معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد در این زمینه گفت: به دلیل سازگاری با انواع شرایط آب و هوایی و مقاومت به خشکی و کم آبی و شرایط سخت محیطی دیگر،کشت و توسعه آن در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
امید طهماسبیزاده گفت: تکثیر و کشت گل محمدی عمدتا از طریق قلمه و پاجوش انجام میگردد.
وی بیان کرد: شهرستان مشهد و به ویژه روستای فرخد در سالهای گذشته بزرگترین سطح زیر کشت و تولید گل محمدی در استان را داشته است و در سال 98 سطح زیر کشت این محصول در شهرستان 195 هکتار و میزان تولید آن 630 تن بوده که حدود 90 درصد از کشت و تولید به روستای فرخد اختصاص داشته و این روستا از گذشته به عنوان «قمصر خراسان» شهرت داشته است.
طهماسبیزاده گفت: بیشتر محصول تولیدی به صورت گل تر و خام عرضه و به فروش میرسد و تنها بخش بسیار کمی با استفاده از دستگاههای گلابگیری سنتی فراوری و یا خشک میگردد. از هر 3 تن گل تر حدود یک کیلوگرم اسانس و از هر تن 500 لیتر گلاب درجه یک و حدود هزار لیتر گلاب درجه دو به دست میآید.هر هکتار گلستان گل محمدی برای 3 نفر شغل دائم و حدود 150 نفر شغل موقت ایجاد میکند.