کد خبر: 1022147
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰
در شرایط تحریم که صادارت به سختی انجام می‌شود، عوارض ۲۰درصدی روی صادرات سنگ، کار را برای تولیدکنندگان سنگ و فعالان حوزه معدن سخت کرده‌است.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: علی‌اکبر کریمیان، عضو انجمن ملی سنگ ایران با بیان این مطلب در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: در همین شرایط دشوار صادرات را انجام می‌دهیم، اما دولت کمکی در این مسیر به ما نمی‌کند.

کریمیان با اشاره به صادرات سنگ با کانتینر که از طریق خط امارات انجام می‌شود، افزود: هزینه‌های حمل‌ونقل در یک سال گذشته به‌دلیل تحریم‌ها افزایش چند برابری داشته به طوری که هزینه حمل هر کانتینر ۲۰ فوتی از بندرعباس به بندر شیامن از ۲۰۰ تا ۲۴۰ دلار پارسال در همین موقع اکنون به ۹۰۰ دلار رسیده‌است.

وی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را دلیل اصلی گرانی هزینه‌های حمل‌ونقل برشمرد؛ چراکه این شرکت در اواخر سال ۹۸ هزینه حمل هر کانتینر ۲۰ فوتی را به ۴۰۰ تا ۴۵۰ دلار افزایش داد.

کریمیان در ادامه به فرسودگی ماشین‌آلات معدنی اشاره و در این‌باره خاطر نشان کرد: به‌تازگی خانه معدن مصوبه واردات ماشین‌آلات معدنی با عمر پنج سال ساخت را گرفته با این حال واردات ماشین‌آلات ممنوع است و اگر هم بتوان وارداتی انجام داد، از امارات و مالزی است که آن هم با قیمت‌هایی که سر به فلک کشیده امکان‌پذیر نیست.

به‌گفته وی با توجه به ممنوعیت واردات هرگونه ماشین‌آلات معدنی بزرگ از اروپا و امریکا، ماشین‌آلات کوچک از جمله دستگاه‌های برش سنگ و سنگبری از چین وارد می‌شود.

عضو انجمن ملی سنگ ایران اضافه کرد: با توجه به افزایش قیمت دلار اگر امروز بتوانیم سنگ را صادر کنیم، صرفه اقتصادی خوبی دارد، اما شیوع بیماری کووید ۱۹ سبب شده تا چینی‌ها مدت هفت ماه به ایران نیایند.

کریمیان بر این باور است اگرچه سنگبری‌های کشور در تلاش هستند تا اجازه ندهند سنگ‌ها صادر شود، اما باید این واقعیت را پذیرفت که یک معدنکار برای اینکه بتواند سرپا بایستد و در این حرفه و صنعت دوام بیاورد باید ۲۰ درصد سنگ تولیدی خود را صادر کند که صادرات این میزان سنگ آسیبی به سنگبری‌های داخلی نمی‌زند.

او با اشاره به تصمیمات غیرکارشناسی درباره صادرات سنگ در سال‌های مختلف تصریح کرد: در سال ۱۳۸۹ که صادرات سنگ ممنوع شد و سپس عوارض ۴۰ درصدی بر آن اعمال شد، ترکیه بخشنامه ممنوعیت صادرات سنگ ایران را کپی و در نمایشگاه‌های گوناگون میان غرفه‎داران توزیع می‌کرد و از آن‌ها می‌خواست از ایران به‌دلیل عوارض صادراتی بالا سنگ وارد نکنند.

این فعال بخش معدن و صادرکننده سنگ با بیان اینکه مصوبه ممنوعیت صادرات سنگ در سال ۱۳۹۰ لغو شد، اما دولت روحانی از سال ۱۳۹۷ عوارض ۱۰ درصدی را بر صادرات سنگ خام تصویب کرد که سالانه ۵ درصد به آن اضافه می‌شود تا در نهایت به عدد ۴۰ درصد برسد.

به‌گفته کریمیان قیمت پایه یک تن سنگ مرمریت ۷۰ دلار است که بر اساس عوارض ۲۰ درصدی رقم آن بالغ بر ۱۵ دلار می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار