کد خبر: 927691
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
یک پژوهشگر تاریخ در آستانه هفته ملی کودک:
نویسنده «افسانه تیرانداز جوان» آشنایی با میراث فرهنگی را عنصری مهم در کسب هویت فرهنگی کودکان دانست و عنوان کرد که ادبیات به عنوان ابزاری برای شناخت دنیای اطراف می‌تواند از این محتوای غنی سود ببرد.
یکی از موضوع‌های اصلی در هفته ملی کودک امسال که با شعار «آینده را باید ساخت» برگزار خواهد شد توجه به رابطه کودک با میراث فرهنگی است و روز ۱۵ مهر ۱۳۹۷ نیز با عنوان «کودک، محیط‌زیست و میراث فرهنگی» نامگذاری شده است. به این بهانه حمیدرضا شاه‌آبادی، پژوهشگر تاریخ و نویسنده کودک‌ونوجوان، به تاثیر متقابل ادبیات و میراث فرهنگی و نقش آن در پرورش نسل‌های آینده پرداخته است. نویسنده کتاب «انقلاب مشروطه» (مجموعه فکر ایرانی) با اشاره به اینکه بشر برای تفسیر دنیای اطراف و فهم محیطی که در آن زندگی می‌کند دست به داستان‌پردازی می‌زند، معتقد است داستان‌ها چکیده تجربه بشر از جهان اطرافند. به بیان شاه‌آبادی ادبیات از این جهت نقش مهمی برای شناخت هویت انسان‌ها دارد و ابزار مناسبی برای انتقال داشته‌های فرهنگی و تاریخی به نسل‌ها آینده به حساب می‌آید. او در این رابطه می‌گوید: استفاده از ادبیات در هویت‌بخشی به کودکان مفید است و میراث فرهنگی بستری است که می‌توان با کمک آن شاخصه‌های هویتی را پیدا و تفسیر کرد.
این پژوهشگر معتقد است، تلفیق ادبیات و میراث فرهنگی لازمه هویت‌سازی و پاسخ به سؤال‌های فرهنگی، اجتماعی و فلسفی کودک‌ونوجوان است. شاه آبادی همچنین معتقد است که رابطه میراث فرهنگی با ادبیات متقابل است و در عین اینکه می‌توان از طریق ادبیات میراث فرهنگی را به کودکان شناساند، تاریخ و میراث فرهنگی نیز می‌تواند باعث جذابیت آثار این حوزه و جذب بچه‌ها به مطالعه شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار