کد خبر: 969639
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۰
مدیرکل سازمان استاندارد در واکنش به گندم‌های آلوده به ضایعات:
در‌حالی‌که شرکت بازرگانی دولتی خبر آلوده بودن گندم را به ضایعات تکذیب کرده است، مدیرکل سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه توری گندم مورد استفاده در فرایند خرید تضمینی گندم با استاندارد ملی ایران انطباق ندارد
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: در‌حالی‌که شرکت بازرگانی دولتی خبر آلوده بودن گندم را به ضایعات تکذیب کرده است، مدیرکل سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه توری گندم مورد استفاده در فرایند خرید تضمینی گندم با استاندارد ملی ایران انطباق ندارد؛ از ورود کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای بررسی کیفیت گندم خبر داد.
دو روز پیش دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اعلام کرد: «فساد گسترده‌ای در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته است؛ به‌گونه‌ای‌که سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم به ارزش هزار میلیارد تومان به عنوان گندم، وارد پروسه خرید و فروش و تحویل گندم می‌شود.»

محمدرضا مرتضوی خاطر نشان کرد: «ما سه سال است که به وزیر جهاد‌کشاورزی هشدار داده و متذکر شده‌ایم که فساد گسترده‌ای در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته است، اما توجهی نمی‌شود... طبق قانون در فرایند خرید تضمینی گندم برای جلوگیری از تحویل ضایعات، شن و خاک همراه گندم، باید از توری استاندارد ۲۰۲ استفاده کنند، اما مسئولان مربوطه برای آنکه تخلف خودشان را بپوشانند، به جای استفاده از توری استاندارد از توری غیر‌استاندارد ۲۲ که ضایعات، شن و خاک را از خود عبور نمی‌دهد، در مراکز خرید گندم استفاده می‌کنند.»

به دنبال مطرح شدن این موضوع خبرنگار ایسنا برای پیگیری به یکی از کارخانه‌های آردسازی تهران مراجعه کرد که طبق مشاهدات میدانی صورت گرفته، در گندم‌های در حال تخلیه مقدار زیادی سنگ‌های درشت دیده شد که پس از عبور گندم از جک‌های تخلیه، این سنگ‌های درشت جدا شدند و برای ادامه روند پاکسازی که شامل پنج مرحله است، به مراکز پاکسازی فرستاده شدند و در هر کدام از این مراحل انواع ضایعات همچون شن، خاک، پنیرک، سنگ‌های ریز و درشت و... مشاهده و جداسازی شدند تا محموله گندم در انتهای فرایند برای آسیاب فرستاده شود.
طبق صحبت‌های مسئولان این کارخانه، هر محموله گندم دارای دو نوع آفت (ضایعات) مفید و غیر‌مفید است که ضایعات مفید شامل هر چیزی غیر از گندم است که قابلیت آسیابانی دارد، اما ارزش کیفی ندارد در‌حالی که ضایعات غیرمفید (کاه، کزل، سنگ و شن) ارزش آسیابانی ندارند.

در ادامه در آزمایشگاه این کارخانه میزان افت (ضایعات) گندم‌ها با دو توری استاندارد و غیراستاندارد (که متخلفان در فرایند خرید تضمینی گندم از آن استفاده می‌کنند) بررسی شد. نتیجه آزمایش نشان می‌دهد که میزان ضایعات خارج شده در این محموله گندم از توری ۲*۲ حدود ۸/ ۳ درصد و در توری ۲۰*۲ حدود ۶ درصد است و در مجموع نیز گندم‌های وارد شده از مراکز خرید به این کارخانه ۱۰ درصد ضایعات داشتند.

همچنین نمونه‌ای از گندم خریداری شده از خود کشاورزان در این آزمایش مورد بررسی قرار گرفت که ضایعات موجود در آن ۴ درصد بود؛ این موضوع نشان می‌دهد که مطابق اظهارات دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، این دلالان هستند که پس از خرید گندم از کشاورزان، آن را با ضایعات مخلوط کرده و به دولت می‌فروشند، در‌حالی‌که ضایعات موجود در گندم خریداری شده از کشاورزان، ضایعات به مراتب کمتری دارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد ایران درباره موضوع مطرح شده مبنی بر وجود ضایعاتی همچون شن و خاک در گندم خریداری شده از سوی دولت در فرایند خرید تضمینی گندم، اظهار کرد: «کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران پیشتر این موضوع را به ما اعلام کرده بود و سازمان ملی استاندارد دستورالعملی که توسط متولی اصلی خرید گندم تهیه شده بود را بررسی کرد که طبق نتیجه آن الک (توری) گندم با استاندارد ملی ایران انطباق نداشت و در پی این نتایج، در جلساتی از متولیان این بخش خواستیم که این موضوع را اصلاح کنند تا با استاندارد ملی ایران انطباق پیدا کند.»

وی افزود: «وقتی درجه الک با استاندارد ملی ایران انطباق نداشته باشد، می‌تواند کیفیت گندم تحویلی به کارخانه‌های آردسازی و کیفیت آرد تولید شده آن‌ها را پایین بیاورد.»
امینی با بیان اینکه اجرای استاندارد نیاز به اقدامات و زیرساخت‌هایی دارد، از ورود کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای بررسی کیفیت گندم خبر داد و تصریح کرد: «در جلساتی که امسال با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، متولیان خرید گندم و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود، مسئولان مربوطه وعده دادند شرایط لازم برای اجرای این استاندارد را فراهم کنند.»

کوتاهی در برخورد با فساد گندم، جرم محسوب می‌شود

یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در این خصوص گفت: «اگر حرف رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران درباره فساد در سیستم خرید تضمینی گندم صحت داشته باشد، از شخص وزیر جهاد کشاورزی تا پایین‌ترین سطوح مدیریتی این وزارت‌خانه مسئول هستند.» سید‌راضی نوری در گفتگو با ایسنا در‌باره سخنان رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اظهار داشت: «این شیطنت‌ها سابقه‌ای طولانی دارد. اگر حرف رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران صحت داشته باشد، از شخص وزیر جهاد تا پایین‌ترین سطوح مدیریتی این وزارتخانه مسئول هستند. مگر می‌شود که میلیارد‌ها تومان پول حرام به جیب کشاورز برود؟ این پول‌ها عاید افراد خاصی می‌شود. گویی وزارت جهادکشاورزی با موضوع گندم شوخی می‌کند. آن‌ها موظف هستند با خطاکاران برخورد کنند تا درس عبرتی برای دیگران شود.»
نوری به لزوم رسانه‌ای شدن چنین مطالبی تأکید کرد و گفت: «چناچه این گواهی‌ها و گفته رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران حقیقت داشته باشد، باید آن‌ها را به کمیسیون کشاورزی مجلس بفرستد. ما وظیفه داریم که وزارت جهاد‌کشاورزی و صمت و دستگاه‌های نظارتی را دعوت کنیم و از آن‌ها توضیح بخواهیم. آن‌ها باید پاسخگوی امنیت غذایی مردم باشند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار