کد خبر: 959270
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹
استاندار آذربایجان‌شرقی اعلام کرد:
استاندار آذربایجان‌شرقی به ساماندهی معتادان متجاهر در کشور اشاره کرد و گفت: شهر تبریز دارای دو افتخار اعم از شهر بدون گدا و بدون معتاد متجاهر است و الحمدالله یک معتاد متجاهر در خیابان نمی‌توانید ببینید.

محمدرضا پورمحمدی  در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی و سیاسی جمعه در جمع با شکوه نمازگزاران مصلای اعظم امام خمینی(ره) اظهار کرد: پنجم تیرماه به عنوان روز جهانی مبارزه با اعتیاد و موادمخدر انتخاب شده است که این روز در ایران از  اول تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با اعتیاد و موادمخدر نامگذاری شده است. 

وی با تاکید بر لزوم توجه مردم و رسانه‌ها به مقابله با این بلای خانمان‌سوز، تصریح کرد: آگاهی و مشارکت جامعه می‌تواند نجات‌گر شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی در تشریح وضعیت اعتیاد در جهان و کشور و اقدامات در این خصوص، گفت: با کمال تاسف در کل جهان موضوع اعتیاد و موادمخدر رو به افزایش است به طوریکه براساس آخرین آمار نزدیک به ۶ درصد جمعیت جهان در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سالگی حداقل یکبار از موادمخدر و روان‌گردان استفاده کرده‌اند.


وجود 800 نوع موادمخدر در جهان 

وی افزود: متاسفانه روزانه تنوع موادمخدر در جهان افزایش یافته است و به عبارتی ۸۰۰ نوع موادمخدر در جهان وجود دارد که این رقم نسبت به ۱۰ سال گذشته با رشد ۳۰۰ درصد روبه رو شده است. 

پورمحمدی با تاکید بر اینکه گردش مالی و اقتصادی قاچاق در دنیا بسیار بالاست، اضافه کرد: موادمخدر یک ابزار سیاسی شده است و قطعاً با این شرایط و با افزایش مصرف‌کنندگان، قاچاقچیان به منافع خود می‌رسند. 

وی ادامه داد: متاسفانه در جامعه جهانی از جمله ایران مصرف موادمخدر به گروه سنی پایین آمده است و از آن بدتر این است که موادمخدر با صنعت شیمیایی مخلوط شده و مرگ در اثر مصرف موادمخدر افزایش یافته است و درمان را بسیار سخت‌تر و حتی غیرممکن می‌کند. 

استاندار آذربایجان‌شرقی ابراز کرد: مستکبران و افراد منحرف با تبلیغات فراوان ماهواره‌ای وسایبری تلاش دارند تا جامعه را نسبت به ارزش‌های خود منحرف سازند. 

وی بیان کرد: در حال حاضر استعمال در مقوله اعتیاد نهاد خانواده، دانش‌آموز، دانشجو، محیط صنعتی و کارگری را هدف قرار داده است، چراکه در صورت انحراف این قشر یک جامعه به سمت سُستی می‌رود. 

پورمحمدی با بیان اینکه در کشور افغانستان میزان سطح زیرکشت خشخاش به ۵۰ برابر خود رسیده است، تصریح کرد: این برای سرمایه‌گذاری آمریکا و کشورهای مروج اعتیاد در جهان است تا جوانان را گرفتار کنند.

وی متذکر شد: کشور ایران به خاطر هم مرزی با افغانستان و پاکستان و تهاجم فرهنگی و حربه‌های مصرف موادمخدر با خطر افزایش مصرف اعتیاد موادمخدر روبه رو است. 

استاندار آذربایجان‌شرقی در ادامه علت‌های گرایش به اعتیاد در کشور ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: عوامل سیاسی خارج از کشور از طریق دشمنان ایران، تحریم‌های ظالمانه که می‌خواهد چرخه اقتصادی کشور را خسران زده کند، عوامل روان‌شناختی اعم از اختلالات اضطراب، افسردگی، بحران هویت، هیجان جوامع منفی، عامل فرهنگی  و تغییر سبک زندگی و تضعیف مبانی دینی و مذهبی، پایین بودن نسبت آگاهی نسبت به خسارت از مصرف موادمخدر از جمله علت‌های گرایش به موادمخدر است. 

پورمحمدی ادامه داد: سطح ارتباط با خانواده در اثر موادمخدر کاهش می‌یابد و متاسفانه ارتباط کم در منازل و ارتباط کمرنگ در روابط خانوادگی، افزایش خشونت، تندخویی، بدرفتاری منجر به رفتن به سمت اعتیاد می‌شود.


2.8 میلیون معتاد در کشور

وی توضیح داد: متاسفانه اعتیاد در جامعه ما رو به افزایش است و  گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال که شامل 2 میلیون و ۸۰۰ هزار نفر می‌شود  از موادمخدر استفاده می‌کنند. 

استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه از جمله خسارت و پیامد ناشی از موادمخدر خسارت بهداشتی است،گفت: به تبع استفاده از مواد مخدر برای افراد گرفتار باید بیمارستان جسمانی، روانی و عفونی ساخته شود که این‌ها کلی هزینه‌ بهداشتی به جامعه تحمیل می‌کند. 

وی اضافه کرد: خسارت اجتماعی از دیگر تبعات منفی اعتیاد در جامعه است به طوریکه  بخش عمده‌ای از جرائم مانند ۶۵ درصد همسرآزاری، ۵۵ درصد طلاق در جامعه، ۳۰ درصد کودک آزاری، ۳۵ درصد قتل‌های عمد، ۲۵ درصد نزاع و خشونت و ۲۰ درصد جرائم منکراتی  به خاطر مصرف موادمخدر است. 

پورمحمدی خاطرنشان کرد: همه ساله میلیاردها تومان از بودجه کشور برای مبارزه با اعتیاد و موادمخدر هزینه می‌شود که اگر اعتیاد نبود این هزینه‌ها برای پیشرفت کشور هزینه می‌شد.

استاندار آذربایجان‌شرقی اذعان کرد: اعتیاد خسارت‌های فرهنگی نیز دارد و مشکلاتی مانند استرس، اضطراب، لذت کاذب، رفع اختلالات روحی و فکری صرفاً بهانه‌ای برای استفاده از موادمخدر است، چراکه مواد مخدر هیچ‌گاه نمی‌تواند برای بیماری‌های روانی درمان باشد. 

وی با تاکید بر اینکه ایران پرچم‌دار مبارزه با موادمخدر در سطح بین‌الملل است، افزود: ایران استحکامات مرزی و انسدادهای مرزی برای  ۲ هزار ۹۰۰ کیلومتر ایجاد کرده و با ایجاد موانع برای جلوگیری از قاچاق موادمخدر اقدام کرده است. 

پورمحمدی ادامه داد: نیروی انتظامی ۱۱ هزار و  ۵۰۰ تن موادمخدر کشف کرده و اموال قاچاقچیان توقیف کرده است. 


تبریز شهر بدون گدا و بدون معتاد متجاهر

وی به  ساماندهی معتادان متجاهر در کشور اشاره کرد و گفت: شهر تبریز دارای دو افتخار اعم از شهر بدون گدا و بدون معتاد متجاهر است و الحمدالله یک معتاد متجاهر در خیابان نمی‌توانید ببینید. 

استاندار آذربایجان‌شرقی افزود: فرهنگ به قدری گسترش یافته است که در حال حاضرخودمعرفی و یا معرفی خانواده‌ها افزایش یافته است. 

پورمحمدی به اقدامات پیشگیرانه اشاره کرد و گفت: تقویت برنامه اطلاع‌رسانی، آموزش سبک فرزند پروری، آموزش مهارت‌های زندگی، فعالیت‌های ورزشی، هنری، تقویت برنامه‌های مشارکتی، اقدامات درمانی و حمایت‌های اجتماعی از جمله این اقدامات می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۹ هزار مرکز درمان و کاهش و یک هزار و ۱۹۷ مرکز نگهداری متقاضی درمان و ایجاد کمپ‌های ماده ۱۶ در کشور وجود دارد که موثر بوده‌اند. 

پورمحمدی به لزوم و توصیه مشارکت‌های مردمی و صیانت از بهبود یافتگان اشاره کرد و گفت: همیشه ۵۰ درصد درمان یک فرد مریض است و ۵۰ درصد دیگر مربوط به نگهداری و جلوگیری از بازگشت دوباره است.

استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر کمک و بررسی و پژوهش مراکز علمی برای ابداع روش‌های جدید و نوین و تثبیت ابلاغ قوانین برای مبارزه با موادمخدر، توضیح داد:  انتظار می‌رود، جامعه دغدغه و حساسیت خود را با احساس مسوولیت بیشتر در این جهاد مقدس انجام دهد تا هر چه سریع‌تر جامعه عاری از گرفتاری و اعتیاد و موادمخدر داشته باشیم. 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر