کد خبر: 199023
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۸۸ - ۰۶:۵۰
آب و هوا میان چین و آمریکا راکد ماند
نشست آب و هوایی کپنهاگ بعد از 12 روز تمام شد. اما به دلیل اختلافات اساسی بین کشورهای غنی و فقیر به نتیجه خاصی نرسید. اگرچه در پایان کشورهای غربی در توافقی پنهانی «معاهده کپنهاگ» را جایگزین معاهده پیشین کیوتو کردند اما توافق یک گروه گزینشی از رهبران کشورهای ثروتمند در تنظیم پیش‌نویس اجلاس سران، خشم بسیاری از نمایندگان شرکت کننده را به همراه داشت و حتی برخی از کشورهای در حال توسعه این معاهده را کودتا نامیدند.
کلودیا سالرنو کالدرا، نماینده ونزوئلا طی یک سخنرانی از تریبون اجلاس خطاب به لارس لوکه راسموسن، نخست‌وزیر دانمارک و رئیس کنفرانس گفت:‌ شما می‌خواهید این کودتا علیه سازمان ملل را تأیید کنید.
این نماینده ظاهرا‌ً با گشودن کف دست خونین خود افزود: آن دسته از ما که مایل به صحبت هستیم باید دست خود را ببریم وخون خود را بکشیم تا به ما برای این کار توجه شود.
یان فری نماینده تووالو جزیره‌ای در اقیانوس آرام که بیشترین خطرهای ناشی از گرمایش زمین متوجه کشورش است گفت:‌این توافق به منزله یک خیانت انجیلی است.
وی در میان تشویق حضار افزود: چنین به نظر می‌رسد که به ما 30 قطعه نقره پیشنهاد شده تا به مردم و آینده‌مان خیانت کنیم.
این نماینده تأکید کرد: آینده ما فروشی نیست. من متأسفم به شما اطلاع دهم که تووالو نمی‌تواند این سند را بپذیرد.
آنچه در کپنهاگ رخ داد، در واقع توافق بر سر متن پیش‌نویسی بود که بسیاری از کشورهای در حال توسعه و حتی خود کشورهای غنی هم به آن اعتقادی ندارند ولی اصرار آمریکا بر موضع خود و اینکه چین زیر بار تعهدات اجلاس نرفت، باعث شد کشورهای حاضر به یک متن حداقلی رأی بدهند، متنی که حتی با حداقل‌های مورد انتظار هم همخوانی نداشت.
ریانووستی در این باره نوشت: اعتراض برخی از کشورها مبنی بر اینکه بیانیه کپنهاگ به صورت پنهانی و عجولانه آماده شده است فضای اجلاس را به سمت بحران پیش برد.
شبکه خبری دویچه وله نیز گزارش کرد که سران و نمایندگان حاضر در نشست جهانی مبارزه با تغییرات آب و هوایی پس از مذاکرات بسیار جهت ارائه یک «بیانیه سیاسی» مشترک با یکدیگر به توافق رسیدند.
روزنامه سوییسی تاگس انسایگر دیروز در گزارشی تحت عنوان «پایان یک دیدار ناموفق در سطوح بالا در کینهاگ» در بخشی از انتقادهای جهانی از این نشست را بازتاب داده و نوشته است: دیتمیری مدودف، رئیس‌جمهور روسیه اولین مقام رسمی بود که جمعه شب مذاکرات اقلیمی در کپنهاگ را به قصد انتقاد ترک کرد.
این روزنامه به نقل از آکاردی دوروکوتیس، یکی از شرکت‌کنندگان روسی و مشاور امور اقلیمی مدودف نوشت: متأسفانه این سازمان به گونه‌ای است که نمی‌توان اقلیمی در آن حاصل کرد.
نشست ناقص کپنهاگ از انتقادهای صریح من موهان سینگ، نخست‌وزیر هند نیز مصون نماند. وی با بیان اینکه دستاورد اجلاس کپنهاگ کمتر از میزان مورد انتظار بود، آخرین روز اجلاس را روز سخت توصیف کرد.
موهان سینگ در سخنرانی روز جمعه خود ابراز امیدواری کرد که در سال‌های آینده کشورهای جهان بتوانند بر اختلافات خود درباره تغییرات آب و هوایی فایق آیند و توازنی را در جهت مبارزه و حل این معضل جهانی پیدا کنند.
رئیس‌جمهور برزیل نیز از نشست سران به 30 کشور بزرگ صنعتی دنیا انتقاد و با «توخالی» خواندن توافق به دست آمده تأکید کرد: کشورهای صنعتی با توجه به گازهای گلخانه‌ای زیادی که تولید کرده‌اند. مسؤولیت تاریخی در قبال تغییرات اقلیمی دارند فرستاده سودان به عنوان یکی از نمایندگان اصلی کشورهای در حال توسعه موسوم به جی 77، توافق اجلاس کپنهاگ را «فاجعه تاریخی‌» خواند و آمریکا و دانمارک را به لکدکوب کردن حقوق کشورهای فقیر و در حال توسعه توصیف کرد.
سودان همچنین طرح آمریکا درباره گرمایش زمین را «خودکشی دسته جمعی» نامید. این در حالی است که باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا با حمایت از توافق به دست آمده در کپنهاگ گفت: همه کشورها باید برای نجات کره زمین همکاری کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار