تلاش بسیاری شود و فقط سازمان نظام مهندسی در آزمون‌های خود به این موضوع نپردازد، بلکه در دانشگاه‌ها نیز تلاش‌هایی درخصوص پایداری و مصرف بهینه انرژی انجام گیرد.

در این نشست مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: از سوی این اداره تمام مولفه‌های ساختمان پایدار از جمله بهینه سازی مصرف انرژی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، مدیریت پسماند و پساب و... مشخص شده و این مولفه‌ها می‌تواند در زمینه شناسایی ساختمان‌های سبز موثر باشد.
انصاری با اعلام اینکه ما به دنبال شناسایی ساختمان‌های تحت تملک شهرداری برای بهینه سازی انرژی هستیم، افزود: پیشنهاد ما این است که در ۲۲ منطقه شهرداری تهران، ۲۲ مالک یا سازنده دوستدار محیط زیست که مولفه‌های مبحث انرژی را در ساخت و ساز‌های خود رعایت می‌کنند، شناسایی و تقدیر شوند.
وی افزود: نیاز است بسته تشویقی و آموزش یا ابزار قانونی بازدارنده ارائه شود تا تعداد دوستداران محیط زیست گسترش پیدا کند.
انصاری همچنین با بیان اینکه مدیریت مصرف انرژی و آب در شهرداری تهران جزء اولویت‌های اداره کل محیط زیست است، یادآور شد: در سیاست‌های کلان کشور توجه به محیط زیست یک نیاز و ضرورت است و پررنگ شدن مباحث محیط زیستی در برنامه سوم مدیریت شهری با جدیت دنبال می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به منابع محدود باید در زمینه اصلاح فرآیند‌های مصرف برنامه ریزی شود تا موجب صرفه جویی در هزینه‌های مدیریت شهری شود.

رئیس بخش انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: یکی از کار‌های مهم در زمینه انرژی که ثمره آن نهایی شده است، ویرایش جدید مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است.
بهروز محمدکاری با بیان این مطلب افزود: در این راستا از متخصصان حوزه انرژی دعوت می‌شود در زمینه اصلاح این مبحث به ما کمک کنند و تا یک ماه و نیم آینده ویرایش جدید آن را برای تصویب نهایی می‌فرستیم.
وی افزود: هدف این است که در چارچوب سیاست‌های آینده الزامات زیست محیطی را پیاده سازی کنیم و امیدواریم که این کار‌ها به سندی تبدیل شود که بتوانیم به صنعت ساختمان تعمیم دهیم.
وی همچنین با انتقاد از عملیاتی نشدن برچسب انرژی ساختان در سال‌های اخیر گفت: موضوع مهمی که از یک ماه دیگر شروع می‌شود، این است که با سازمان نظام مهندسی هماهنگ کرده ایم و مهندسانی را می‌خواهیم تربیت کنیم و هدف ما این است که تخصص تعمیم پیدا کند و همه استان‌ها متخصصانی را در بخش انرژی آموزش دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار