کد خبر: 1024138
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۳
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به مشکل تأمین برخی اقلام انسولین قلمی تحت‌تأثیر تحریم‌ها و تأخیر در تأمین ارز و نقل و انتقال پول، در عین حال با تأکید بر وفور انسولین‌های ویال در بازار دارویی کشور گفت: با توجه به اقدامات انجام شده، به‌زودی بازار انسولین‌های قلمی نیز تأمین می‌شود و حتی کاهش قیمت نیز در مورد این انواع انسولین خواهیم داشت.
سرویس جامعه جوان آنلاین: دکتر کیانوش جهانپور، درباره مباحث مطرح‌شده مبنی بر کمبود برخی اقلام انسولین در کشور گفت: انسولین ویال به مقدار کافی و به وفور در داروخانه‌ها و مراکز درمانی سراسر کشور موجود است و با توجه به اینکه این انسولین ویال، عملاً تولید داخل است، در حال حاضر حتی فراتر از نیاز داخلی در شبکه توزیع دارویی وجود دارد.

وی افزود: آنچه بعضاً مشاهده می‌شود و ممکن است کمبود آن گزارش شود، مربوط به برخی اقلام انسولین قلمی است که عموماً وارداتی است و با توجه به تحریم‌ها و مشکلات و تأخیر‌هایی که در تأمین ارز و نقل و انتقال پول و تبادلات بانکی عارض‌شده، بعضاً ممکن است با تأخیر در ورود و کمبود مقطعی مواجه شده‌باشد، اما آنچه قطعاً مشخص است، آن است که با توجه به وجود انسولین ویال، هیچ بیماری بدون انسولین نخواهد ماند تا زمانی که محموله‌های فوریتی وارداتی به کشور وارد شوند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو از کاهش قیمت برخی اقلام انسولین‌های قلمی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: از مسیر‌های متعددی که پیش‌بینی شده، به‌زودی تأمین بازار و حتی کاهش قیمت نیز در مورد این انواع انسولین خواهیم داشت.

وی همچنین درباره عرضه انسولین‌های قلمی در داروخانه‌های منتخب گفت: در حال حاضر هم با توجه به گزارش موارد کمبود اقلام قلمی، موارد موجود در زنجیره توزیع در اختیار داروخانه‌های منتخب در سراسر کشور قرار گرفته‌است و اطلاعات و نشانی این داروخانه‌ها در پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو بارگذاری شده‌است. بنابراین بیماران و خانواده مبتلایان مصرف‌کننده این انسولین‌ها می‌توانند با مراجعه به این داروخانه‌ها نیاز فوریتی خود را برطرف کنند تا ورود محموله‌های انسولین ظرف روز‌های آتی صورت گیرد.

جهانپور همچنین درباره عرضه این انسولین‌ها با ارائه کارت ملی ادامه داد: به هر حال از ماه‌های گذشته برای اطمینان از اینکه انسولین در دسترس مصرف‌کننده واقعی قرار گیرد، سامانه‌ای در سازمان‌های بیمه‌گر، سهمیه‌های مورد نیاز هر بیمار را ثبت می‌کرد و هر فرد می‌توانست ماهانه از داروخانه سهمیه خود را تهیه کند تا به این ترتیب امکان دریافت مضاعف به نام افراد مختلف وجود نداشته‌باشد. این اقدام با احراز هویت و کد ملی افراد صورت می‌پذیرد. در مجموع توزیع انسولین قلمی منوط به سامانه و تشکیل پرونده و تعیین سهمیه مورد نیاز هر فرد در ماه خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار