کد خبر: 1046597
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
کاهش رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی موجب تاخت و تاز کرونا و افزایش مراجعات بیمارستانی شده به طوری که موج پنجم کرونا با ادامه این روند به زودی آشکار می‌شود.

سرویس اجتماعی جوان آنلاین: نزدیک به یک سال و اندی است که مهمان ناخوانده‌ای زندگی همه را بهم زده و آرامش را از مردم سلب کرده و تنها راه خلاص شدن از دست این مهمان ناخوانده رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است که باید رعایت شود.

وجود یک مهمان ناخوانده این روز‌ها نفس همه را تنگ کرده، مردم می‌گویند به خاطر اینکه مردم همه گرفتارن در اجتماعات هم بیشتر شرکت می‌کنند و گرفتاری‌های مردم که همه قسط دارن، چک دارن نمی‌تونن توی خونه بمونن، اما با وجود تمدید محدودیت‌ها تا ۱۷ اردیبهشت ماه برخی بی توج هستند.

‌آمار‌ها صعودی و نگران‌کننده شده و متاسفانه رعایت و توجه عمومی به هشدار‌ها کم شده است، اما راهی جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست، هم مردم و هم مسئولان باید در برنامه ریزی‌ها و رفت و آمد‌ها خطر کرونا را مدنظر داشته باشند.

اما تحقیقات جدید نشان داده است کودکان هم در ویروس‌های جهش یافته کرونا از این بیماری مصون نیستند و باید دستورالعمل‌های بهداشتی برای این گروه‌های سنی نیز بطور کامل رعایت شود.

‌به نظر می‌رسد که اجرای نصفه و نیمه محدودیت‌ها و نبود نظارت بر آن نتوانسته در شرایط فعلی جلوی جولان کرونا را بگیرد و این خود ما هستیم که باید با تاکید بر رعایت شیوه نامه‌ها و کاستن از رفت و آمد‌های غیر ضرور به کاهش آمار‌های کرونا کمک کنیم.

به گفته مسئولان ستاد مدیریت کرونا، میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با سطح مطلوب بسیار فاصله دارد و باید برای قطع زنجیره انتقال ویروس، مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

۹۶۹ بیمار تنفسی به مراکز درمانی همدان مراجعه کردند

از روز گذشته وضعیت ۸ شهرستان در استان همدان نارنجی اعلام شده و دو شهرستان اسدآباد و بهار همچنان در حالت قرمز به سر می‌برند. آمار مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا در مراکز کووید ۱۹ و اورژانس‌بیمارستان‌ها افزایشی است که این امر نشان می‌دهد همچنان ویروس در بین خانواده‌ها و اجتماع در حال گردش است.

عملیات واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال با سرعت زیادی در حال انجام است و پس از آن هم نوبت به گروه سنی ۷۵ تا ۷۹ سال می‌رسد.

دکتر محمد طاهری در گفتگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: در طول شبانه روز گذشته ۵۴۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بخش بستری و سرپایی استان شناسایی شده است.

وی افزود: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون ۳۸ هزار و ۹۴۰ بیمار مثبت کرونایی در بخش سرپایی و ۱۵ هزار و ۷۴۰ بیمار در بخس بستری ثبت شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در روز گذشته ۱۱ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند تصریح کرد: آمار متوفیان این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به یک هزار و ۹۹۰ نفر رسیده است.

طاهری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۹۶۹ بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به بیمارستان‌های استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۷۸ بیمار در بخش عادی بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی اظهار داشت: ۲۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش آی سی یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۶۰ بیمار وخیم گزارش شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وضعیت کرونا در شهرستان‌های استان تصریح کرد: تاکنون آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های اسدآباد ۶۷۷ بیمار، بهار ۸۶۹، تویسرکان ۹۴۶، رزن ۶۸۴، درگزین ۲۵۴، فامنین ۲۹۱ و کبودرآهنگ ۹۴۰ بیمار گزارش شده است.

طاهری افزود: همچنین تاکنون دو هزار و ۸۳۷ نفر در ملایر، دو هزار و ۶۵ نفر در نهاوند و پنج هزار و ۷۹۶ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده‌اند.

فوت ۴ بوشهری دیگر به سبب ابتلا به کرونا ثبت شد

کرونا این روز‌ها همه مردم را تهدید می‌کند و تنها راه مصون ماندن از ابتلای به کرونا استفاده از ابزار‌های تعیین شده از جمله ماسک، دستکش و ضدعفونی مکرر دست‌ها با الکل و آب و صابون است.

استان بوشهر اکنون وضعیت شکننده دارد و از ۱۰ شهرستان این استان ۶ شهرستان دارای وضعیت قرمز یا بسیار پرخطر، ۳ شهرستان در شرایط نارنجی یا پرخطر و شهرستان عسلویه در وضعیت زرد است.

کارشناسان بهداشتی درمانی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و در خانه ماندن، شست‌وشوی دست‌ها، پرهیز از مهمانی و دورهمی‌ها را مهم‌ترین راهکار‌های مقابله با کرونا اعلام کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهش ورودی بیمارستان‌ها و بستری‌ها خبر داد و اظهار داشت: بستری‌ها در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر از روزی بیش از ۱۲۰ نفر اکنون به ۷۱ نفر رسیده، ولی این وضعیت شکننده است.

سعید کشمیری، با بیان اینکه روز گذشته بیمارستان‌های استان بوشهر بستری ۷۱ بیمار ثبت کردند تصریح کرد: اکنون ۳۶۸ بیمار در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند.

وی، شمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان بوشهر را افزون بر ۳۷ هزار نفر دانست و بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد این بیماران بهبود یافته‌اند.

دبیر ستاد مقابله به کرونا استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته ۱۱۱ بیمار بستری با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان ترخیص شدند گفت: اکنون ۵۱ بیمار کرونایی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند که از مجموع موارد بستری در این بخش‌ها، ۱۷ نفر با کمک دستگاه تنفس می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از فوت ۴ بیمار کرونایی روز گذشته در بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و افزود: موارد فوتی شامل ۴ آقا باسابقه بیماری زمینه‌ای بوده و با ثبت این ۴ فوتی، مجموع جان باختگان بوشهری به سبب ابتلا به کرونا به یک‌هزار و ۶۶ نفر رسید.

کشمیری با اشاره به خدمات‌رسانی به صورت سرپایی به بیماران کرونایی گفت: در صورت رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی، روند مراجعه سرپایی به مراکز درمانی افزایش می‌یابد و سهل‌انگاری می‌تواند استان را به پیک بعدی برساند.

وی بیان کرد: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و در خانه ماندن، شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، پرهیز از دورهمی‌ها مهم‌ترین راهکار‌های مقابله با کرونا است.

وضعیت کرونایی کردستان با ثبات، اما شکننده است

فرزین رضاعی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در سنندج ضمن قدردانی از همراهی مردم از ادامه روند کاهشی شیوع کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه آمار مبتلایان و بستری‌های کرونایی در کردستان روز به روز در حال کاهش است.

وی با تأکید بر اینکه از مردم انتظار می‌رود برای حفظ شرایط کنونی و بازگشت سایر شهرستان‌ها قرمز و نارنجی به وضعیت عادی همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، گفت: در حال حاضر ۵۳۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سطح استان بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه روز گذشته با جان‌باختن دو نفر از هم‌استانی‌ها، آمار فوتی‌های کرونایی به یک‌هزار و ۲۵۸ رسید تصریح کرد: وضعیت کرونایی کردستان با ثبات، اما شکننده است و در صورت سهل‌انگاری و عادی‌انگاری باز هم روز‌های سخت در انتظارمان خواهد بود، بنابراین از تک‌تک مردم فهیم درخواست می‌شود که هر کدام برای حفظ سلامتی و جان خود و خانواده‌هایشان، توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با ذکر اینکه واکسیناسیون جمعیت بالای ۸۰ سال در سطح استان در حال انجام است، افزود: روز گذشته مسن‌ترین فرد دریافت‌کننده واکسن که سالمند ۱۲۰ ساله سقزی در مرکز جامع خدمات سلامت روستایی "خورخوره" شهرستان سقز بود، تزریق واکسن کرونا برایش انجام و خوشبختانه حال عمومیش خوب و هیچ مشکلی برایش پیش نیامده است.

رضاعی یادآور شد: ۲۲ هزار سالمند بالای ۸۰ سال در کردستان حضور دارند که از این تعداد ۸۵ درصد آنان در سامانه سیب جهت دریافت واکسن ثبت‌نام کرده‌اند.

۱۶۸ بیمار کرونایی در یزد شناسایی شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه ۱۶۸ بیمار کرونایی در یزد شناسایی شدند، گفت: حال ۱۰۲ بیمار کرونایی یزد وخیم است. ابراهیم سلمانی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: از ۵۸۴ نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه روز گذشته، بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی ۱۶۸ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند.

وی با اشاره به شناسایی ۱۶۸ مبتلای جدید افزود: از این تعداد، ۷ نفر در بیمارستان‌های استان بستری و ۱۶۱ نفر در منزل دوره نقاهت خود را طی می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی (ره) یزد تصریح کرد: در شبانه روز گذشته، شش بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ۴۸۷ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۱۰۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات دریافت می‌کنند.

سلمانی با اشاره به این که امن‌ترین مکان خانه شخصی است؛ از همشهریان خواست از رفت و آمد‌های برون و درون شهری و برگزاری مراسم‌های عزا و عروسی و دورهمی‌های خانوادگی جدا خودداری کنند.

۶۱۳ مورد مبتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۶۱۳ مورد مبتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد. سید محمد جمالیان در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آخرین وضعیت آمار بیماران کرونایی، اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در خصوص ویروس کرونا در ۴۸ ساعت گذشته ۶۱۳ مورد جدید شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون تعداد موارد مبتلا به بیماری کرونا به ۵۶ هزار و ۱۸۲ نفر رسیده که از میان ۶۱۳ مورد ابتلای جدید ۱۲۶ نفر در بیمارستان‌ها بستری و تحت مراقبت هستند و خدمات تخصصی درمانی دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: درمان ۴۸۷ مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدند به صورت سرپایی بوده است و تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: متاسفانه طی شبانه روز گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کرونا ۲۶ نفر در استان مرکزی فوت کردند و تعداد فوتی‌ها به هزار و ۹۰۸ نفر رسیده است.

جمالیان بیان کرد: مردم عزیز نگران نباشند تمام افراد بالای ۸۰ سال واکسن دریافت می‌کنند و اکنون مشکل عمده‌ای که در زمینه واکسیناسیون با آن مواجه هستیم مراجعه افرادی است که با آن‌ها تماس نگرفتند و منجر به تجمع بیش از حد جمعیت می‌شوند و این تجمع خطری برای سالمندان است.

وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه نخستین مکان واکسیناسیون در سوله ورزشی معاونت بهداشتی بود، از امروز با همکاری آموزش و پرورش در شهرک رضوی (گردو) یک محل واکسیناسیون دیگر نیز افزوده می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تا زمانی که کار واکسیناسیون گروه سنی بالای ۸۰ سال پایان نیابد، اولویت‌ها و گروه‌های هدف بعدی را آغاز نمی‌کنیم و اقرادی که موفق به ثبتنام در سامانه سلامت نشدند طی روز‌های آینده برای تزریق واکسن به آن‌ها اطلاع رسانی می‌شود.

خطر همه‌گیری موتاسیون آفریقای جنوبی در هرمزگان افزایش یافت

در شبانه روز گذشته مهم‌ترین خبر حوزه بهداشت و درمان استان هرمزگان مربوط به خبر کشف موتاسیون جدید بیماری کرونا از نوع ویروس جهش یافته آفریقایی جنوبی بود. در این خبر که وزیر بهداشت آن را اعلام کرد، گفته شد ۵ بیمار قطعی مبتلا به کرونای آفریقایی در هرمزگان پیدا شده و ۳۵ نفر نیز به این نوع بیماری مشکوک هستند.

در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه تست ۵ بیمار مبتلا به کرونای جهش یافته آفریقایی در استان مثبت شد و انتظار می‌رود این تعداد تا ۳۸ نفر در همین روز‌ها افزایش یابد.

وی افزود: این بیماران در شهرستان پارسیان شناسایی شده‌اند، یکی از افراد در بندرعباس هم تردد داشته و یک بیمار دیگر در شهرستان‌های بندرلنگه بوده است.

نوروزیان با تاکید بر خطرناک بودن این نوع کرونا گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی است و مردم باید برای جلوگیری از شیوع این نوع کرونا تمام مراقبت‌های لازم را انجام دهند و از سویی در ایام عید فطر از سفر کردن و دید و بازدید خودداری کنند.

وی در خصوص آمار روز گذشته بیماری کرونا در استان نیز گفت: در شبانه روز گذشته ۶۶ بیمار جدید در بیمارستان‌های هرمزگان بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در مجموع ۴۴۱ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۵ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند و وضعیت ۱۳ نفر نیز وخیم است.

وی تاکید کرد: در شبانه روز گذشته ۵ بیمار کرونایی شامل ۴ زن و یک مرد در شهرستان‌های بندرعباس، بستک و رودان درمحدوده سنی ۴۰ تا ۷۹ سال جان خود را از دست دادند و شمار جان باختگان به رقم ۱۱۶۸ نفر رسید. نوروزیان گفت: در حال حاضر ۶۰۶۹ نفر نیز در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و باید تا زمان تعیین شده قرنطینه را رعایت کنند.

بستری ۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان

بررسی آمار‌های ابتلا به کرونا در استان سمنان از هفته گذشته تاکنون و بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان نشان می‌دهد که کاهش بسیار شکننده تعداد ورودی بخش‌های کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان آغازشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از کاهش تعداد ابتلا به کرونا در محدوده زیر پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: متأسفانه روند ابتلا به کرونا در مجموعه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان همچنان ادامه دارد در ۴۸ ساعت گذشته ۴۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا، با تست مثبت قطعی در شهرستان‌های زیر پوشش این دانشگاه در بخش‌های کرونای بیمارستان‌ها بستری شدند که ۱۶ نفر از این آمار مربوط به ۲۴ ساعت گذشته بوده است.

نوید دانائی با اشاره به اینکه بر این اساس مجموع بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های مرکز و غرب استان سمنان به پنج هزار و ۹۸۴ نفر رسید افزود: تاکنون پنج هزار و ۷۰ نفر از این بیماران با حال عمومی مساعد از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند.

وی با بیان اینکه همچنان عدم توجه پروتکل‌ها توسط برخی مردم در ۶ شهرستان سمنان، دامغان، گرمسار، مهدی‌شهر، سرخه و آرادان مشاهده می‌شود تصریح کرد: گرچه در مرکز و غرب استان سمنان از قله خیز جدید عبور کردیم؛ اما شرایط بسیار شکننده است و در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، ممکن است به شرایط وخیم اواخر اسفند ۹۹ و فروردین‌ماه امسال برگردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: اکنون در شرایطی قرار داریم که ورودی بیمارستان‌ها کاهش پیدا کرده و بستری‌های مبتلا به کرونا در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان کاهش پیدا کرده است؛ اما این کاهش آمار بسیار شکننده است و در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی همه شهروندان، ممکن است دوباره به شرایط گذشته برگردیم و پیک جدیدی از کرونا را دوباره شاهد باشیم.

خروج ایلام از وضعیت قرمز کرونایی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به خارج شدن استان از وضعیت قرمز کرونایی یادآورشد: این خبر نباید موجب فریب و غفلت از ترفند‌های ویروس کرونا در ایلام شود.

محمد کریمیان، اظهار داشت: استان ایلام به جزء یک شهرستان آن (شهرستان ایوان) از وضعیت قرمز خارج و در وضعیت نارنجی قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: این خبر نباید موجب فریب شهروندان ایلامی شود و آن‌ها را از رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی باز دارد و دچار نادیده‌انگاری شوند.

وی یادآور شد: هم اکنون روزانه بالای ۱۰۰ نفر به این ویروس مبتلا می‌شوند و تغییر وضعیت به معنای تمام شدن ویروس کرونا و پایان این بیماری نیست.

کریمیان افزود: نباید به کاهش آمار‌ها دل‌خوش کرد، زیرا که این احتمال وجود دارد استان ایلام باز در روز‌های آتی و رعایت ساده‌انگاری در رعایت شیوه‌نامه‌ها وضعیت آمار آن صعودی و بسیار نگران کننده شود.

توصیه اکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام به مردم ایلام آن بود که گفت: مردم همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت و از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و غیر ضروری در سطح شهر جدا خود‌داری کنند.

جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران/چرخش کرونا به سمت موج پنجم

منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار