نگاهی به یک دستاورد مهم دفاعی کشور
در ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران از پایگاه زیرزمینی عقاب ۴۴ که مربوط به هواپیما‌های شکاری-بمب افکن است رونمایی کرد. دستاوردی که روز بعد در دیدار فرماندهی کل قوا با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش مورد تقدیر ایشان قرار گرفت.
وضعیت مذهب و حجاب در گفت و گوی «جوان» با ابراهیم فیاض
اغتشاشات اخیر با رمز گشت ارشاد و مسئله حجاب آغاز شد و با سوق پیدا کردن به سمت براندازی بعد از مدتی فروکش کرد. حالا بعد از پشت سر گذاشتن این حوادث عده‌ای شعار زن، زندگی و آزادی را بهانه‌ای برای بی اعتنایی نسبت به حجاب و برخی از مقتضیات مذهبی کرده‌اند و تلاش دارند در این آب گل‌آلود، جامعه را از حجاب و مذهبی که یادگار تاریخی ایران حتی قبل از اسلام است، جدا کنند. به منظور بررسی مقتضیات دینی جامعه ایران به سراغ ابراهیم فیاض، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه رفته و در گفتگو با وی به مسئله حجاب و مذهب در کشور پرداخته‌ایم. مشروح این گفتگو را می‌توانید در شماره ۶۷۰۴ روزنامه جوان، دوم اسفند ۱۴۰۱ بخوانید.
پادکست تصویری جوان
ممکن است برای شما هم این پرسش مطرح شود که چه ویژگی‌ای در قضیه فلسطین وجود دارد که موضع محکم و بی‌ملاحظه جمهوری اسلامی در آن را سبب شده است و چرا مثلاً در سایر مسائل سیاست بین‌الملل این‌گونه قاطع و تغییرناپذیر موضع نمی‌گیریم؟/ محمدجواد اخوان مدیرمسئول روزنامه جوان در سرمقاله دیروز این روزنامه با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص ملاحظه نداشتن جمهوری اسلامی با کسی در مورد فلسطین، به چرایی این نگرش در خصوص مساله فلسطین و تفاوت آن با سایر موضوعات پرداخته، که با هم مرور می‌کنیم./ گوینده و تدوین: مجتبی سرمدی
رهبر معظم انقلاب در سخنان امروزشان در دیدار با مردم آذربایجان شرقی، پیشرفت‌های کشور را یک واقعیت نشاط آفرین و تحسین‌برانگیز خواندند و خاطرنشان کردند: البته ما در تبلیغات و کار رسانه‌ای ضعیف هستیم و به مهارت لازم برای نشان دادن این پیشرفت‌ها دست نیافته‌ایم اما بازدیدکنندگان از نمایشگاهها یا دستاوردهای ایران، از دستیابی به این سطوح پیشرفت آن هم در شرایط تحریم اظهار شگفتی می‌کنند؛ همچنان‌که آن فرمانده موشکی صهیونیست نیز چند سال قبل گفت من با ایران دشمن هستم اما در مقابل تولید آن موشک پیشرفته به دست دانشمندان ایرانی، کلاه از سر بر می‌دارم./ یوزی رابین رئیس سابق سازمان موشکی رژیم صهیونیستی و ملقب به پدر صنعت موشکی اسرائیل درباره توان مهندسان ایرانی در ساخت موشک گفته بود به احترام توان موشکی ایران کلاه از سر بر می‌دارم که شما مخاطبان ارجمند می‌توانید این کلیپ را مشاهده نمایید.
پادکست تصویری جوان
ویلاهای گرم و خالی!‌ این شاید غم‌انگیزترین بخش ماجرای این روزهای سرد باشد. هزاران ویلای لاکچری در مناطق ییلاقی کشور وجود دارد که یا خالی از سکنه اند یا تعداد محدودی از ساکنان در آن حضور دارند و برای گرم شدن این ویلاها و حتی استخرهایشان میلیون‌ها متر مکعب گاز یارانه ای مصرف می‌شود تا فاصله طبقاتی موجود در جامعه را به گونه ای دیگر به رخ بکشد./ گوینده و تدوین: مجتبی سرمدی - نویسنده: زهرا چیذری
معرفی یک پهپاد انتحاری و سبک ساخت ایران
یکی از مأموریت‌های محوله به پهپاد‌ها به عنوان پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور، از گذشته تا امروز مأموریت انتحاری بوده است. در ایران انواع مختلفی از پهپاد‌های انتحاری ساخته شده و در اختیار نیرو‌های مسلح قرار گرفته است. از آخرین موارد معرفی‌شده محصولات ساخت داخل با کاربرد انتحاری معراج ۵۲۱ را می‌توان نام برد.
بامداد ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ سپاه در اولین واکنش نظامی به ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش، بزرگ‌ترین عملیات موشکی خود در دو دهه پیش از آن را علیه پایگاه عین الاسد در کشور عراق که پذیرای ارتش تروریستی امریکا بوده و است به اجرا درآورد. این عملیات از جهات مختلفی شاخص و برجسته بود که در این گزارش مرور می‌شود.
به یاد شهدای حمله تروریستی و ناجوانمردانه در حرم شاهچراغ
نماهنگ «رزق شهادت» با تدوین و خوانش مجتبی سرمدی و شعری از مرضیه عاطفی به یاد شهدای حمله تروریستی و ناجوانمردانه در حرم شاهچراغ توسط «روابط عمومی روزنامه جوان» منتشر شد.
نگاهی به دستاورد پرافتخار متخصصان جوان کشور
ناو «شهید سلیمانی» با هدف تأمین نیاز نیروی دریایی سپاه به شناوری با برد بالا و توان دریامانی در دریاهای آزاد و آبهای فراساحلی ساخته شده است. سپاه در طراحی این شناور به سراغ طرح جدیدتر دو بدنه به جای تک بدنه رفت. این شیوه طراحی سبب می شود تا شناور مقاومت و پایداری بهتری در برابر شرایط نامساعد دریا و نیروی موج (فورس) بیشتری در آبهای آزاد داشته باشد.
گفت‌وگوی «جوان» با معاون سابق ابتدایی آموزش و پرورش درباره سال‌ها بی‌توجهی به عدالت آموزشی
در حالی که به دنبال عدالت آموزشی بودیم و دغدغه‌های زیادی برایش داشتیم، اما سال‌ها به مسیر بیراهه‌ای رفتیم و توجه چندانی به مسئله آموزش و تربیت کودکان مناطق متوسط و ضعیف جامعه نکردیم. به علاوه «عدالت» و «تربیت» را در نظام آموزشی کشور مهم ندانستیم و با غفلت از آن مشکلات زیادی را در جامعه به وجود آوردیم. مسئله‌ای که خانم رضوان حکیم‌زاده، معاون سابق ابتدایی آموزش و پرورش نیز به آن اشاره می‌کند و درباره آسیب‌های ناشی از نبود عدالت آموزشی در کشور توضیح می‌دهد. خانم حکیم‌زاده در دوران حضور خود در وزارت آموزش و پرورش دغدغه زیادی برای توجه و برقراری عدالت آموزشی در کشور داشته است و حالا که دیگر در این وزارتخانه نیست، صریح‌تر هم صحبت می‌کند.
۸