کد خبر: 1089462
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۱

شماری از چهره‌های درجه یک هالیوود با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن قتل شیرین ابوعاقله به عملکرد دوگانه غرب در برابر نقض حقوق انسانی از سوی رژیم صهیونیستی و جنگ اوکراین اعتراض کردند، اما هنوز از سوی هنرمندان ایرانی مشابه چنین واکنشی مشاهده نشده است.
فلسطین مسئله‌ای انسانی است و به هیچ دین، مرام یا عقیده خاصی محدود نمی‌شود. همین باعث شده که همواره از اقصی نقاط جهان، چهره‌ها و شخصیت‌های آزاده حمایت خود را از آزادی فلسطین اعلام کنند و نسبت به اشغالگری و تعدی حقوق انسانی فلسطینی‌ها موضع بگیرند. با این حال به نظر می‌رسد جای خالی حمایت و واکنش هنرمندان ایرانی در کمپین‌های حمایت از فلسطین خالی است.
اما درباره واکنش جمعی از هنرمندان غربی به قتل مظلومانه خبرنگار زن فلسطینی اخیراً هالیوود ریپورتر، گزارش داده است که پدرو آلمادوار، سوزان ساراندون، کن لوچ، مایک لی، تیلدا سوینتون، مارک روفالو و جیم جارموش از جمله چهره‌های سرشناسی هستند که در بیانیه‌ای خواستار مسئولیت‌پذیری رژیم صهیونیستی برای قتل شیرین ابوعاقله خبرنگار الجزیره شده‌اند.
آصف کاپادیا، میریم مارگولیس، بوتس رایلی، استیو کوگان، نائومی کلاین، ابو اسد و پیتر گابریل هم شامل گروهی ۱۲۶ نفره از هنرمندان هستند که در بیانیه خود خواستار «تدابیر معنادار برای اطمینان حاصل کردن از مسئولیت‌پذیری برای کشتن شیرین ابوعاقله و تمام شهروندان فلسطینی دیگر» شده‌اند.
ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی-امریکایی شناخته‌شده‌ای بود که سابقه ۲۵ سال پوشش اخبار فلسطین را برای خبرگزاری الجزیره داشت. او حین کار در محله جنین در کرانه باختری کشته شد و الجزیره و شاهدان عینی گفتند نیرو‌های اسرائیلی او را به قتل رساندند. بعد از آن، پلیس رژیم صهیونیستی به مراسم تشییع جنازه او حمله کرد که با محکومیت جهانی مواجه شد.
هنرمندان در بیانیه خود مشخصاً این قتل را «توسط نیرو‌های اشغالگر اسرائیلی» خواندند و آن را محکوم کردند و خواستار «مسئولیت‌پذیری کامل برای عاملان این جنایت و تمام کسانی که در صدور اجازه آن نقش داشتند» شدند. آن‌ها همچنین گفتند حمله پلیس اسرائیل به مراسم تشییع جنازه این خبرنگار وحشتناک بود.
آ نها نوشتند: «باید چه فکری درباره بی‌پروایی و قساوت این حمله علیه وقار انسانی بکنیم؟». آن‌ها قتل ابوعاقله را «تخطی شدید قوانین بشردوستانه بین‌المللی و حمله‌ای علیه خبرنگاری و آزادی بیان» خواندند و به این نکته اشاره کردند که سازمان ملل و متخصصان بین‌المللی حقوق بشر از احتمال وقوع جنایت جنگی سخن گفته‌اند.
این گروه ۱۲۶ نفره همچنین اضافه کرده که نیرو‌های رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ تا به حال ۴۵ خبرنگار را به قتل رسانده‌اند و خیلی‌های دیگر را مجروح کرده‌اند. تنها جرم این خبرنگاران پوشش دادن روشی بود که سازمان‌های بین‌المللی آن را «آپارتاید تحمیل شده اسرائیل بر مردم فلسطینی» خوانده‌اند. وقتی سیاست‌های اسرائیل به طور بی‌پروایانه‌ای قوانین و هنجار‌های بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند، دلیلش این است که قدرت‌های غربی به طور مداوم برای آن‌ها پوشش فراهم می‌کنند. بر ما پوشیده نیست در حالی که دولت‌های‌مان به سرعت بایکوت‌ها و تحریم‌های کاملی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین وضع کرده‌اند، همان دولت‌ها به تأمین سرمایه و حمایت کردن از اشغال چند دهه‌ای اسرائیل و زیر پا گذاشتن حقوق بشر فلسطینی‌ها ادامه می‌دهند.
در انتهای بیانیه این هنرمندان آمده است: وقتی بحث حقوق اولیه انسانی برای آزادی و عدم سرکوب و حق زندگی و وقار می‌شود، نباید هیچ استاندارد دوگانه‌ای وجود داشته باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار