کد خبر: 1053741
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳
با ورود بسیج سازندگی به بحث اقتصاد مقاومتی و حمایت از کارآفرینان، چند سالی اسـت که ایرانشهر در سیستان و بلوچستان به قدرت بزرگی در تولید خمیر خرما و فرآورده‌های آن تبدیل شـده است

با ورود بسیج سازندگی به بحث اقتصاد مقاومتی و حمایت از کارآفرینان، چند سالی اسـت که ایرانشهر در سیستان و بلوچستان به قدرت بزرگی در تولید خمیر خرما و فرآورده‌های آن تبدیل شـده است. در حال حاضر شـغل اکثر ایرانشـهری‌ها به صنعت خرما مربوط است و به همین دلیل با جرئت می‌توان گفت این منطقه قطب تولید خرمای کشور است. اگر در کنار بسیج، سایر سازمان‌ها و نهاد‌ها نیز وارد عمل شوند می‌توان تولید خرمای منطقه جنوب شرق را به نحو چشمگیری صنعتی کرد که از نظر اشتغالزایی نیز بسیاری از بیکاران این شهرستان را مشغول کار می‌کند.

شهرسـتان ایرانشـهر در قسمت مرکزی استان سیستان و بلوچستان واقع شده اسـت. از شـمال و شـمال شـرقی با شهرسـتان‌های زاهدان و خاش و از جنوب با شهرسـتان مهرستان، نیکشهر و سـرباز هم مرز است. این شهرستان چند سالی اسـت به قطب خمیر خرما و فرآورده‌های آن تبدیل شـده است. شاید علتش این است که بیش از یکصد نوع خرما در استان کشت می‌شود. بر اسـاس گفته‌های مسـئولان جهاد کشـاورزی شهرسـتان ایرانشهر بیشترین سطح کشت خرما به ارقام مضافتی و ربی اختصاص دارد که در این میان خرمای مضافتی بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است. نماینده سـازمان بسـیج سازندگی در این منطقه می‌گوید: «خرما محصول اصلی شهرسـتان ایرانشـهر اسـت که از این میوه مغذی، فرآورده‌هایی از جمله آرد، خمیر، قند، شیره و عسل به دست می‌آید.» مالکی می‌افزاید: «از هسـته خرمـا نیـز در تولیـد محصـولات آرایشـی و بهداشـتی، در تهیـه عرقیجـات و داروی گیاهـی و از تنه نخـل در صنایع چوبی و صنایع دستی استفاده می‌شود.» وی تصریح می‌کند: «مهم‌ترین مشکل این منطقه کمبود صنایع تبدیلی و همچنین صنایع بسـته‌بندی اسـت که این مسـئله موجب شـده تا خرمای تولید شـده در ایرانشـهر به شـهر‌های دیگر مانند کرمان منتقل شود تا در آنجا بسته‌بندی و روانه بازار مصرف شود.» به گفته مالکی، یکی دیگر از مشـکلات موجود در این شهرسـتان مسئله نبود سردخانه به اندازه نیاز است، به طوری که ایرانشهر دارای هفت سردخانه با ظرفیت بیش از ۱۵هزار تن است که این میزان سردخانه برای این حجم خرمای تولیدشده بسیار کم است.
خانم کارآفرین در صنعت خرما
خانـم نظـری یکـی فعـالان در صنعت خرما و فرآوری آن اسـت. کسی که در سـال ۹۳ و فقـط بـا وام ۱۰ میلیـون تومانی کار خود را آغـاز کرد و امروز از افراد موفق در این صنعت به شمار می‌رود. این خانم کارآفرین می‌گوید: «هم اکنـون حدود ۱۰ نفر به صورت مستقیم در کارگاه مشـغول فعالیت هسـتند که این ظرفیت وجود دارد تا با گسترش کار بتوان تعداد شاغلان را افزایش داد.» خانم نظری که از کمک‌های بسیج سازندگی و رفع موانع از طرف این سازمان سپاسگزار است، هدف اصلی کار را صادرات محصولات تولیدی عنوان می‌کند که البته به همراهی و مساعدت سازمان‌ها و مسئولان نیاز است.
عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر در مجلس نیز در خصوص نحوه فعالیت خرماکاران در این منطقه می‌گوید: «ایرانشهر پتانسیل خوبی برای تولید خرما در کشور دارد که باید ظرفیت‌های زیرساختی در این صنعت را بالا برد.»

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
فرخ
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
0
0
با صرفه ترین وساده ترینروش بسته بندی خرما ،وکیوم کردن در پلاستیک در اعاد یک کیلوی است که در کشور اماراتت دیدهام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار