کد خبر: 1021858
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۴
در حالی سینماگران ایران در اوج هنر خود به فکر تعطیلی جشنواره‌ها و پرداخت بودجه آن به سینماگران هستند که فیلمسازان امریکایی در نامه‌ای مستدل از قانونگذاران آن کشور خواستار تخصیص کمک قانونی برای حفظ سینمای بحران‌زده امریکا شده‌اند.
محمدصادق عابدینی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: «سالن‌های سینما را نجات دهید»، این خلاصه‌ای از نامه چندین فیلمساز سرشناس امریکایی به مقامات کنگره و سنای آن کشور است که در آن با اشاره به وضعیت وخیم فروش بلیت در سالن‌های سینما، خواستار کمک به حفظ بقای سالن‌های سینما شده‌اند. سالن‌های سینما بعد از شیوع کرونا با افت بیش از ۷۰ درصدی فروش مواجه شده‌اند.

در نامه‌ای که نام فیلمسازان مطرحی، چون کریستوفر نولان، جیمز کامرون و کلینت ایستوود در پای آن به چشم می‌خورد، خطاب به مسئولان قانون‌گذاری در امریکا این هشدار مهم داده شده که ممکن است سینما به دلیل تأثیر همه‌گیری کرونا، زنده نماند!

فیلمسازان امریکایی به‌طور مشخص به فعالان حوزه سینما اشاره کرده‌اند؛ جایی که ۱۵۰ هزار نفر شاغل دارد و تا امروز بیش از ۲۸ هزار نفر به دلیل تعطیل شدن سالن‌های سینما کار خود را از دست داده‌اند. فیلمسازان مطرح سینمای هالیوود خواستار اختصاص کمک برای حفظ بقای سینما‌ها شده‌اند و این تقاضا را دارند که کنگره و سنای امریکا برای مبارزه با کووید ۱۹، صنعت سینما و سالن‌های سینما را در اولویت خود قرار دهد.

آنچه کرونا با سینمای امریکا کرد

علاوه بر تعدیل شدید نیرو در مشاغل سینمایی، ضرر و زیان مالی دامن شرکت‌های فیلمساز را هم گرفته است. بر اساس نامه فیلمسازان ۹۳ درصد از شرکت‌های فیلمسازی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰، ضرر ۷۵ درصدی را به ثبت رسانده‌اند. در صورت تداوم این وضعیت ۶۹ درصد از شرکت‌های کوچک و متوسط فیلمسازی در شرف ورشکستگی یا تعطیلی دائم قرار دارند که این اتفاق به معنای تعطیلی بیش از ۶۶ درصدی مشاغل سینمایی است. سینما در امریکا به عنوان بخشی از فرهنگ شناخته می‌شود. سینماگران امضا‌کننده نامه مذکور، تأکید کرده‌اند که «سینما در قلب زندگی امریکایی‌ها قرار دارد.» تنها در سال گذشته میلادی ۲۶۸ میلیون نفر در امریکا به سینما رفته‌اند. از نظر فعالان سینما در امریکا باز بودن سالن‌های سینما نمادی از حیات یک صنعت است، اما این صنعت اکنون در شرایطی از بحران قرار دارد که تقریباً مهم‌ترین فیلمسازان هالیوود را بر آن داشته تا با نگارش نامه‌ای سرگشاده از مقامات قانون‌گذاری عاجزانه درخواست کمک کنند.

روایت یک خبرنگار امریکایی

مارتا رز، خبرنگار محلی «مرکوری نیوز» مشاهدات و تحلیل خود را بعد از سینما رفتن و تماشای یک فیلم در سالن سینما که به تازگی بازگشایی شده یا عنوان «رفتن به سینما در دوران کووید ۱۹ چقدر ترسناک است؟!»، منتشر کرده است. رز معتقد است که سینما‌های امریکا شش ماه وحشتناک را پشت سر گذاشته‌اند. سینما‌ها در بسیاری از مناطق به دلیل قرمز بودن وضعیت هنوز بسته‌اند و در مناطقی که سینما‌ها بازگشایی شده‌اند، محدودیت‌های زیادی اعمال می‌شود. مقامات محلی شهر مارین در ایالت کالیفرنا دستور داده‌اند که سینما‌ها با ۲۵ درصد ظرفیت فعالیت کنند. در سالن سینما تنها ۱۰ نفر حضور دارند، سالن سینما پر از تصاویر هشداردهنده برای استفاده از ماسک و شست‌وشوی دست‌هاست. در سینما تنها برای خوردن «پاپ کورن» و نوشیدن، تماشاگران می‌توانند ماسک را از روی صورت بردارند، در غیر این صورت باید در تمام زمان پخش فیلم ماسک به صورت داشته باشند. خبرنگار مرکوری نیوز، از نگرانی‌های کارمندان سینما می‌گوید که می‌ترسند شغل خود را از دست بدهند و شرایط بد اقتصادی امریکا آن را به ورطه بیکاری بکشاند.

آماده خداحافظی با سینما باشید

آنچه کرونا بر سر سالن‌های سینما در امریکا آورده، باعث شده حتی برخی از رسانه‌ها از امکان برچیده شدن سینما‌ها در آینده نزدیک خبر دهند.

واشنگتن پست هفته گذشته در یادداشتی با عنوان «آماده خداحافظی با سینما باشید»، از امکان برچیده شدن سالن‌های سینما به خاطر تغییر الگوی فیلم دیدن خبر داده بود، با این وجود فیلمسازان هالیوودی برخلاف دست‌اندرکاران سینما در ایران، آنچنان دایره حمایت از سینما را تنگ نمی‌بینند.

آنچه در ایران انتظار می‌رفت

در ایران به جز چند مصاحبه از سوی سینماگران و وعده‌های کمک‌های معیشتی از سوی سازمان سینمایی، هیچ طرحی نه از سوی نهاد‌های صنفی سینما و نه از سوی قانون‌گذار برای حمایت از سینما وجود ندارد. نگاه‌های سینماگران ایران به مقوله سینما بسیار سطحی‌تر از نمونه‌های امریکایی است. راهکار‌های سینماگران ایران تا به امروز پیشنهاد تعطیلی جشنواره‌ها و پرداخت بودجه آن به سینماگران بوده است، در حالی که در نامه فیلمسازان امریکایی دقیقاً به قانونی که می‌توان براساس آن به سینمای آسیب‌دیده از کرونا کمک کرد، اشاره شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدمحمود رضوی تهیه‌کننده سینما را به عنوان مشاور فرهنگی منصوب کرده است. حضور یک فیلمساز که در عرضه تهیه و پخش فیلم فعالیت دارد، می‌توانست زمینه ورود جدی مجلس به عرصه کمک به سینمای آسیب‌دیده ایران را به وجود آورد؛ چیزی که هنوز رخ نداده است. غلامرضا منتظری، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در دیدار با رئیس سازمان سینمایی، صرفاً بر نقش نظارتی مجلس بر حوزه‌های فرهنگ و هنر و به ویژه سینما تأکید کرده است. بحث قانون‌گذاری می‌تواند مجلس را به عنوان حامی سینما در شرایط بحران کرونا به میدان بیاورد و در مقطعی که دولت نمی‌تواند نقش فعال‌تری در نجات سینما از بحران کرونا داشته باشد، مجلس شورای اسلامی با اختیارات قانونی می‌تواند امکان کمک‌رسانی صحیح به سینما را فراهم کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار