«اعدام انقلابی رزم‌آرا به روایت اسناد» در اثری نوانتشار
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، از دریچه اسناد تاریخی به رویداد اعدام انقلابی حاجعلی رزم‌آرا پرداخته است.
تجربه نخستین رئیس‌جمهور، روایت یک فرسایش از درون نظام اسلامی
دومین سالمرگ ابوالحسن بنی‌صدر، فرصتی است که در باب یکی از مهم‌ترین محور‌های کارنامه وی، یعنی چالش نامبرده با چهره‌های شاخص جریان خط امام، سخن رود. مقال پی‌آمده درصدد است تا با استناد به پاره‌ای گزارش‌ها، به شفافیت ابعاد ماجرا بپردازد. امید آنکه تاریخ پژوهان و عموم علاقمندان را مفید و مقبول‌آید. 
«تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰» در آیینه یک پژوهش نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، به بازنمایی «تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰» پرداخته است. این پژوهش توسط زهرا صادقی انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به انتشار آن همت گماشته است.
امام خمینی در نوفل لوشاتو، فرصتی برای معرفی یک مکتب فراگیر
روز‌هایی که بر ما می‌گذرد، تداعی‌گر سالروز هجرت تاریخی حضرت امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، به پاریس و سپس دهکده نوفل لوشاتوست. در نگاه کلی می‌توان این دوره را، مقطعی قلمداد کرد که مکتب آن بزرگ، فرصتی برای معرفی و ارائه به جهان معاصر یافت و صد‌ها رسانه پرمخاطب، به بازنمایی آن پرداختند. در مقال پی‌آمده و با استناد به پاره‌ای روایات و تحلیل‌ها، پیامد‌های این رویداد تاریخی مورد خوانش قرار گرفته است. امید آنکه تایخ پژوهان انقلاب اسلامی و عموم علاقمندان را مفید و مقبول‌آید.
زمانه و کارنامه حسین فردوست در آئینه یک اثر نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، زمانه و کارنامه حسین فردوست، دوست صمیمی پهلوی دوم را بازخوانده است. این پژوهش که در زمره کتب پالتویی منتشره از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی است، توسط مصطفی جوان انجام شده است
فرزند شاه معدوم و سلام به پایان سیاست!
«رضا پهلوی به اندازه گاو مهربان نمی‌فهمد، آقا ۴۰سال کاری نکرد، اسم شاهزاده را هم داشت، چرا الان فکر می‌کنید می‌تواند کاری انجام دهد، آخه چقدر یک مجموعه‌ای باید خام باشد؟...». این‌ها عباراتی است که از مسعود بهنود و به رغم محافظه‌کاری وی، در روز‌های منتهی به ۲۵ شهریورماه سال جاری، در فضای مجازی نشر یافت. در این میان، اما علت چیست که محتاط‌ترین افراد نیز فرزند شاه مخلوع را اینگونه وصف می‌کنند؟ مقال پی آمده درصدد است با استناد به برخی روایات و اخبار، به این پرسش پاسخ گوید.
حیات و اندیشه‌های ادواردو آنیلی در آینه یک اثر نوانتشار
مرکز اسناد انقلاب اسلامی در عداد کتاب‌های پالتویی خویش برای نوجوانان، اثری در بازنمایی حیات شهید ادواردو (مهدی) آنیلی دارد
محمدعلی شاه قاجار و مشروطیت، بازنمایی بخش مغفول حقیقت
در روز‌هایی اینچنین، متمم قانون اساسی مشروطه به امضای محمدعلی‌شاه قاجار رسید. این موسم فرصتی مغتنم است که نسبت شاه قاجار با مشروطه و داعیه‌داران آن شفاف شود. در اغلب منابعی که از سوی جریان غالب مشروطه به نگارش درآمده، نامبرده صرفاً به مخالفت با این رویداد شناخته شده است، در حالی که به شهادت اسناد متقن تاریخی، این تنها نیمی از ماجراست و دوره آغازین سلطنت محمدعلی شاه قاجار که دوره تعامل با مشروطه خواهان است، معمولاً از نظر‌ها پنهان داشته می‌شود. مقال پی آمده برشی از یک پژوهش بلند با عنوان «در کشاکش مشروطه و استبداد» است که به بخش مغفول داستان می‌پردازد. امید آنکه تاریخ پژوهان معاصر و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
اثر تاریخی خاطرات و مبارزات شهید آیت‌الله حاج‌شیخ فضل‌الله‌محلاتی از سوی مرکز اسناد انقلاب اســــــلامی بازنشر شد. این مجموعه که برای آغازین مرتبه در نیمه دهه ۷۰ نشر یافت، در بردارنده خاطراتی است که نخستین رئیس این مرکز در گفت‌و‌شنود با آن عالم مجاهد ضبط کرده است.
تبعید امام خمینی به تبعیدگاه نجف، بسترساز تبیین نظری اصل ولایت‌فقیه
روز‌هایی که بر ما می‌گذرد، تداعی‌گر سالروز تبعید امام‌خمینی از ترکیه به عراق است. در تاریخچه نهضت اسلامی این دوره اهمیت ویژه‌ای دارد و یکی از علل آن مطرح‌شدن مباحث حکومت اسلامی و ولایت فقیه از سوی رهبر نهضت اسلامی است. از سوی دیگر شهادت آیت‌الله سیدمصطفی خمینی و مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات به امام نیز در این مقطع اتفاق افتاد که موجب تسریع در فرآیند پیروزی انقلاب گشت. مقال پی آمده سعی دارد که با نظری به این دوره ۱۳ ساله مهم‌ترین مختصات آن را برشمارد. امید آنکه تاریخ‌پژوهان معاصر و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
۲۱