کد خبر: 961527
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۴
سوءاستفاده ۲ هزار میلیارد تومانی از خریداران ارز دیجیتال
بانک مرکزی در واکنش به گسترش تولید بیت‌کوین در کشور اعلام کرد: تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب می‌شود. بانک مرکزی در خصوص رمز ارز‌ها اطلاعیه‌ای جدید صادر کرد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: بانک مرکزی در واکنش به گسترش تولید بیت‌کوین در کشور اعلام کرد: تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب می‌شود. بانک مرکزی در خصوص رمز ارز‌ها اطلاعیه‌ای جدید صادر کرد.

در این اطلاعیه آمده است، با استناد به قانون پولی و بانکی کشور (مصوب سال ۱۳۵۱ و اصلاحات بعدی آن) که تولید و انتشار پول رایج و تعیین ابزار‌های پرداخت را در انحصار بانک مرکزی قرار داده است، این بانک ضمن تأکید مجدد به فعالان حوزه پولی و بانکی کشور مبنی بر رعایت و اجرای مصوبه مورخ ۰۹ /۱۰/ ۱۳۹۶ سی‌امین جلسه «شورای عالی مبارزه با پولشویی» در خصوص رمزارز‌ها و با اشاره به مخاطرات ناشی از معرفی و استفاده از رمزارزها، موارد و نکات زیر را به آگاهی می‌رساند:

۱- انتشار رمز ارز با پشتوانه ریال، طلا و فلزات گرانبها و انواع ارز در انحصار بانک مرکزی است.
۲- تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب می‌شود. بانک مرکزی حق پیگرد قانونی اشخاصی که با نادیده گرفتن مقررات، به ایجاد و اداره شبکه اقدام یا نسبت به آن تبلیغ می‌کنند را برای خود محفوظ می‌داند.
۳- هرگونه ضرر و زیان ناشی از فعالیت بر‌اساس شبکه‌های پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره‌ای بلوک و کسب و کار‌های مرتبط با آن، متوجه ناشر (ین)، پذیرنده (گان) یا متعاملان آن است.
۴- موضوع استخراج رمز ارز‌های جهان روا و شرایط آن در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است و پس از اتخاذ تصمیمات لازم، ضوابط آن مطابق با مقررات و مصوبه فوق ابلاغ می‌شود.
همچنین معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی از سوءاستفاده ۲هزار میلیارد تومانی از خریداران ارز دیجیتالی به‌دلیل عدم‌آشنایی با این فضا خبر داد.

به گزارش تسنیم، عباس آسوشه، معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی در مصاحبه با رادیو گفت: ارز دیجیتال باید پس از خرید در کیف الکترونیکی و تحت شرایط خاص نگهداری شود و از آنجا که این بازار غیرمحسوس می‌باشد و در ایران نیز قابلیت تبدیل به پول و کالا ندارد پس از گذشت چند ماه خریداران متوجه می‌شوند که سرمایه آن‌ها مورد سرقت و سوء‌استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: مبادله ارز دیجیتال در ایران غیر‌قانونی است و فقط برخی از صرافی‌ها به‌صورت غیرمجاز مبادرت به معامله می‌نمایند. عباس آسوشه از بررسی‌های دولت به‌منظور مبادله این ارز در کشور خبر داد و افزود: بیش از هشت ماه از دستور دولت به وزارت نیرو و بانک مرکزی به‌منظور بررسی زیرساخت‌های مبادله این ارز می‌گذرد و تاکنون تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.

وی در خصوص حمایت سایر کشور‌ها از این ارز گفت: ارز دیجیتال صرفاً بر مبنای عملیات ریاضی در برنامه‌های کامپیوتری و توسط نرم‌افزار‌های خاص و با فرآیند‌ها و الگوریتم‌های خاص تولید شده و هیچ پشتوانه مادی مانند طلا ندارد و بر این اساس مورد حمایت دولت‌ها قرار نمی‌گیرد، ولی برخی از کشور‌ها عرضه این ارز را در برخی از صرافی‌های بسیار دقیق، مجاز دانستند.
وی ارز مجازی را غیر‌قابل قیاس با شرکت‌های هرمی دانست و اضافه کرد: ارز دیجیتال براساس نرم‌افزار و قواعد و قانون ریاضی ایجاد می‌شود و هرگونه تبادل به تأیید کاوشگر می‌رسد که امکان رصد کل فضا برای کاربران میسر است، ولی در شرکت‌های هرمی افراد به بخش کوچکی از هرم وارد شده و دو نفر ما قبل از خود و بعد از خود را مشاهده می‌نمایند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار