کد خبر: 1068367
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۴
با محوریت دستاورد‌های شهید شوشتری در سیستان‌و‌بلوچستان

دستاورد‌های شهید شوشتری در سیستان و بلوچستان و شیوه مردمداری ایشان با اهالی این منطقه محروم در قالب مستند، توسط مؤسسه فرهنگی- هنری اندیشه شهید آوینی ساخته می‌شود.
به گزارش «جوان» به نقل از روابط عمومی مؤسسه، این مستند بلند تلویزیونی، مقطع زمانی حضور «شهید‌شوشتری» در سیستان و بلوچستان را که دارای جنبه‌های مختلفی از درایت فرماندهی، نگاه مردمی و شیوه مواجهه با نیرو‌های شرور است دربرمی‌گیرد. «حسن وزیر‌زاده» کارگردان این مستند با اعلام خبر تولید مستند «شهید شوشتری» گفت: ایشان بعد از فرماندهی حاج قاسم سلیمانی در منطقه مستقر شدند و در ادامه راه، اقدامات قابل توجهی را سامان دهند. ما از طریق دوستان شهید شوشتری از جمله آقای شهریاری که در لحظه شهادت ایشان در نزدیکی صحنه بود، روایت را پیش می‌بریم. این مستند سعی می‌کند مخاطب را بیشتر با شهید شوشتری آشنا کند تا از طریق گفتگو با سران طوایف و همرزمان آن شهید، درباره ایشان بیشتر بدانیم.
این کارگردان ادامه داد: شهید شوشتری را می‌توان شهید وحدت نامید و در مستند، نشان داده می‌شود که ایشان با چه شیوه‌ای در قلب مردم جا باز کرد. شهید شوشتری از طریق مردمداری، سازندگی را در منطقه ایجاد کرد. ما در این مستند به دنبال اثر بیوگرافیک نبودیم و تنها مقطع پایانی زندگی ایشان و فعالیت‌هایی را که در آن منطقه انجام دادند، مورد بررسی قرار می‌دهیم. وی افزود: شهید شوشتری در سیستان و بلوچستان به دور از هرگونه خشونت، رویه مردمی را در پیش گرفت و با توجه به موفقیت‌ها و علاقه‌مندی‌هایی که نزد سران طوایف داشت، در نهایت خشم دشمن را ایجاد کرد تا ایشان را به شهادت برسانند. نورعلی شوشتری در خانواده‌ای دهقان در سال ۱۳۲۷ در خانواده‌ای ترک‌زبان در روستای ینگجه، بخش سرولایت، نیشابور زاده شد. وی پس از وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت این نهاد درآمد.
در طول سال‌های جنگ ایران و عراق شوشتری اغلب در جبهه خوزستان بود و در عملیات‌های سپاه در جنوب حضور فعال داشت. وی در عملیات مرصاد (که بر ضد حمله سازمان مجاهدین خلق ایران در استان کرمانشاه انجام شد) نقش فرماندهی را بر عهده داشت.
فرماندهی لشکر۵ قرارگاه نجف و قرارگاه حمزه، همچنین جانشینی فرمانده نیروی زمینی سپاه، بخشی از مسئولیت‌های نظامی- امنیتی اوست. وی از اول فروردین ۱۳۸۸ با حفظ سمت، به فرماندهی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مستقر در زاهدان منصوب شد.
نورعلی شوشتری در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۸۸ در همایشی به نام «وحدت اقوام و مذاهب سیستان و بلوچستان» که با شرکت عشایر بلوچ در منطقه پیشین جریان داشت، در انفجاری انتحاری به همراه برخی از فرماندهان سپاه به شهادت رسید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار