کد خبر: 1100101
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
سیدحسن جلایر، تهیه‌کننده اولین فیلم عاشورایی سینمای ایران:
حداقل کاری که در این سال‌ها می‌شد انجام دهند این بود که نسخه نگاتیو فیلم «سفیر» را پیدا یا دست‌کم مطالبه کنند. من امروز هیچ نسخه‌ای از این فیلم در اختیار ندارم و واقعاً در قبال این جنس بی‌توجهی‌ها هیچ پاسخی ندارم.

سیدحسن جلایر، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «سفیر» به‌عنوان اولین فیلم عاشورایی سینمای ایران با بیان این مطلب به مهر گفت: واقعاً بی‌اطلاعم که در این سال‌ها نسخه نگاتیو فیلم سفیر چه شده است و چطور می‌توان نسخه بهتری از این فیلم تهیه کرد. بی‌اعتنایی‌ها و کوتاهی‌های تلویزیون در این زمینه هم تازگی ندارد و همیشگی است.
وی در ادامه صحبت‌های خود گفت: من در سال۶۲ فیلمنامه «روز واقعه» را از بهرام بیضایی به قیمت ۶۰هزار تومان خریداری کردم و کار‌های مرتبط با تولید آن را هم آغاز کردیم. با هزار گرفتاری می‌خواستم کار دومم بعد از «سفیر» همین فیلم «روز واقعه» باشد، اما آنقدر مشکلات و موانع پیش آمد که این اتفاق رخ نداد. دوستان خودمان همان زمان می‌گفتند زود است که بخواهیم درباره مسائل دینی و مذهبی فیلم بسازیم، حتی برخی از زاویه دلسوزانه وارد می‌شدند و می‌گفتند زود است سراغ مسائلی تا این اندازه مهم و عمیق برویم! بعد از «روز واقعه»، حتی پروژه «میرزاکوچک‌خان» را هم من در تلویزیون کلید زدم که بعد‌ها بهروز افخمی آن را به سرانجام رساند. واقعیت این است که در کشور ما افراد کمتر دنبال کار هستند و بیشتر افراد می‌خواهند جلوی پای کسی که کار می‌کند، سنگ‌اندازی کنند تا حاصل کارش به زمین بیفتد و بعد آن را بردارند! من در تمام این سال‌ها درباره این مسائل سکوت کردم و هنوز هم معتقدم که در شخصیت بسیاری از مدیران ما، طرح و توطئه حرف اول را می‌زند و هنوز هم مدیران فرهنگی ما رنگ عوض نکرده‌اند.
جلایر عنوان کرد: برای ساخت فیلم سینمایی «سفیر» از همان ابتدا یک عقیده و خلوص نیت وجود داشت و آقا سیدالشهدا (ع) هم به طرق مختلف تولیدکنندگان آن فیلم را کمک کرد. اگر کرامت‌های آقا امام حسین (ع) نبود، فیلم «سفیر» هم ساخته نمی‌شد. این تهیه‌کننده گفت: از جایی به بعد در این راه احساس کردم که دارم وارد بازی‌های بیهوده‌ای می‌شوم که بیشتر تلف کردن عمر است. در نهایت هم وقتی صریح، روشن و شجاعانه در مسیری حرکت کنید، هزاران انگ و تهمت می‌زنند و هزار مسئله ایجاد می‌کنند تا نتوانی کاری که می‌خواهی را انجام بدهی. اینگونه تو را از شخصیت اصلی خودت دور می‌کنند و آنچه خودشان می‌خواهند به مردم و دیگران می‌گویند. در این شرایط شما دیگر امکان کار کردن نخواهید داشت.
وی با اشاره به فروش ۵/۱۹ میلیون تومانی فیلم «سفیر» در سال۶۱ گفت: علاوه بر فروش، هزینه تولید این فیلم هم در آن زمان اعجاب‌انگیز بود و حدود ۷ میلیون تومان برای این هزینه کردیم، اما فروش فیلم به‌گونه‌ای بود که هزینه خود را بازگرداند. آن زمان فیلم‌هایی با ۲۰۰تا ۳۰۰ هزار تومان در سینمای ایران ساخته می‌شد که حتی نمی‌توانستند هزینه تولید خود را در اکران بازگردانند. این فیلم، اما به راحتی توانست هزینه خود را بازگرداند و من این موارد را جزو الطاف و محبت آقا امام حسین (ع) نسبت به این فیلم می‌دانم. آقا امام حسین (ع) در دل همه ما هست و به نام اوست که بسیاری از کار‌ها را به سرانجام می‌رسانیم.
جلایر درباره پروداکشن بزرگ تولید «سفیر» هم گفت: واقعیت این است که در این زمینه تجهیزات تعیین‌کننده نیست. بعد از «سفیر» فیلم‌ها و سریال‌های دیگری داشته‌ایم که تجهیزات بسیار بالاتری هم در اختیار داشته‌اند، اما خوب از کار در نیامده‌اند. نکته اصلی خلوص، اعتقاد و اراده همه عوامل پروژه از کارگردان و فیلمبردار گرفته تا هنرپیشه‌ها و حتی تدارکات بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار