کد خبر: 967147
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶
روحانی:
رئیس جمهور گفت: ما برای منافع ملی و استقلال خود می‌ایستیم و خسته نمی‌شویم و لذت هم می‌بریم و از همه ابزار‌ها نیز استفاده می‌کنیم.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در همایش دستاورد‌های دولت در توسعه زیرساخت‌های روستایی طی سخنانی اظهار کرد: امروز در شرایطی هستیم که در فشار دشمن بر ما راهی جز توسعه کشور و رونق و بالابردن تولید و همکاری بیشتر نداریم. البته دولت برای حل مشکلات از هیچ مسیری و طریقی کوتاهی و دریغ نمی‌کند و بنده معتقدم برای منافع ملی کشورمان از هر ابزاری باید استفاده کنیم و اگر بدانم به جلسه‌ای بروم و ملاقاتی کنم که کشور من آباد می‌شود و مشکلات مردم حل می‌شود دریغ نخواهم کرد و اصل منافع ملی ملت ماست.

وی افزود: الآن در شرایطی هستیم که یک سال است که شدیدترین تحریم‌ها را بر ما وارد کردند، در عین حالی که در برابر تحریم می‌ایستیم و مقابله به مثل می‌کنیم و تعهدات خود را در دو مرحله کاهش می‌دهیم و ممکن است باز کاهش دهیم، ولی دو ماه بین آن وقت می‌گذاریم تا فرصت دیپلماسی داشته باشیم. خواست مردم ما عزت و استقلال توأم با کاهش زحمت و فشار و یا توأم با رفاه است. اگر بخواهیم کشور را با فشار روی مردم اداره کنیم که این را هرکسی این‌طور بلد است. بله، دشمن داریم و او فشار می‌آورد، ولی ما باید بنشینیم و بگوییم می‌ایستیم؟ ما می‌ایستیم که به اهداف خود و عزت و منافع خود برسیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: جایی باید ایستاد که منافع برای ما داشته باشد و ما برای منافع ملی و استقلال خود می‌ایستیم و خسته نمی‌شویم و لذت هم می‌بریم و از همه ابزار‌ها نیز استفاده می‌کنیم. ممکن است کشتی ما را به‌غلط بگیرند و ما مذاکره می‌کنیم که آن را آزاد کنند و ممکن است ما هم از راه قانونی کشتی آن‌ها را بگیریم، باید با هر دو دست کار انجام داد، دست قدرت و دست دیپلماسی باید با هم باشد.

روحانی همچنین اظهار کرد: اشتباه می‌کنند کسانی که فکر می‌کنند یک دست بس است بلکه باید از هم قدرت نظامی و اقتصادی و فرهنگی و سیاسی استفاده کنیم؛ باید مذاکره کنیم و حرف بزنیم و راه‌حل پیدا کنیم و مشکل را حل کنیم. می‌گویند "از مذاکره با ۶ قدرت بزرگ چه‌سودی بردیم؟ "، برخی مثل اینکه پنبه در گوش خود دارند و هر کاری می‌کنیم این پنبه را درنمی‌آورند، می‌گویند "خاصیت مذاکره چه بود؟ "، بعد از مذاکره به‌جای ۱ میلیون بشکه نفت، بیش از ۲.۵ میلیون بشکه نفت صادر کردیم و میلیارد‌ها دلار پول برای کشور آوردیم و ماهی ۱ میلیارد پول حبس‌شده را آزاد کردیم، قطعنامه‌هایی را که آمریکا ۳۰ سال برای آن زحمت کشیده بود تخریب کردیم؛ مانند بتی که ابراهیم شکاند آن را شکستیم.

وی ادامه داد: وقتی شرکت‌ها می‌آمدند کسی چیزی نمی‌گفت، ولی وقتی می‌رفتند می‌گفتند "چرا رفت؟ "، آن وقت چشمانشان را بسته بودند. از کار هرکسی که در کشور خدمت‌گزاری می‌کند سپاسگزاری کنیم، این ناشکری است که اگر یک نهاد کار کند خوب است، ولی اگر نهاد دیگری کار کند بد است. در زمینه هسته‌ای دو قدم مهم برداشتیم و در عین حال مذاکره هم می‌کنیم؛ وزیر خارجه ما به پاریس می‌رود و می‌آید و مشورت می‌کند و دوباره به پاریس می‌رود و بعد از جلسه امروز نیز با مسئولین مربوطه مشورت و بحث داریم و ممکن است راهی را برویم که ۱۰۰ درصد موفق نباشد، جایی که احتمال موفقیت نه ۹۰ بلکه حتی ۱۰ درصد هم هست باید تلاش کنیم و جلو برویم، نباید فرصت‌ها را از دست بدهیم و باید تلاش کنیم البته در رأس کار‌های ما قدرت داخلی و تولید ملی است؛ تولید و قدرت ملی است که به ما فرصت می‌دهد با دنیا حرف بزنیم نه اینکه از این فرصت استفاده نکنیم.


رئیس‌جمهور همچنین در این همایش گفت: امروز روز پر نشاطی برای من و همه خادمان ملت به ویژه خادمان روستاییان عزیز ماست. به نظر من بعد از انقلاب اسلامی تفکر و دیدگاه جامعه نسبت به شهر و روستا تغییر کرد. در میان فاصله‌ها و یا شکاف‌های جامعه از لحاظ اجتماعی می‌بینیم که مرد و زن، ثروتمند و فقیر، با سواد و بی‌سواد و با مهارت و بی‌مهارت یکی از طبقه‌بندی‌ها بین شهر و روستا بود. روستایی بودن قبل از انقلاب توأم با خودکم‌بینی بود و شهری بودن و مخصوصا مرکزنشین‌بودن یک افتخار محسوب می‌شد.

روحانی با بیان اینکه این تفکر در جامعه قبل از انقلاب حاکم بود، ادامه داد: در جوامع و مجامع ما گویی شهری بر روستایی از لحاظ فکری، علمی و تمدنی برتری داشت، اما یکی از اصلاحاتی پیروزی انقلاب اسلامی در ذهن جامعه به وجود آورد یکسان بودن مردم روستا و شهری بود. این مسئله حتی بعد از انقلاب هم نوعی تقدس یافت که کسی بگوید من روستایی هستم و این نکته مهمی است. یک عامل مهاجرت از اینجا آغاز می‌شود که فرد فکر می‌کند اگر در شهر باشد جایگاه اجتماعی بلندتری دارد، امروز ابداً این تفکر در جامعه ما وجود ندارد.

وی افزود: مردم ما احساس می‌کنند که شهر و روستا و شمال و جنوب کشور نه‌تن‌ها از نظر قانون مساوی هستند بلکه از نظر منزلت اجماعی هم برابرند. همه احساس می‌کنیم که نسبت به روستا‌ها و آبادانی روستا‌ها وظیفه سنگینی بر دوش داریم. در سابق فاصله بین شهر و روستا زیاد بود، فرد شهرنشین از مراکز آموزش، بهداشت، فضای کسب و کار و رفاه بیشتر برخوردار بود و فردی که در روستا بود از این مزایا برکناربود.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: الان که برق، آب و گاز به وفور به روستا‌ها رسیده شاید فراموش کرده باشیم، ولی کسانی که در روستا‌ها زندگی کرده‌اند وقتی گفته می‌شد قرار است در روستایی برق بیاید، نشاطی برپا می‌شد. جاده معمولی نه بلکه جاده آسفالت یک آرزویی بزرگ بود که یک روستا به شهر از این طریق متصل شود. روستا‌هایی بودند که در ۴۰ سال گذشته اگر می‌خواستید به شهر متصل شوید در فصل‌هایی امکان آن وجود نداشت و در فصل‌هایی نیز خودرو‌های شاسی‌بلند امکان‌پذیر بود و جاده‌ای هم نبود.

روحانی با بیان اینکه اصلا گاز در ذهن مردم نبود و اگر نفت سفید هم می‌رسید خود یک معجزه بود، ادامه داد: سالی یکبار یک پزشک به روستا می‌رفت و روستا‌های ما از شهر‌ها جدا و شرایط زندگی در روستا سخت و در شهر‌ها تقریبا رفاه نسبی حاکم بود. انقلاب اسلامی این مسیر را برای ما هموار کرد، البته مقداری هم تکنولوژی این مسیر را فراهم کرده است البته گفته می‌شود کل دنیا دهکده جهانی و به تعبیری کل دنیا شده یک روستا شده و همه به هم متصل شدند.

وی اظهار کرد: در انتخابات‌ها می‌بینید که مردم در پای صندوق اولین علامت پیروزی را در انتخابات روستایی‌ها اعلام می‌کنند و در وقت غروب، اولین رای‌هایی که اعلام می‌شود برای روستا‌های کوچک است. ارتباطات و فرهنگ مردم آنچنان بین شهر و روستا متصل شده که روستایی همان درصد و گاهی آگاهانه‌تر از شهری رأی می‌دهد. آگاهی مردم روستای ما امروز به اندازه شهر و گاهی بالاتر از شهری‌هاست. بسیاری از استعداد‌ها در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ما از روستاییان هستند، اکثر مراجع تقلید بزرگ ما روستایی بوده و در دانشگاه‌ها نیز بسیاری از اساتید معروف روستایی بودند. روستا‌ها در مسیر بزرگی بعد از انقلاب قرار گرفتند و مشکلات مردم در روستا‌ها فراوان بود و باید خدمات وسیعی به مردم داده شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه کار عظیمی برای روستا‌ها از آغاز انقلاب انجام شده، خاطر نشان کرد: آن وقت جهاد روستایی خدمات بسیاری انجام داد و نیرو‌های انقلاب همه جا بودند و خدمت‌رسانی می‌کردند و بسیار افتخار می‌کنم که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم یکی از دستاورد‌های ما توسعه روستا‌ها بوده است، قبلا ه کار می‌شد، ولی از دولت یازدهم و دوازدهم سرعت بیشتری پیدا کرده است.۱۴ هزار روستا قبل از دولت یازدهم گازرسانی شده بود و امروز بیش از از ۱۴ هزار روستا در این مدت ۶ سال گازرسانی شده است. این نشان می‌دهد که تصمیمی حاکم بوده که در دولت یازدهم و دوازدهم خدمت به روستا به عنوان یک اولویت مدنظر قرار گرفته است.


روحانی تصریح کرد: در هر خدمتی نسبت به گذشته گاهی دو و یا پنج برابر و کار عظیمی صورت گرفته است. روستاییان برادران و خواهران ما، ایرانی و دارای حقوق برابرند، ولی اگر روستا‌ها را آباد نکنیم شهر‌ها را ویران کرده‌ایم. روستا اگر آباد نشود ناچار به مهاجرت به شهر می‌شود و حاشیه‌نشینی کنار شهر شروع می‌شود و منجر به تخریب شهر خواهد شد. تنها این نیست؛ اگر امنیت می‌خواهیم باید روستا‌ها را احیا و آباد کنیم، روستای آباد یک پایگاه بسیج و مقر نیروی انتظامی و پادگان ارتش و سپاه است و از کشور محافظت می‌کند. روستا‌های ما مرکز تولید هستند، اگر بناست تولید را بالا ببریم به ویژه در کشاورزی اعم از زراعت و دام، روستاییان ما تولیدگران بزرگ هستند.

وی خاطر نشان کرد: روستای ما امروز هم در زمین، هوا و فضای حقیقی و فضای مجازی متصل شده است. در روستا و یا شهر با یک تلفن همراه و با یک اینترنت پرسرعت به همه دنیا وصل هستید و خبر و عکس و فیلم را می‌بینید. کار بسیار بزرگی در زیر ساخت روستا‌ها از طریق تلفن، تلفن همراه و اینترنت انجام شده و روستایی ما امروز با اینترنت یک گردشگر اروپایی را به خانه خود دعوت کرده و محصول خود را به این وسیله معرفی می‌نماید. برای از بین بردن دلالی، استارتاپ‌ها ابزار مناسبی هستند و راهش فضای مجازی است. روستایی از خانه خود محصول را به هر بازاری که بخواهد می‌فروشد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: گفته می‌شود یک متر مکعب آب کمتر از یک کیلو محصول خشک تا قبل از سال ۹۲ می‌داده و امروز همین میزان آب حدود یک و نیم کیلو محصول خشک می‌دهد؛ این تحول در بذر و کشت پاییزه ایجاد شده است. می‌توانیم در تحولی که ایجاد می‌کنیم محصولات را بالابرده و آب کمتری مصرف نماییم و محصول بیشتری برداشت کنیم. با رساندن آب می‌توان زمین را توسعه داد، ولی باید کیفیت را بالا ببریم و محصولات را افزایش دهیم.

روحانی گفت: اینکه در دانه‌های روغنی در سه سال اخیر هرسال شتاب بالاتری پیدا کردیم و محصول ما نیم میلیون تن است و اینکه در گندم خودکفایی داریم نشان از تحول در بخش کشاورزی است. هیچ کشوری در دنیا نیست که مانند جمهوری اسلامی ایران که ۸۴ درصد مردم روستایی و نزدیک ۱۰۰ مردم شهری البته به استثنای سیستان و بلوچستان، از لوله کشی گاز به شبکه گاز متصل شده باشد و این کار بزرگی در این زمینه صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: میزان آب‌رسانی و برق‌رسانی در کشور ما با معیار‌های جهانی قابل مقایسه است. در راه، گاز، برق، آب آشامیدنی، بهداشت ودرمان، ارتباطات تلفن و تلفن همراه، فضای مجازی و تحولات کشاورزی و گردشگری کار بزرگی انجام شده است. امروز در برخی مناطق مهاجرت معکوس را می‌بینیم، زیرا در شهر ترافیک، آلودگی، سروصدا و گاهی ناامنی‌ها و مسائل اخلاقی وجود دارد، ولی روستا هوا، فضا و هم اعصاب فرد آرام‌تر است. برخی روستا‌ها مقصد گردشگری می‌شوند و گردگشری از طریق روستا‌ها به وجود آمده است.
منبع: تسنیم
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۴
0
0
بلاخره جناب روحانی متوجه شده ولی خیلی دیر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۵
0
0
جناب روحانی با آن ۲/۵بشکه در روز که صادر کردید چرا وضع مردم روز به روز بدتر شد؟!!! پول آن کجا رفت ؟!!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار