کد خبر: 1001733
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۴
رئیس جمهور ضمن تشریح برنامه راهبردی ملی هدفمند ایران برای مبارزه با ویروس کووید-۱۹ گفت: اقدامات ضدحقوق بشری امریکا برنامه هدفمند ایران برای مقابله با شیوع کرونا را با چالش مواجه کرده است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش ایرنا، دکتر حسن روحانی عصر دیروز در نشست مجازی سران کشور‌های عضو گروه تماس جنبش عدم تعهد، با نکوهش اقدامات ضدایرانی و ضد حقوق بشری امریکا اظهار داشت که با اقدامات ضدحقوق بشری امریکا، تهیه ملزومات پزشکی مورد نیاز برای ایران معمولاً طولانی‌تر و گاه ناممکن شده است و برنامه هدفمند ایران برای مقابله با شیوع این ویروس را با مشکل و چالش مواجه کرده است.

رئیس جمهور همچنین تضعیف سازمان جهانی بهداشت را به معنای تضعیف مبارزه مشترک جهانی علیه کرونا برشمرد و گفت که اقدام توجیه‌ناپذیر، شتابزده و غیرمسئولانه دولت امریکا در محروم کردن سازمان جهانی بهداشت از مبالغ مالی مورد نیاز آن سازمان را باید یک اشتباه راهبردی دیگر این دولت دانست.

روحانی تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به منظور همکاری با تمامی کشور‌های جهان برای دستیابی به واکسن و درمان قطعی ویروس کووید- ۱۹ اعلام آمادگی کرده و از هرگونه درخواست همکاری استقبال می‌کند. وی در ادامه گفت: از الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان برای ترتیبات این اجلاس و نیز کمک به کشورم در مقابله با کووید- ۱۹ تشکر و قدردانی می‌کنم. همچنین از همه اعضای جنبش عدم تعهد و دیگر کشور‌ها که در مبارزه جهانی با تهدید بین‌المللی کووید- ۱۹ همدیگر را یاری کرده‌اند، قدردانی می‌کنم.

روحانی یادآور شد: تجربه جهانی مقابله با کووید-۱۹ نشان داد که چگونه یک بیماری واگیردار می‌تواند تمامی کشور‌های جهان را صرف‌نظر از مرز، ملیت یا‌نژاد مورد تهدید قرار داده و سلامت تک تک مردم جهان را به خطر اندازد.

تجربه کرونا برای جامعه جهانی

رئیس جمهور تأکید کرد: این یک هشدار جدی به همه کشور‌ها است که انسان‌ها به اندازه کافی در معرض تهدید‌های بزرگ مانند تخریب محیط زیست، افزایش دمای کره زمین و تهدید‌های طبیعی مانند ویروس کرونا هستند و وقت آن رسیده است که اعمال فشار و تهدید، تروریزم‌پروری، اعمال فشار به ملت‌ها در قالب تروریزم اقتصادی و تهدید نظامی، جای خود را به همکاری‌های دوجانبه، چندجانبه و بین‌المللی برای مبارزه با تهدید‌های واقعی و مشترک دهد. وی گفت: این تجربه نشان داد که آسیب‌پذیری قدرت‌های جهانی که زرادخانه‌های خود را از سلاح‌های کشتار جمعی آکنده‌اند، در برابر تهدید یک بیماری واگیردار مانند کووید-۱۹ اگر از دیگر کشور‌ها بیشتر نباشد، کم‌تر نیست.

روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران با چنین دیدگاهی از همان روز‌های ابتدایی شیوع ویروس در جهان، ضمن همکاری با سازمان جهانی بهداشت و با توجه به مقررات بین‌المللی بهداشت (IHR) نسبت به تهیه برنامه راهبردی ملی هدفمند برای مبارزه با این ویروس اقدام و با دیگر کشور‌های جهان همکاری کرد.

وی با اشاره به برنامه راهبردی ایران گفت: پاسخ به بحران با مشارکت همه نهاد‌های مسئول، مشارکت اجتماعی، همکاری بین بخشی و رویکرد تأمین سلامت برای همگان؛ مبارزه ملی علیه بیماری کووید-۱۹ با روش‌های ثبت بیماری از طریق بررسی‌های تلفنی و اینترنتی، به‌کارگیری ۱۷۰ هزار کارمند بخش درمان، تعیین هزار مرکز بهداشتی جامع و منتخب، ایجاد سامانه برای خود غربالگری و به راه انداختن واحد‌های قرنطینه به منظور شناسایی موارد ابتلا به کووید-۱۹ و ارائه درمان‌های تکمیلی از برنامه‌های راهبردی ایران است.

روحانی ایجاد شبکه تشخیص و مدیریت بیماری از جمله تست‌های آزمایشگاهی و الگوریتم تشخیصی؛ اجرای سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی؛ مدیریت تحقیقات سلامت و زیست پزشکی و ارائه بسته‌های حمایتی برای اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیران از محدودیت‌های ایجاد شده را از دیگر برنامه‌های راهبردی ایران برشمرد.

امریکا مبارزه جهانی با کرونا را به چالش کشید

رئیس جمهوری گفت: در نتیجه این اقدامات تاکنون جمهوری اسلامی ایران موفق به جلوگیری مؤثر شیوع ویروس در بسیاری از شهر‌ها و مناطق کشور شده و عملکرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه و کنترل ویروس در مواردی فراتر از استاندارد‌های بین‌المللی مورد ارزیابی قرار گرفته است. البته تدابیر هدفمند جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با شیوع این ویروس همچنان در کشور و منطقه ادامه دارد. وی اضافه کرد: زمانی که ویروس کرونا به صورت تهدیدی مشترک برای امنیت جهانی و سلامت عمومی درآمده و سازمان جهانی بهداشت در خط اول مبارزه جهانی با تهدید کرونا عمل می‌کند، تضعیف سازمان جهانی بهداشت به معنای تضعیف مبارزه مشترک جهانی علیه کرونا، اقدامی بسیار نابهنگام و توجیه‌ناپذیر است.

روحانی تأکید کرد: اقدام شتابزده و غیرمسئولانه دولت امریکا در محروم کردن سازمان جهانی بهداشت از مبالغ مالی مورد نیاز آن سازمان را باید یک اشتباه راهبردی دیگر این دولت دانست که مبارزه مشترک جهانی با کرونا را به چالش می‌کشد.

اقدامات امریکا تهدیدی برای همکاری‌های بین‌المللی

رئیس جمهور یادآور شد: البته از دولت امریکا که تاکنون بار‌ها به صورت یک جانبه از توافق‌های معتبر بین‌المللی خارج شده و حقوق بین‌الملل را مکرراً نقض کرده است انتظاری جز این نمی‌توان داشت. امریکا سال‌ها است با تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی، نه تنها مردم ایران را از دسترسی به حقوق خود محروم ساخته، بلکه اقداماتش تهدیدی برای چندجانبه‌گرایی و همکاری‌های بین‌المللی محسوب می‌شود.

روحانی افزود: در حالی که همه کشور‌های جهان در حال برنامه‌ریزی و همکاری برای مقابله با این تهدید هستند و نسبت به تهیه اقلام مورد نیاز خود از کشور‌های دیگر اقدام می‌کنند، ایران نیز با توجه به نیاز‌های پزشکی خود در پی تهیه اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی خود بوده، ولی متأسفانه به دلیل تحریم‌های غیرقانونی و یک‌جانبه امریکا، شرکت‌های تولیدکننده این اقلام نمی‌توانند محصولات خود را در زمان مورد نیاز به ایران ارائه کنند.

رئیس جمهور ادامه داد: به واسطه این اقدام ضد حقوق بشری امریکا، تهیه ملزومات پزشکی مورد نیاز برای ایران معمولاً طولانی‌تر و گاه ناممکن شده است و برنامه هدفمند ایران برای مقابله با شیوع این ویروس را با مشکل و چالش مواجه کرده است. وی یادآورشد: لازم است از همین‌جا از تمامی پزشکان، پرستاران و کارکنان حوزه بهداشت و سلامت در جمهوری اسلامی ایران و همه کشور‌ها قدردانی کنم که در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارند. باید تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران به منظور همکاری با تمامی کشور‌های جهان برای دستیابی به واکسن و درمان قطعی این ویروس اعلام آمادگی کرده و از هرگونه درخواست همکاری استقبال می‌کند.

رئیس جمهوری در پایان گفت: بار دیگر از دوست عزیزم جناب آقای الهام علی‌اف رئیس جمهور محترم آذربایجان و همچنین سایر سران و مقامات عالی‌رتبه شرکت‌کننده در این نشست تشکر می‌کنم و ضمن دعوت به همکاری و همیاری تمامی کشور‌ها برای مقابله با این ویروس، برای شما عزیزان آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم به زودی شاهد محو این ویروس در جهان باشیم.

نشست مجازی سران کشور‌های عضو گروه تماس جنبش عدم تعهد عصر دیروز با سخنان «الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان به‌عنوان رئیس هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد آغاز شد. در این نشست مجازی، تیجانی محمد بنده رئیس هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی و سپس پیام ویدئویی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل قرائت شد. همچنین مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در این نشست گزارشی توجیهی از وضعیت شیوع و کنترل بیماری کووید -۱۹ در جهان ارائه کرد. نمایندگان ۴۰ کشور در این نشست مجازی حضور داشتند که شامل ۱۹ رئیس جمهور، یک معاون رئیس جمهور، شش نخست وزیر، یک معاون نخست وزیر، هشت وزیر خارجه و یک وزیر کشور بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار